Anesthesiemedewerkers in opleiding

De afdeling
De anesthesie is onderdeel van de RVE Peri Operatieve Zorg (POZ) waar ook het operatiecentrum, de CSA, de poliklinische behandelunit, de polikliniek anesthesiologie en de pijnkliniek deel van uit maken. De RVE POZ is onderdeel van het cluster Specialistische Capaciteiten. We werken nauw samen met als doel het verlenen van kwalitatief hoogwaardige patiëntenzorg en het bereiken van een optimaal operatieresultaat.

Het operatiecentrum van het Martini Ziekenhuis telt veertien moderne operatiekamers met daglicht. Daarnaast beschikt het ziekenhuis over een separate OK voor het brandwondencentrum. Per jaar vinden er ongeveer 17.500 operaties plaats, variërend van laag tot hoog complex. Daarnaast vinden er op diverse locaties in het Martini verrichtingen onder sedatie plaats.
Het OK-bestuur wordt gevormd door de clustermanager, een medisch manager snijdende vakken, een medisch manager anesthesie en het unithoofd OK.

Werken op ons operatiecentrum is geen dag hetzelfde. Het vraagt flexibiliteit en aanpassingsvermogen van je, maar bovenal inzet om werken en studeren met elkaar te combineren.

De functie
Als anesthesiemedewerker bied je op professionele wijze anesthesiologische zorg bij onderzoek en behandeling aan klinische- en poliklinische patiënten. De afdeling anesthesiologie verzorgt de algehele, regionale en/of lokale anesthesie voor patiënten die voor behandeling op de operatieafdeling komen.
Omdat de anesthesiemedewerker tijdens de operatie de toestand van de patiënt bewaakt is grote kennis van de fysiologie van de mens en de apparatuur noodzakelijk. Het is een beroep op het snijvlak van techniek en zorg.

Centraal in het werk van de anesthesiemedewerker staat het ondersteunen van de anesthesioloog door het bewaken, analyseren, sturen en ingrijpen in (vervangend of ondersteunend) vitale lichaamsfuncties van patiënten. Dit gebeurt tijdens operaties, onderzoeken, acute situaties en tijdens (beademd) transport.
In deze nauwe samenwerking met de anesthesioloog heeft de anesthesiemedewerker zijn eigen zelfstandigheid en bevoegdheid voor de anesthesie en de patiëntenzorg die geboden wordt.

De opleiding
De opleiding tot anesthesiemedewerker is een combinatie van theorie en praktijk.
De praktijk volg je in het Martini Ziekenhuis. Het theoretische gedeelte van de opleiding wordt verzorgd door het Wenckebach Instituut te Groningen.

Tijdens de eerste en volgende leerjaren volg je o.a. de volgende modules: vakinhoudelijk handelen, inclusief veel aandacht voor fysiologie van de respiratie en circulatie en farmacologie, communiceren en samenwerken, communicatie en psychosociale zorg, coördineren en organiseren van zorg en kwaliteitszorg. Je maakt kennis met allerlei technieken op het gebied van anesthesiologie.
Kortom, je wordt allround opgeleid in een dynamische omgeving met professionele collega’s!
De opleiding start in maart 2018 en duurt ca. 3 jaar.

We vragen
Voor de start van de opleiding ben je in het bezit van één van de volgende diploma’s:
- HBO-V/MBO-V of HBO diploma met als richting gezondheidszorg;
- MBO niveau 4 diploma met als richting gezondheidszorg met natuur- en scheikunde in de vooropleiding;
- HAVO of VWO diploma met profiel NG of NT.

Je kunt goed samenwerken, bent flexibel en stressbestendig, ook in een hectische omgeving. Je neemt initiatief, kunt goed luisteren en hebt een actieve houding.
Het is belangrijk dat je in staat bent de aangeboden leerstof om te zetten in de praktijk.
Een assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

We bieden
Het betreft een dienstverband op basis van een leerovereenkomst en/of een leer-arbeidsovereenkomst, afhankelijk van je vooropleiding. Salariëring is conform het ‘beloningsbeleid leerlingen Martini Ziekenhuis’.

Je ontvangt 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering. Ook biedt de Cao Ziekenhuizen o.a. regelingen op het gebied van verhuiskosten, studiekosten, ziektekosten en pensioen. Het Martini Ziekenhuis is aangesloten bij het pensioenfonds Zorg en Welzijn.
We hebben een aantal goede voorzieningen voor medewerkers, o.a. collectieve zorgverzekeringen, pc privé project, het fietsplan, bedrijfsfitness en een fiscale regeling woon-werkverkeer.

Het Martini Ziekenhuis is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto. Zo kun je gratis de auto parkeren op een dichtbij gelegen parkeerterrein.

Inlichtingen
Voor meer informatie kun je bellen met de praktijkopleiders Anesthesie Mariëlle Achterkamp, tel. (050) 524 7298 of Gerrit van Dalen, tel. (050) 524 7519.

Overige informatie
Start van de opleiding is maart 2018.
Sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 23 en donderdag 26 oktober 2017.
De vacature wordt gelijktijdig in- en extern bekendgemaakt waarbij geldt dat interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang hebben op externe kandidaten. 

Belangstelling?
Je kunt solliciteren op de vacature via het vacatureoverzicht op de website van het Martini Ziekenhuis.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Kijk op www.martiniziekenhuis.nl voor meer informatie over ons ziekenhuis.

Het Martini Ziekenhuis
Het Martini Ziekenhuis Groningen is een algemeen topklinisch opleidingsziekenhuis in het zuiden van de stad Groningen waar ongeveer 3000 mensen werken, die met grote betrokkenheid en inzet samen voor de beste zorg gaan, ieder vanuit zijn eigen vakgebied en professionaliteit. Om medewerkers te behouden en talent aan te trekken willen wij ons onderscheiden op het gebied van goed werkgeverschap.

Het Martini Ziekenhuis is onderdeel van de Santeon-groep. In 2017 heeft het Martini Ziekenhuis voor de negende maal de titel Topwerkgever ontvangen. De titel is voor ons opnieuw de bevestiging dat we een professionele werkomgeving bieden waar zorgverleners het beste uit zichzelf en de ander halen. Dat past bij onze ambitie om samen de beste zorg te bieden en is voor de komende jaren opnieuw speerpunt in onze strategie. Wij zijn trots op deze erkenning!