Analist Histologie

Wil jij werken op een van de modernste afdeling van het ziekenhuis in een dynamisch team? Wij staan voor kwaliteit van ons werk en werken iedere dag om deze naar een nog hoger niveau te tillen! Om zo een bijdrage in de zorg te leveren waar elke patiënt recht op heeft.

Over de functie
Als analist Histologie vinden jouw werkzaamheden plaats in het routine-deel van het laboratorium. De werkzaamheden bestaan uit het technisch bewerken van histologisch materiaal tot microscopische preparaten, ten behoeve van diagnosestelling door de patholoog. Dit houdt o.a. in: het inbedden van patiëntmateriaal, vervaardigen van coupes voor microscopisch onderzoek, archiveren, het beheren van apparatuur en materialen, mee denken over de toekomst van het lab.

Dit breng je mee

 • Een diploma MBO medisch analist.
 • Bij voorkeur ervaring in histologie (inbedden, snijden, plakken en kleuren).
 • Zelfstandig werken.
 • Kwaliteit is voor jou erg belangrijk en past bij ons motto, beter goed dan snel.
 • Je bent collegiaal en gericht op samenwerken.
 • Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen in je vakgebied omdat je het belangrijk vindt om te blijven verbeteren.

Waar kom je te werken
Binnen Pathologie onderzoeken de pathologen, ondersteund door analisten en overige medewerkers, of er afwijkingen in weefsels (histologie) of cellen (cytologie) van patiënten voorkomen. Daarnaast vindt ook het postmortaal onderzoek plaats. De 25 analisten van histologie bewerken circa 52000 weefselinzendingen per jaar waarvan microscopische preparaten worden gemaakt.
De afdeling Cytologie doet jaarlijks voor 9000 patiënten celonderzoek.

Werken binnen de afdeling Pathologie, betekent werken met in totaal 65 enthousiaste en betrokken collega’s. Pathologie is sinds november 2015 gehuisvest in een nieuw modern laboratorium waarbij er voor diverse medisch specialisten van verschillende ziekenhuizen onderzoek wordt gedaan. Hierbij kan gedacht worden aan het Wilhelmina Ziekenhuis Assen, de Ommelander Ziekenhuis Groep (locaties Delfzijl en Winschoten) en Treant Zorggroep locatie Refaja, voor huisartsen in de regio en natuurlijk ons eigen Martini ziekenhuis.

Wat bieden we

Wij zijn op zoek naar twee analisten, een plek voor 4 maanden ivm tijdelijke vervanging en een plek in de vaste formatie. Beide voor 32 uur per week. In de motivatie kun je aangeven waar je voorkeur naar uit gaat.

 • Volop kansen voor opleiding en training.
 • Maximaal € 2.797,- op basis van 36 uur (FWG 40 conform CAO Ziekenhuizen), afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een breed aanbod van activiteiten om sterk in je werk te (blijven) staan. 
 • Vakantietoeslag en eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Nog meer aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.  
 • Werken in een modern lab die mee gaat met veranderingen.

Enthousiast?
We komen graag met je in contact! Bel voor meer informatie:
Sander Roeders, Coördinator Histologie, (050) 524 5273.

Samen voor de beste zorg!
Het Martini Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis. Naast brede basiszorg bieden we complexe zorg in acht expertisecentra. Samen met de Santeon ziekenhuizen werken we continu aan vernieuwing. Daarbij investeren we volop in de opleiding en ontwikkeling van onze mensen.

Meer informatie?
Kijk voor meer informatie over ons ziekenhuis op www.martiniziekenhuis.nl of solliciteer direct. Solliciteren kan tot en met maandag 22 juli 2019.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs