Opleiding hbo verpleegkundige GGZ (duaal)

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Wil jij opgeleid worden tot hbo verpleegkundige binnen de geestelijke gezondheidszorg bij Lentis? Dan is dit je kans!

Lentis biedt een opleiding aan voor mbo verpleegkundigen en hbo agogen die willen en kunnen doorgroeien naar hbo verpleegkundige. De opleiding wordt ingericht op basis van wensen vanuit de praktijk en in samenwerking met verschillende instellingen en de Hanzehogeschool. De opleiding wordt in totaal in 7 modules aangeboden. Hierbij is veel aandacht voor de verschillende CanMeds rollen. Het eerstvolgende instroommoment is september 2024 of maart 2025. De opleiding duurt in principe 2,5 jaar.

Daarom is Lentis de plek voor jou

We zijn constant bezig om onze processen te stroomlijnen, nieuwe ideeën te bedenken en uit te voeren die ons werk nog leuker maken. Heb jij zelf ideeën hoe je je werk bij Lentis beter, mooier of efficiënter kan maken, dan krijg jij de vrijheid om die uit te voeren. Lijkt dit alles jou een uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Zo maak jij het verschil

In samenwerking met Hanzehogeschool Groningen (hbo-v) verdiep en verbreed je jouw vakkennis en kunde binnen de GGZ. Tijdens de leerperiode ben je werkzaam op één van onze locaties binnen Lentis. Zo gaan werken en leren hand in hand tijdens dit opleidingstraject. Je werkt de diensten volgens het rooster op de afdeling en volgt één dag per week theoretisch onderwijs aan de Hanzehogeschool te Groningen.

Tijdens de opleiding ben je voor minimaal 32 uur in dienst bij Lentis waarvan je één dag onderwijs volgt bij de Hanzehogeschool in Groningen. Daarnaast moet je rekening houden met een aantal uren zelfstudie, gemiddeld 12 uur per week.

Gedurende je leer-werkperiode maak je jezelf de kennis, kunde en vaardigheden eigen als hbo verpleegkundige. Dat doe je als onderdeel van een team van verpleegkundigen met zowel een mbo als een hbo achtergrond. Je bent hiermee onderdeel van de dagelijkse begeleiding, en je levert samen met je collega's ook een bijdrage aan het vernieuwen en verbeteren van de zorg.

Dit krijg je van ons

  • gedurende de opleiding krijg je een leer-/arbeidsovereenkomst conform de cao GGZ en bedraagt je dienstverband minimaal 32 en maximaal 36 uren per week incl. de studiedag (bij deeltijd naar rato);
  • als je al bij ons werkt bieden we je de mogelijkheid om met behoud van je huidige salaris de opleiding te volgen;
  • een opleiding met verschillende praktijkleerplaatsen Lentisbreed;
  • de verplichte kosten voor de theorieopleiding zijn voor rekening van Lentis;
  • na het voltooien van deze opleiding wordt de leerarbeidsovereenkomst omgezet in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Dit zoeken wij in jou

Je dient te voldoen aan de volgende toelatingseisen:

  • je bent mbo verpleegkundige of je hebt de hbo opleiding Social Work, inclusief de registratie tot GZ-agoog, afgerond;
  • daarnaast ben je in het bezit van een AGB code en heb je als verpleegkundige een BIG registratie;
  • je hebt enkele jaren ervaring in de psychiatrie, bij voorkeur verschillende zorgsettingen;
  • je bent in het bezit van een rijbewijs;
  • je hebt een aantoonbare bovengemiddelde inzet t.a.v. kwaliteitszorg, innovatie, regievoeren. 

Informatie

Wanneer je vragen hebt over deze opleiding kun je contact opnemen met Nick te Velde of Marinka Sewüster via praktijkopleidingen@lentis.nl.

Wil je meer weten over het onderwijs van de Hanzehogeschool, klik dan hier.

Solliciteren? Zo werkt het

Zie jij in dit opleidingstraject kansen en uitdagingen en wil je hier mee over weten? Meld je dan via de sollicitatiebutton aan voor de voorlichtingsbijeenkomst die gehouden wordt op donderdagochtend 11 april 2024. Deze voorlichtingsbijeenkomst maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Het is belangrijk dat je hierbij aanwezig bent.

Je kunt tot 26 februari 2024 reageren op deze vacature. De sollicitatiegesprekken zijn gepland in week 16 en 17 (15 tot 26 april). Houdt hier alvast rekening mee.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure.


Reageer op deze vacature