Teamleider inhoudelijke zaken PsyQ deeltijd Groningen

PsyQ is een samenwerkingsverband van een viertal GGZ-organisaties in Nederland. Vanuit Lentis zijn er vestigingen in Groningen, Emmen, Zwolle, Enschede, Apeldoorn, Hilversum en Arnhem. PsyQ staat voor specialistische, respectvolle en toegankelijke SGGZ. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers toegewijd en gedreven zijn. Binnen PsyQ is er veel aandacht voor effectmeting en continue ontwikkeling. Er is enerzijds ruime aandacht voor evidenced based en volgens vaste principes werken, inclusief effectmeting. Anderzijds zien we de mens als meer dan een patiënt met een klacht: we kijken en luisteren naar de persoon, beschouwen de problematiek in een context en een voorgeschiedenis, luisteren naar het hele verhaal en maken samen met de patiënt de behandeling op maat. Bij ons werken hoog opgeleide professionals, in een zorgvuldige disciplinemix: klinisch psychologen, psychiaters, systeemtherapeuten, verpleegkundig specialisten, EMDR-practitioners, verpleegkundigen en vaktherapeuten. We leren van elkaar, sparren met elkaar en onze medewerkers zijn toegewijd en gedreven.
 • Afdeling: Deeltijdbehandeling persoonlijkheidsproblematiek
 • Standplaats: Groningen
 • Parttime/Fulltime: 24 - 36 uur
 • € 4.785 - € 7.419
 • Dienstverband: vast contract
 • Startdatum: zo spoedig mogelijk

Voor onze hoofdlocatie in Groningen zoeken wij een stevige teamleider inhoudelijke zaken voor de deeltijdafdeling persoonlijkheidsproblematiek (8-12 uren), die aanvullende psychotherapeutische uren op een aangrenzende PsyQ-afdeling van PsyQ Groningen wil komen werken (16-24 uren).

Als teamleider inhoudelijke zaken..

 • ga je werken in een specialistisch, generalistisch team met fijne collega's en een goede werksfeer;
 • vervul je een inhoudelijke expertiserol bij externe betrekkingen en ketenpartners;
 • kom jij jouw kennis en expertise brengen, want samen met ons vind jij het belangrijk om te bouwen aan een gezonde en bloeiende werkomgeving.

Daarom is PsyQ de plek voor jou

De afdeling waar jij komt te werken, de deeltijdbehandeling persoonlijkheidsproblematiek, biedt zes intensieve, grotendeels driedaagse deeltijdprogramma's voor de behandelduur van anderhalf tot twee jaar. Jullie werken vanuit een mentaliseren bevorderende therapie (MBT) of schema focused therapy (SFT) behandelkader, in een cliëntenpopulatie waar ernstig, complexe persoonlijkheidsstoornissen een rol spelen. Dit doen jullie vanuit twee multidisciplinaire teams, met goed geschoolde teamleden die ook getraind worden in de betreffende methodische kaders. Als teamleider inhoudelijke zaken word jij eindverantwoordelijk voor het inhoudelijk zorg- en behandelbeleid van de programma's. Op inhoud laat jij je adviseren door de specialismeleider persoonlijkheidsstoornissen.

Je krijgt een interessante, afwisselende baan met kundige, levendige en gedreven collega-teamleden en een prettig-hecht ‘samenhangend behandelen'-behandelklimaat. Woorden als hechting of commitment worden in jouw team niet geschuwd. Daarbij loop je samen op met een aantal teamleiders en managementteam-collega's die klantgericht willen en mogen werken, het zijn echte professionals. Je kunt met hen teamleidersintervisie volgen, om je rol goed vorm te geven.

Wil je meer weten over PsyQ Groningen, klik dan hier.


Zo maak jij het verschil

 • Je voert het teamleiderschap, samen met de teamleider algemene zaken, van de deeltijdafdeling Persoonlijkheidsproblematiek. Jouw managementtaken bedragen ongeveer 8 tot 12 uren per week.
 • Je geeft leiding aan de 15 deeltijd teamleden, wat inhoudt dat je aandacht hebt voor ieders persoonlijke proces en op teamniveau verbindend, stimulerend en coachend bent en de koers van de afdeling bijstelt indien nodig.
 • Je doet naast jouw teamleiderstaken ook mee aan intakes, diagnostiek en indicatie-onderzoeken.
 • Je geeft psychologische behandelingen en psychotherapieën, supervisies en eventueel werkbegeleiding op een aangrenzende afdeling binnen PsyQ Groningen, bijvoorbeeld de PsyQ afdeling eetstoornissen, persoonlijkheidsproblematiek ambulant of de generalistische poli.
 • Je geeft interne en, zo nodig, externe consultaties over de deeltijdafdeling, ons indicatiegebied en onze werkwijze.
 • Je vertegenwoordigt het deeltijdteam in een vakgroep, projecten en overlegvormen en draagt samen met andere teamleiders binnen PsyQ mede zorg voor het behouden en versterken van ketenzorg.

Dit krijg je van ons

Bij PsyQ krijg je de kans om je (door) te ontwikkelen. Je kunt hiertoe gebruikmaken van de aangeboden opleidingsmogelijkheden, (online) trainingen en cursussen. Ook kun je deelnemen aan leerzame en boeiende projecten en werkgroepen.

Wat we je daarnaast bieden:

 • Direct een vast contract.
 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 4.785,- tot maximaal € 7.419,- bij een 36-urige werkweek, ingedeeld in aanloopschaal 69 of FWG 70 volgens de cao GGZ.
 • Naast vakantiegeld van 8% een eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris. 
 • Een eenmalige uitkering van 1% van je bruto jaarsalaris op 1 augustus 2024 en een loonsverhoging van 4% van je bruto maandsalaris per 1 december 2024.  
 • Ten behoeve van de accreditatie is jaarlijks een persoonlijk budget beschikbaar gesteld van circa € 4.109,60 voor klinisch psychologen bij een fulltime dienstverband.
 • Een vergoeding voor woon-werkverkeer.
 • Korting bij (zorg)verzekeringen, een tablet/laptop, fiets en sportabonnement.
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband.
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband.
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen via Lentis Leefstijl. Met dit programma kun je onder meer workshops volgen, met collega's sporten of een health-check doen.
 • Veel autonomie en vrijheid bij het indelen van je tijd.
 • Een prettige werksfeer met ruimte voor informeel contact met collega's. Zodat je naast de nodige inspanning ook toekomt aan ontspanning.
 Wil je meer weten over het werken bij PsyQ? Klik hier voor inspirerende verhalen van jouw toekomstige collega's.

Dit zoeken we in jou

Je bent in staat om, in afstemming met het team, een duidelijke koers in te zetten en vol te houden. Je bent niet bang om deel te nemen aan een dynamisch team en kunt je aanpassen aan, en begrenzen binnen, de veranderende ggz. Hierbij durf je kritisch naar de ggz en jezelf te kijken. Ook kun je gemakkelijk schakelen tussen jouw verschillende werkzaamheden, enerzijds als teamleider, anderzijds als regiebehandelaar. Verder ben je communicatief sterk: je drukt je helder uit in de gesprekken met jouw teamleden en tijdens de behandelingen en therapieën die je uitvoert. Je gebruikt de nodige humor in je werk en weet ook goed te relativeren.

Verder heb je:

 • een afgeronde opleiding tot klinisch psycholoog/psychotherapeut of verpleegkundig specialist met geldige BIG-registratie en AGB-code;
 • managementkennis en ervaring, dit is een pré;
 • ervaring met langer lopende groepstherapieën en bent bij voorkeur (aspirant) lid van de NVGP;
 • een basisscholing MBT en/of SFT, dit is gewenst.

Vrijblijvend kennismaken

Wil je meer weten over deze vacature, vrijblijvend kennismaken of een keertje meekijken hoe het er bij ons aan toe gaat? Je bent van harte welkom. Gewoon even bellen met Robin Kist, manager algemene zaken, via 06 - 20098546 of Helga Pruiksma, klinisch psycholoog, via 050 - 5223344.

Solliciteren, zo werkt het

Kom jij bij PsyQ het verschil maken? Mooi. We zijn hartstikke benieuwd naar je. Solliciteer via het sollicitatieformulier. Wij nemen snel contact met je op. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Roos Stoker, adviseur werving & selectie via 06 – 12228210 of 050 – 409 7878.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure.


Reageer op deze vacature