Verpleegkundig specialist Somatiek / Physician Assistent.

Binnen de behandeldienst V&V wordt er multidisciplinair behandeling geleverd aan diverse doelgroepen: longstay psychogeriatrie (pg), gerontopsychiatrie chronische somatiek, palliatieve zorg, somatische revalidatie en dubbelzorg revalidatie (revalidatie bij cognitieve problematiek). De standplaatsen zijn: De Enk in Zuidlaren, het Heymanscentrum en ‘t Blauwbörgje in Groningen. Daar vanuit werken zij voor diverse (kleinschalige) woonvormen in Drenthe en de stad Groningen. Voor meer informatie over de locaties verwijzen wij u naar www.dignis.nl. Binnen de behandeldienst werken 10 specialisten ouderengeneeskunde. Daarnaast werken er specialisten ouderengeneeskunde en huisartsen in opleiding. Voor somatische vragen binnen Lentis GGZ wordt een beroep gedaan op de artsen van het Medisch Centrum. De artsen verrichten werkzaamheden op de locaties Zuidlaren, Groningen en Winschoten. Het team bestaat uit 3 somatische artsen, twee verpleegkundig specialisten, een physician assistant en doktersassistentes.

Daarom is Dignis de plek voor jou

Binnen de behandeldienst van Dignis wordt multidisciplinair behandeling geleverd aan diverse doelgroepen in Groningen en Drenthe.
Deze dienst biedt, medische - en paramedische zorg en behandeling, aan de klinisch opgenomen cliënten en ambulante cliënten. Verschillende expertises komen samen: longstay, psychogeriatrie, gerontopsychiatrie, chronische somatiek, palliatieve zorg en geriatrische revalidatiezorg.
De standplaatsen zijn: De Enk en het medisch centrum Zuidlaren, het Heymanscentrum, de Veldspaat en 't Blauwbörgje in Groningen. Voor meer informatie over de locaties verwijzen wij je naar www.dignis.nl


Wie zoeken wij?

Wij zijn, voor de medische dienst van Dignis op zoek naar een enthousiaste Verpleegkundig Specialist Somatiek of Physician Assistent. Uren: tussen 16 en 36 uren per week, het exacte aantal uren bespreken we graag. Standplaats Heymanscentrum in Groningen.
We zoeken een collega die:

 • Een afgeronde opleiding tot Verpleegkundig Specialist voor het specialisme chronische/acute zorg bij somatische aandoeningen heeft en BIG geregistreerd is.
 • Beschikt over goede contactuele en communicatieve kwaliteiten en een motiverende en respectvolle omgang met patiënten heeft.
 • Goed in staat is in een team te werken, zelfstandig kan werken, flexibel, stress bestendig en enthousiast is.
 • In het bezit is van een auto.
 • Het op peil houden van Vakkennis door het bijhouden van vakliteratuur en nascholing.
 • Zelfstandigheid voor het verrichten van de werkzaamheden binnen de kaders van het behandelbeleid.
 • Tact, inlevingsvermogen, kunnen luisteren en motiveren, stimuleren en corrigeren is noodzakelijk in de omgang met de cliënten en hun naasten.
 • In de multidisciplinaire overlegvormen en bij het onderhouden van diverse in-en externe contacten is overtuigingskracht en conflicthantering van belang evenals het vermogen tot overbruggen van tegengestelde belangen en het kunnen overwinnen van weerstand.

Wat houdt de functie in?

Je draagt in samenwerking met collega's zorg voor medische diagnostiek, behandeling en begeleiding van cliënten. Je bent medeverantwoordelijk, onder supervisie van een Specialist Ouderengeneeskunde, voor multidisciplinair opgestelde zorgleefplannen, je levert een bijdrage aan multidisciplinaire besprekingen en overlegt met de (familieleden van de) cliënten/bewoners. Daarnaast wordt van jou een actieve bijdrage verwacht bij de ontwikkeling van je vakgebied en de verdere uitbouw van de zorgketens. Je neemt deel aan bereikbaarheids- en weekenddiensten. De behandeldienst biedt op diverse locaties van Dignis zowel PG zorg als ook chronische somatische zorg, palliatieve zorg, somatische revalidatie en dubbelzorg revalidatie (revalidatie bij cognitieve problematiek).
Je bent het aanspreekpunt voor afdelingen op het gebied van Somatiek, behandeling en diagnostiek. Je levert een bijdrage tijdens de behandelplanbesprekingen en MDO's. Het somatisch screenen van patiënten. Het houden van CVRM/DM/Hypertensie spreekuren. Triage in geval van spoed. Het bijhouden en actualiseren van het (somatisch werk-)dossier (hierbij zijn tevens de landelijke wettelijke richtlijnen en beroepsregels van toepassing). Er is altijd een arts beschikbaar voor overleg.


Verder zijn je taken:

 • Intakes, onderzoek, diagnostiek en behandeling.
 • Medicatiebegeleiding.
 • Verwijzen van cliënten voor een specialistische behandeling.
 • Contact met verwijzers, samenwerken met verschillende disciplines.
 • Tevens deelname aan relevante workshops of congressen.

Dit krijg je van ons

Een energieke werkomgeving, met een gemotiveerde teams en collega's, die voortdurend in beweging is. Het salaris is ingedeeld in FWG functiegroep 65, conform de CAO VVT. Daarnaast bieden we een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan, tablet-/laptop-regeling, fitness abonnement, pensioenfonds, eindejaarsuitkering, korting bij (zorg) verzekeringen en een regeling aanvullende reiskosten. Het betreft een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd mits je voldoet aan alle functie-eisen en competenties voor de functie. In het kader van zelforganisatie krijg je de ruimte om eigen/in het team professionele afwegingen te maken rondom de cliënt. Je krijgt als individu de verantwoordelijkheid voor het up-to-date houden van jouw kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden we jou verschillende opleidingen en (online) trainingen aan.

Vragen? Bel ons en wij vertellen je graag meer.

Voor informatie kun je contact opnemen met Niessette Ridder, Manager Medische Dienst via tel.: 06-21105785.
Geïnteresseerd?
Online solliciteren is mogelijk tot en met 4 juni aanstaande.
Ondervind je problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur, tel. 050 – 409 7007.


Reageer op deze vacature