Gezondheidszorgpsycholoog - FPA Zuidlaren - Forint

Forint is in Noord-Nederland de forensisch psychiatrische zorgketen van AFPN Groningen (poliklinisch en ForFACT), BW Forint, FPA Zuidlaren en FPC Dr. S. van Mesdag. Onze doelgroep bestaat uit kwetsbare mensen die door hun psychiatrische problematiek grensoverschrijdend gedrag (dreigen te) vertonen. Door dit gedrag komen zij met politie en justitie in aanraking of dreigen daarmee in aanraking te komen. Vaak is er ook sprake van verslavingsproblematiek. Onze samenwerking maakt het mogelijk deze mensen gedurende hun behandeltraject de juiste mate van behandeling, zorg en beveiliging te bieden. De FPA biedt forensische diagnostiek en specialistische behandeling aan patiënten met complexe psychiatrische problematiek, vaak in combinatie met een verslaving en/of een verstandelijke beperking, die een verhoogd risico hebben op het plegen van een delict. De FPA bestaat uit de locaties Eikenstein en Cederborg en biedt plaats aan zestig patiënten, waarvan het merendeel een strafrechtelijke titel heeft. De behandeling is zowel individueel als in groepsverband. Samen met de patiënt, zijn/haar familie, naastbetrokkenen en het multidisciplinaire team wordt stabilisatie en herstel van de problematiek bevorderd. De behandeling is gericht op het verminderen van het recidiverisico (het opnieuw plegen van een delict), om uiteindelijk veilig terug te kunnen keren naar de maatschappij. Om in te schatten wanneer dit mogelijk is voert de FPA risicotaxaties uit. Het instellingsklimaat binnen de FPA is veilig, ondersteunend en gericht op structuur en herstel. De mate van zelfstandigheid en de mogelijkheden van de patiënt staan centraal. Om die reden werken wij met verschillende behandelmilieus. Met een empathische, uitnodigende houding betrekken wij de patiënt bij zijn of haar persoonlijke leerdoelen. Door het behoud van zoveel mogelijk autonomie en keuzevrijheid, voelt iedere patiënt zich verantwoordelijk voor zijn/haar behandeling.

Wie zijn wij?

Forint is in Noord-Nederland de forensisch psychiatrische zorgketen van AFPN Groningen (poliklinisch en ForFACT), BW Forint, FPA (Forensisch Psychiatrische Afdeling) Zuidlaren en FPC Dr. S. van Mesdag. Onze doelgroep bestaat uit kwetsbare mensen die door hun psychiatrische problematiek grensoverschrijdend gedrag (dreigen te) vertonen. Door dit gedrag komen zij met politie en justitie in aanraking of dreigen daarmee in aanraking te komen. Vaak is er ook sprake van verslavingsproblematiek en trauma gerelateerde problematiek. Onze samenwerking maakt het mogelijk deze mensen gedurende hun behandeltraject de juiste mate van behandeling, zorg en beveiliging te bieden.

De FPA biedt forensische diagnostiek en specialistische behandeling aan patiënten met complexe psychiatrische problematiek, die een verhoogd risico hebben op het (opnieuw) plegen van een delict. De FPA biedt plaats aan zestig patiënten, waarvan een groot deel een strafrechtelijke titel heeft. De FPA is volop in ontwikkeling qua methodisch en forensisch scherp werken. Sinds oktober 2022 doen we dat binnen geactualiseerde therapeutische milieus waardoor er gericht en specialistische zorg geboden kan worden binnen gesloten en besloten behandelunits.

De delict preventieve behandeling is zowel individueel als in groepsverband. Samen met de patiënt, zijn/haar familie, naastbetrokkenen en het multidisciplinaire team wordt stabilisatie en herstel van de problematiek bevorderd. De behandeling is gericht op het verminderen van het recidiverisico (het opnieuw plegen van een delict), om uiteindelijk veilig terug te kunnen keren naar de maatschappij.

Het instellingsklimaat binnen de FPA is veilig, ondersteunend en gericht op structuur, oefenen en herstel.
De mate van zelfstandigheid en de mogelijkheden van de patiënt staan centraal binnen de kaders van het risicomanagement. Met een empathische, uitnodigende houding betrekken wij de patiënt bij zijn of haar persoonlijke leer- en behandeldoelen. Door het behoud van zoveel mogelijk autonomie en keuzevrijheid, voelt iedere patiënt zich verantwoordelijk voor diens behandeling.


Wie zoeken wij?

Ten behoeve van de FPA Zuidlaren zijn wij op zoek naar een gezondheidszorgpsycholoog voor 28 tot 32 uren per week.

Je hebt een afgeronde opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog en een BIG registratie is vereist.
Enige jaren relevante werkervaring, zeker forensisch, is een pré. Vooral belangrijk is dat je stevig in je schoenen staat en dat je past in ons team. Samen met je collega's neem je een actieve rol in de verdere ontwikkeling van de kliniek en in het bijzonder van het therapeutische milieu waar je aan gekoppeld wordt als regiebehandelaar.
Je maakt gemakkelijk contact maakt, bent enthousiast, verbindend en initiatiefrijk. De FPA is een dynamische werkplek waar de kracht zit in multidisciplinair werken: je kunt je vinden in deze visie en vanuit een overstijgende en coördinerende rol zet je je collega's en de patiënt in hun kracht.

Dit ga je doen

 • Vorm en inhoud geven aan het regiebehandelaarschap en risicomanagement;
 • Het verder coördineren en invulling geven aan de therapeutische milieus binnen de FPA;
 • Het verrichten van intakes, opnames en psychodiagnostisch onderzoek;
 • Behandelplannen opstellen, uitvoeren en evalueren;
 • Participatie in een multidisciplinair behandelteam;
 • Het uitvoeren van psychologische behandelingen;
 • Meedenken in werkgroepen gericht op verbetering van kwaliteit en processen;
 • Begeleiden van psychologen/ orthopedagogen die onder jouw supervisie behandeling bieden of (delict) diagnostiek uitvoeren.

Wij hebben veel te bieden

Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers ruimte krijgen voor eigen ontwikkeling en ambities. Hierover gaan wij graag met je in gesprek.
Dat vullen we aan met:

 • Een salaris dat is ingedeeld in FWG 65, afhankelijk van je ervaring en conform de cao GGZ;
 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met de nadrukkelijke intentie tot een vast contract – deze verdien je na het succesvol doorlopen van een uitgebreid forensisch inwerkprogramma voor behandelaren;
 • Een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Naast een breed scala aan; opleidingsmogelijkheden kun je denken aan: tablet-/laptop-regeling, fitness abonnement, fietsplan, korting bij (zorg)verzekeringen;
 • Een vergoeding voor woon-werkverkeer;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris;
 • In totaal 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband;
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband;
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen via Lentis Leefstijl. Met dit programma kun je onder meer workshops volgen, met collega's sporten of een health-check doen;
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Je bent welkom!

Je kunt hiervoor contact opnemen met Margot Valentijn, inhoudelijk teamleider FPA, bereikbaar via het secretariaat 050-4097150.

Geïnteresseerd?

Je kunt tot en met zondag 8 oktober 2023 reageren op deze vacature.
De gesprekken zullen in overleg gepland worden. Ondervind je problemen met het online solliciteren?
De helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 13:00 uur,
tel. 050 - 409 7007. Buiten deze werktijden kun je mailen naar hrservice@lentis.nl.

Goed om te weten

 • Voor indiensttreding willen wij graag een verklaring omtrent gedrag ontvangen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink;
 • Tijdens de sollicitatieprocedure kunnen wij vragen naar referenties;
 • Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten voorrang genieten in de procedure;
 • Wij werven graag zelf onze medewerkers, daarom wordt acquisitie niet op prijs gesteld.

Reageer op deze vacature