HBO verpleegkundige PsyQ Groningen

PsyQ is een samenwerkingsverband van vier GGZ-organisaties met de ambitie om multidisciplinaire-GGZ effectiever en efficiënter te maken. Vanuit Lentis zijn er vestigingen in Groningen, Emmen, Zwolle, Enschede, Apeldoorn, Hilversum en Arnhem. PsyQ staat voor specialistische, respectvolle en toegankelijke multisiciplinaire behandeling. Uitgangspunt is het biopsychosociaal model; belangrijk aandachtspunt is zelfregie bij de patiënt. Daar waar mogelijk en gewenst behandelen we ook online. Omdat een gezonde leefwijze positieve invloed heeft op psychiatrische problematiek hechten we waarde aan een gezonde leefstijl en bieden ook op dit gebied modules aan. Er is enerzijds ruime aandacht voor evidenced based en volgens vaste principes werken, inclusief effectmeting. Anderzijds zien we de mens als meer dan een patiënt met een klacht: we kijken en luisteren naar de persoon, beschouwen de problematiek in een context en een voorgeschiedenis, luisteren naar het hele verhaal en maken samen met de patiënt de behandeling op maat. We willen onze patiënten efficiënt en effectief helpen. Een belangrijke regel is dat we niet doorgaan met iets dat niet werkt. Bij ons werken hoog opgeleide professionals, in een zorgvuldige disciplinemix: klinisch psychologen, psychiaters, systeemtherapeuten, verpleegkundig specialisten en vaktherapeuten. We leren van elkaar, sparren met elkaar en onze medewerkers zijn toegewijd en gedreven.
 • Afdeling: Deeltijdbehandeling persoonlijkheidsproblematiek
 • Standplaats: Groningen
 • Parttime: 24-32 uur
 • Salaris: € 2.467 - € 3.902
 • Dienstverband: vast contract
 • Startdatum: zo spoedig mogelijk

Als gedifferentieerd verpleegkundige..

 • krijg je bij ons meteen een vast contract;
 • ga je werken in een specialistisch, generalistisch team met fijne collega's en een goede werksfeer;
 • krijg jij de ruimte om jezelf te ontwikkelen.

Daarom is Lentis de plek voor jou

Dynamisch, uitdagend, betrokken en samen. Dat is hoe het werken in ons multidisciplinair team met klinisch psychologen, psychotherapeuten, vak therapeuten, een psychiater en een systeemtherapeut voelt. Als team werken we met cliënten aan de persoonlijkheidsproblematiek door middel van schematherapie om klachten te verminderen, relaties en deelname aan alle verschillende maatschappelijke rollen te verbeteren. Op jouw toekomstige afdeling zijn vier schema georiënteerde deeltijdgroepen. Deze groepen zijn drie dagen per week aanwezig. De behandeling beslaat per persoon ongeveer anderhalf jaar inclusief de nazorg. Het therapeutisch milieu is hierin belangrijk. Jij en jouw collega's zijn betrokken bij de cliënt en ook bij elkaar. Je werkt met een uitdagende en dynamische doelgroep waarbij je samen met jouw collega's de behandeling vormgeeft. Ben jij de enthousiaste collega die graag met ons de uitdaging en samenwerking aangaat? Spreekt daarnaast het helpen van cliënten bij het terugkeren in het maatschappelijke leven jou aan? Dan denken wij dat wij een match zijn.


Zo maak jij het verschil

 • Je gaat cliënten met psychiatrische of psychosociale problemen behandelen en begeleiden. Ook ga je groepsbehandelingen geven.
 • In samenspraak met de hoofdbehandelaar ga je intakegesprekken voeren en een bijdrage leveren aan het opstellen en inbrengen van behandelvoorstellen.
 • Je neemt deel aan het multidisciplinair overleg en voert afgesproken behandelingen uit.
 • In overleg met de hoofdbehandelaar ben je verantwoordelijk voor dossiervoering.
 • Je draagt zorg voor adequate verslaglegging en registratie.
 • Je biedt consulten aan verwijzers en instellingen.

Dit krijg je van ons

Bij Lentis hoef je niet de professional te blijven die je bij binnenkomst bent. Je groeit in je vak en als persoon door middel van de vele opleidingsmogelijkheden en goede begeleiding. Denk aan (online) trainingen en cursussen. Ook kun je deelnemen aan leerzame en boeiende projecten en werkgroepen.

Wat we je daarnaast bieden:

 • Direct een vast contract.
 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 2.467,- tot maximaal € 3.902,- bij een 36-urige werkweek, ingedeeld in FWG 50 volgens de cao GGZ.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris.
 • Een vergoeding voor woon-werkverkeer.
 • Korting bij (zorg)verzekeringen.
 • Korting op een tablet/laptop, fiets en sportabonnement.
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband.
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband.
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen via Lentis Leefstijl. Met dit programma kun je onder meer workshops volgen, met collega's sporten of een health-check doen.
 • Veel autonomie en vrijheid bij het indelen van je tijd.
 • Een prettige werksfeer met ruimte voor informeel contact met collega's. Zodat je naast de nodige inspanning ook toekomt aan ontspanning.

Jouw collega over het team

Jildert Heidstra, groepswerker binnen de deeltijdbehandeling PP PSYQ : “Ik ben onderdeel van een dynamisch en vakbekwaam team. We werken vanuit een gestructureerd een gestructureerd behandelprogramma SFT. Ik leer hier elke dag en daar is ook ruimte voor. Verbinding & samenwerking met collega's en cliënten staan centraal in je werk.”

Wil je meer weten over werken bij Lentis? Klik hier voor inspirerende verhalen van jouw toekomstige collega's.

Dit zoeken we in jou

Je neemt graag deel aan een dynamisch team en je kunt gemakkelijk schakelen in de veranderende omgeving van de GGZ. Je zoekt de samenwerking zowel in- als extern, omdat je dit van groot belang vindt. Ook ben je stressbestendig en communicatief sterk: je drukt je helder uit in de multidisciplinaire overleggen en in de behandelplannen die je opstelt. Je neemt initiatief in het contact met de cliënt, bent hierin sensitief en kunt het contact goed in stand houden. Je bent in staat mee te veren in het gesprek maar hebt tegelijkertijd ook jouw kritische inbreng. En een beetje humor? Daar houd jij van en je gebruikt dit in je werk, omdat je het belang ervan inziet voor de cliënt.

Verder heb je:

 • een afgeronde HBO-V opleiding en heb je minimaal 3 jaar kennis en ervaring op het gebied van (complexe) psychiatrische problematiek en begeleiding; 
 • BIG registratie en AGB code;
 • een verklaring omtrent gedrag (VOG) ontvangen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Vrijblijvend kennismaken

Wil je meer weten over deze vacature, vrijblijvend kennismaken of een keertje meekijken hoe het er bij ons aan toe gaat? Je bent van harte welkom. Gewoon even bellen met Gerard Horstink, teamleider algemene zaken, via 06 – 20134624.

Solliciteren, zo werkt het

Kom jij bij Lentis het verschil maken? Mooi. We zijn hartstikke benieuwd naar je. Solliciteer voor 27 maart 2023 via het sollicitatieformulier.
Motiveer jij je enthousiasme voor deze functie liever live dan in een motivatiebrief? Geen probleem, een motivatiebrief mag maar is niet verplicht.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Bastiaan Post, Coördinator Recruitment Werving & Selectie via 06 - 48924199.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten voorrang genieten in de procedure.


Reageer op deze vacature