Verpleegkundige nachtdienst ouderenpsychiatrie

De Voortgezette Klinische Behandelafdeling (VKB) is een onderdeel van Ouderen- en Volwassenenpsychiatrie Lentis. De VKB is gevestigd in het volledig gerenoveerde Zuiderpaviljoen in Zuidlaren. De VKB is een behandelafdeling voor patiënten met een combinatie van somatisch en psychiatrische problematiek. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de behoeften en mogelijkheden van de individuele patiënt. Wij volgen de richtlijnen van de Herstel ondersteunende Ouderenpsychiatrie (HoOp) en de individuele rehabilitatie benadering (IRB) en de ART methodiek. Daardoor wordt op diverse wijze vorm gegeven aan de begeleiding van de patiënten van de VKB, van begeleiding tot zeer intensieve behandeling en verzorging. De kwaliteit van het leven en welzijn van de patiënten staat voorop. “ Ieder mens is gelijk en geen mens is hetzelfde” Bij ons verblijven mensen met een psychiatrische aandoening, gecombineerd met lichamelijke problemen. Cliënten die bij ons verblijven hebben o.a. hulp nodig bij hun persoonlijke verzorging, medicatiegebruik, dagelijkse bezigheden en sociale contacten. Ook hebben ze begeleiding nodig bij behandelmethodes zoals ART, en hanteren we de richtlijnen van de Herstel ondersteunende Ouderenpsychiatrie (HoOp) In een multidisciplinair team gaan we samen, op creatieve wijze, op zoek naar de juiste behandeling, benadering en bejegening. Dit is een uitdagende zoektocht, waarbij we rekening houden met enerzijds wensen en eigen regie en anderzijds gezondheid en welbevinden. Hierbij moet je o.a. creatief, flexibel, nieuwsgierig en geduldig zijn, over een dosis humor beschikken en soms snel moeten kunnen schakelen. Beschik jij over deze kwaliteiten? Dan kan jij dit! We zijn een dynamische afdeling en geen dag is hetzelfde. Er heerst een goede werksfeer waarin we elkaar coachen. We zijn erop uit om het beste uit elkaar te halen en te helpen. We hebben belangstelling voor elkaar, staan open voor initiatieven en ideeën. Heb jij zin in deze uitdaging en wil je een hele ervaring rijker worden? Solliciteer dan nu. We verwelkomen je graag in ons team. Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan ook ons filmpje op YouTube: Lentis Voortgezette Klinische Behandelafdeling Zuidlaren.
 • Afdeling: Voortgezette Klinische Behandelafdeling (VKB)
 • Standplaats: Zuidlaren
 • Parttime: in overleg
 • € 2.181 - € 3.536
 • Dienstverband: vast contract
 • Startdatum: in overleg

Als verpleegkundige nachtdienst..

 • maak je het verschil voor kwetsbare ouderen met psychiatrische en/of somatische problematiek;
 • je krijgt alle ruimte om zelfstandig je werkzaamheden uit te voeren;
 • krijg je volop kansen om je te ontwikkelen en te groeien.

Daarom is Lentis de plek voor jou

Een afdeling als de onze, een verpleegafdeling binnen de psychiatrie? Die vind je nergens anders in het Noorden en zelfs op weinig andere plekken in Nederland. Hier verpleeg je 33 oudere mensen met psychiatrische problematieken, denk bijvoorbeeld aan schizofrenie, persoonlijkheidsstoornissen en Huntington, gecombineerd met lichamelijke problemen of handicaps. Jouw werk is dus een unieke combinatie van psychiatrische, somatische en ouderenzorg. Je draait de nachtdiensten alleen en vindt het dus ook prettig om zelfstandig te werken. Tijdens je dienst is er altijd de mogelijkheid om een beroep te doen op de naastliggende afdeling.


Zo maak jij het verschil

 • Je start om 22:45 uur met de nachtdienst en krijgt een overdracht van de vaste dienst.
 • Je doet rondes langs alle cliënten, zet medicatie uit en assisteert collega's wanneer nodig.
 • Je verzorgt, verpleegt en begeleidt cliënten conform het behandel- c.q. zorgplan.
 • Je verricht verpleegtechnische handelingen.
 • Op basis van wat je bij cliënten ziet en opmerkt, schrijf je signalerings- en bejegeningsplannen.
 • Vroegtijdig signaleer je risicovolle situaties en treedt je de-escalerend op.
 • Aan het einde van de nachtdienst, rond 7:45 uur, draag je over aan de dagdienst.

Dit krijg je van ons

Bij Lentis hoef je niet de professional te blijven die je bij binnenkomst bent. Je groeit in je vak en als persoon door middel van de vele opleidingsmogelijkheden en goede begeleiding. Denk aan (online) trainingen en cursussen. Ook kun je deelnemen aan leerzame en boeiende projecten en werkgroepen.

Wat we je daarnaast bieden:

 • Direct een vast contract.
 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 2.181,- tot maximaal € 3.536,- bij een 36-urige werkweek, ingedeeld in FWG 45 volgens de cao GGZ.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris.
 • Een vergoeding voor woon-werkverkeer.
 • Korting bij (zorg)verzekeringen.
 • Korting op een tablet/laptop, fiets en sportabonnement.
 • In totaal 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband.
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband.
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen via Lentis Leefstijl. Met dit programma kun je onder meer workshops volgen, met collega's sporten of een health-check doen.
 • Veel autonomie en vrijheid bij het indelen van je tijd.
 • Een prettige werksfeer met ruimte voor informeel contact met collega's. Zodat je naast de nodige inspanning ook toekomt aan ontspanning.

Jouw toekomstige collega over het team

Jolien, verpleegkundige: “Juist omdat we werken met een complexe doelgroep vind ik het fijn dat ik op mijn collega's kan rekenen. In totaal zijn we met dertig verpleegkundigen en verzorgenden. We zijn divers qua leeftijd en ervaring, maar hebben dit gemeen: we staan voor elkaar klaar, werken hard én vinden humor en gezelligheid belangrijk. Ikzelf werk hier al zeventien jaar. Wat ik zo bijzonder aan mijn werk op de VKB vind is dat we een veilige haven kunnen bieden voor de cliënt. Wanneer ik me verdiep in de levensloop van de cliënt besef ik me des te meer dat je niet kan kiezen waar je wieg staat en dat het leven je overkomt. Hoe mooi is het dat wij de mens zien achter alle leed wat zich soms bij diegene heeft afgespeeld. Waardoor mensen soms keuzes hebben gemaakt die de rest van hun leven tekenen. Hier op de VKB mag men zijn zoals hij/zij is en proberen we veiligheid en warmte te bieden.”

Wil je meer weten over werken bij Lentis? Klik hier voor inspirerende verhalen van jouw toekomstige collega's.

Dit zoeken we in jou

Draag jij de ouderenpsychiatrie een warm hart toe? Dan zijn wij op zoek naar jou! Je vindt het leuk om in de nacht te werken. Met betrokkenheid en empathie verleen je zorg, toon je begrip en maak je contact met jouw cliënten. Tegelijkertijd kan er veel van je gevraagd worden, bijvoorbeeld wanneer een cliënt agressief gedrag vertoont. Dan  houd jij je hoofd koel en bewaar je de rust op de afdeling. Ook ben je communicatief sterk: je drukt je helder uit in de multidisciplinaire overleggen.

Verder heb je:

 • een mbo 4-diploma verpleegkunde en een BIG- en AGB-registratie;
 • kennis en ervaring op het gebied van psychiatrische problematiek en begeleiding;
 • een verklaring omtrent gedrag (VOG), hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink bij indiensttreding.

Na een positief sollicitatiegesprek zullen wij referenties inwinnen.

Vrijblijvend kennismaken

Wil je meer weten over deze vacature, vrijblijvend kennismaken of een keertje meekijken hoe het er bij ons aan toe gaat? Je bent van harte welkom. Gewoon even bellen met Marjolein Hoolsema, teamleider VKB, via 06 - 82083506.

Solliciteren, zo werkt het

Kom jij bij Lentis het verschil maken? Mooi. We zijn hartstikke benieuwd naar je. Solliciteer voor 20 februari a.s. via het sollicitatieformulier. Motiveer jij je enthousiasme voor deze functie liever live dan in een motivatiebrief? Geen probleem, een motivatiebrief mag maar is niet verplicht. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Shiromi Schuurmans, recruiter, via 06 – 51751057.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten voorrang genieten in de procedure.


Reageer op deze vacature