Vestigingsmanager volwassenenpsychiatrie

Onze locatie Winschoten kent twee multidisciplinaire, netwerkgerichte teams op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg aan volwassenen. We bieden multidisciplinaire en outreachende behandeling aan mensen met complexe psychische problemen. We werken bij voorkeur samen met naasten en werken samen met het sociaal domein. We proberen efficiënt en effectief te behandelen. Het liefst zo kort mogelijk, en met oog voor de mogelijkheden binnen die netwerken. We behandelen stemmingsstoornissen, angststoornissen, ADHD, psychotrauma's en persoonlijkheidsstoornissen. We leveren psychodiagnostiek, farmacotherapie, CGT, EMDR, systeemtherapie, PMT en psychotherapie. We bieden allerlei groepsbehandelingen aan. We willen ons flexibel kunnen richten op wat er nodig is: ons groepenaanbod fluctueert daardoor. We zien de mens als meer dan een patiënt met een klacht: we kijken en luisteren naar de persoon, beschouwen de problematiek in een context en een voorgeschiedenis, luisteren naar het hele verhaal en maken samen met de patiënt de behandeling op maat. Wij staan ook klaar voor patiënten en hun naasten als patiënten steeds in crisis raken, als de behandeling zeer traag moet verlopen, als CGT en schematherapie regelmatig moeten worden opgefrist en als er veel problemen in het sociale netwerk spelen. We behandelen patiënten tussen de 18 en 67 jaar. Het gaat om complexe problematiek; we doen geen begeleiding. Patiënten die uitstromen vanuit IHT worden binnen twee weken overgenomen middels een warme overdracht.
 • Afdeling: FACT Regio
 • Standplaats: in overleg
 • Parttime/ Fulltime: 32 - 36 uur
 • Salaris: € 3.306,- - € 4.981,-
 • Dienstverband: vast contract
 • Startdatum: zo snel mogelijk

Als teammanager..

 • vervul jij een belangrijke rol in de verdere ontwikkeling en groei van de organisatie en bouw jij samen met jouw team aan een gezonde en bloeiende werkomgeving;
 • ben jij een verbinder die in staat is om het beste uit jouw team naar boven te halen;
 • bieden we jou de mogelijkheid om te sparren met een tal van collega managers binnen onze organisatie.

Daarom is Lentis de plek voor jou

Een betrokken team, waar collega's elkaar weten te vinden als dat nodig is en waar goed werk neergezet wordt voor cliënten in de regio. Zo omschrijven medewerkers het werken in één van de teams. Jij gaat leiding geven aan een multidisciplinair team dat bestaat uit verschillende deskundigen, zoals een psychiater, psychomotorische therapeut, systeemtherapeut, ervaringsdeskundigen en meer. Met al die expertise in huis geven wij mensen in de regio die hulp nodig hebben, passende, outreachende, zorg. Dit doen wij voor volwassen tussen de 18 en 67 jaar met bijvoorbeeld; psychotische stoornissen, psychotrauma's, persoonlijkheidsproblematiek, stemmingsstoornissen of verslavingsproblematiek. Kom je er alleen niet uit of heb je de behoefte om met iemand te sparren? Binnen FACT werk je nauw samen collega teamleiders en managers en trek je veel samen op.


Zo maak jij het verschil

 • Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van zorg- en organisatiebeleid en de bijbehorende doelstellingen.
 • Je werkt mee aan de ontwikkeling van toekomstgerichte plannen en weet deze te vertalen naar een realistisch plan die je vervolgens met jouw team tot uitvoering brengt. Samen werk je naar de stip op de horizon.
 • Je geeft sturing aan het team van zorgprofessionals en het secretariaat.
 • Je zorgt ervoor dat het team hun werk zo goed mogelijk kan uitvoeren in een professionele en dynamische werkomgeving.
 • Je zorgt voor een gezonde overlegcultuur en ziet erop toe dat afspraken worden nagekomen.
 • Je bent gericht op samenwerking en kunt makkelijk aansluiting vinden en verbinding maken met andere teamleiders, managers én externe partners.

Dit krijg je van ons

Bij Lentis hoef je niet de professional te blijven die je bij binnenkomst bent. Je groeit in je vak en als persoon door middel van de vele opleidingsmogelijkheden en goede begeleiding. Denk aan (online) trainingen en cursussen. Ook kun je deelnemen aan leerzame en boeiende projecten en werkgroepen.

Wat we je daarnaast bieden:

 • Direct een vast contract, waarbij je benoemt wordt als teamleider C.
 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 3.306,- tot maximaal € 4.981,- bij een 36-urige werkweek, ingedeeld in FWG 60 volgens de cao GGZ.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris.
 • Een vergoeding voor woon-werkverkeer.
 • Korting bij (zorg)verzekeringen.
 • Korting op een tablet/laptop, fiets en sportabonnement.
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband bij een fulltime dienstverband.
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband.
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen via Lentis Leefstijl. Met dit programma kun je onder meer workshops volgen, met collega's sporten of een health-check doen.
 • Veel autonomie en vrijheid bij het indelen van je tijd.
 • Een prettige werksfeer met ruimte voor informeel contact met collega's. Zodat je naast de nodige inspanning ook toekomt aan ontspanning.

Wil je meer weten over werken bij Lentis? Klik hier voor inspirerende verhalen van jouw toekomstige collega's.

Dit zoeken we in jou

Je bent een ondernemer, die op het juiste moment verbindingen tot stand weet te brengen. Je werk, de organisatie en sommige situaties kunnen complex zijn. Daarom is het belangrijk dat je met kennis en karakter kan structuren. Verder kan jij, als dit nodig is, anderen overtuigen met geduld en tact. Hierbij durf je buiten de gebaande paden te denken en handelen als de situatie daarom vraagt. Je werkt hard om de door jou gemaakte doelstellingen te bereiken, maar je houdt altijd oog voor de mensen achter de bedrijfsprocessen. Op die manier weet jij de medewerkers in het team te motiveren en enthousiasmeren, zodat we de cliënten in de regio altijd van de beste zorg kunnen voorzien. Daarnaast ben je organisatiesensitief en authentiek.

Verder heb je:

 • een afgeronde HBO-opleiding, aangevuld met een managementopleiding op post-HBO niveau (richting bedrijfskunde);
 • ervaring in het leidinggeven aan meerdere teams en heb je bij voorkeur eerder als manager in de GGZ gewerkt;
 • een verklaring omtrent gedrag (VOG), hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink bij indiensttreding.

Vrijblijvend kennismaken

Wil je meer weten over deze vacature, vrijblijvend kennismaken of een keertje meekijken hoe het er bij ons aan toe gaat? Je bent van harte welkom. Gewoon even bellen met Norbert Kuipers, manager algemene zaken, via 06  - 20954737. 

Solliciteren, zo werkt het

Kom jij bij Lentis het verschil maken? Mooi. We zijn hartstikke benieuwd naar je. Solliciteer voor 15 mei 2023 via het sollicitatieformulier. Motiveer jij je enthousiasme voor deze functie liever live dan in een motivatiebrief? Geen probleem, een motivatiebrief mag maar is niet verplicht. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Sylvana Iwema, adviseur werving & selectie, via 06 - 22642382.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten voorrang genieten in de procedure.


Reageer op deze vacature