GZ-Psycholoog ouderenpsychiatrie Ambulant

Lentis Ouderenpsychiatrie biedt Specialistische GGz behandeling aan oudere of somatisch kwetsbare cliënten met psychiatrische problematiek. Er wordt gewerkt vanuit verschillende locaties in de provincie Groningen en in de kop van Drenthe. De organisatie bestaat uit de volgende onderdelen:  Ambulante Teams  Opnameklinieken in Zuidlaren en Winschoten  Afdelingen voor langdurende behandeling, resocialisatie en voortgezet verblijf Lentis Ouderenpsychiatrie biedt kortdurende en langdurende (poli)klinische behandeling aan oudere mensen met problemen en beperkingen voortvloeiende uit een psychiatrisch ziektebeeld. Samenwerkend vanuit de expertise van elke discipline wordt goede diagnostiek, behandeling, begeleiding en advies geleverd aan deze doelgroep. Van de medewerkers verwachten we, naast het nemen van initiatief en verantwoordelijkheid, de inzet om bij te dragen aan innovatie en verbetering van de zorg. We werken vraaggericht met de cliënt, met het netwerk en met de partners in de zorg binnen en buiten Lentis. We verdiepen onze kennis, ontwikkelen onze expertise en bieden onze kennis en expertise regionaal aan andere zorgverleners en zorgvragers.

Mensen van 67 jaar en ouder met psychiatrische klachten kunnen terecht bij Lentis Ouderenpsychiatrie in de gehele provincie Groningen. Vaak zijn er meerdere problemen en aandoeningen tegelijk. Dat kunnen naast psychische en lichamelijke problemen en aandoeningen ook beginnende geheugenproblemen zijn. Deze oudere doelgroep heeft een grotere mate van kwetsbaarheid, ofwel 'frailty'. Dit is een verhoogde gevoeligheid voor stressoren die samengaat met een afname van het vermogen om de balans te behouden. Kleine verstoringen kunnen leiden tot de ontwikkeling van ernstige gezondheidsproblemen en functiebeperkingen. Dit alles vraagt specifieke kennis en ervaring. Daar ligt onze specialiteit. Jongere mensen bij wie eveneens sprake is van meerdere problemen en frailty zijn soms ook beter op hun plek bij deze specialistische vorm van zorg.


Vanwege uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar twee enthousiaste GZ Psychologen voor gemiddeld 16 – 36 uur per week.

Wat ga je doen?

Werken als GZ Psycholoog in de ambulante ouderenpsychiatrie is boeiend en dynamisch. Je komt terecht in een professionele werkomgeving met een multidisciplinair team van enthousiaste collega's. Binnen onze teams ben jij regiebehandelaar van patiënten volgens het kwaliteitsstatuut 2020. Jij gaat thuiswonende ouderen in de regio als ook op locatie behandelen en bezoeken. Verder:

 • Functioneren als regiebehandelaar van patiënten volgens het kwaliteitsstatuut;
 • Geven van individuele psychologische behandelingen;
 • Verrichten van neuropsychologisch onderzoek, in samenwerking met ervaren psychodiagnostisch werkers;
 • Mede ontwikkelen van nieuw behandelaanbod, waaronder groepsbehandelingen;
 • Bewaken van de continuïteit en kwaliteit van de zorg, daarbij zorgdragen voor registratie en dossiervorming;
 • Binnen het multidisciplinair team uitvoeren van crisisinterventies, bemiddelen bij opnames en verwijzingen;
 • Mede zorgdragen voor een veilig, gezond en professioneel behandel- en werkklimaat;
 • Werkbegeleiding en/of supervisie geven aan een GZ-psycholoog in opleiding.

Ben jij de GZ-Psycholoog die wij zoeken?

In Groningen werken we vraaggericht met de patiënt, met het netwerk en partners in de zorg binnen en buiten Lentis. Het verdiepen van onze kennis, ontwikkelen van onze expertise en deze regionaal aanbieden aan andere zorgverleners en zorgvragers vinden wij belangrijk. Wij zoeken een GZ Psycholoog die initiatief en verantwoordelijkheid durft te nemen. Je wil graag een bijdrage leveren aan het innoveren en verbeteren van de zorg. Verder:

 • In het bezit bent van een AGB code en een BIG-registratie als GZ-psycholoog, bij voorkeur aangevuld met een opleiding VGCT en EMDR;
 • Affiniteit hebt met het werken met oudere cliënten;
 • Zowel zelfstandig kunt werken als goed kunt samenwerken in het multidisciplinaire team;
 • Methodisch en procesmatig kunt werken;
 • Representatief bent en beschikt over goede communicatieve vaardigheden;
 • Resultaatgericht, klantgericht en kwaliteitsgericht bent;
 • Enthousiast, creatief en stressbestendig bent;
 • In het bezit bent van een rijbewijs;
 • Kundig bent in het uitvoeren van psychodiagnostische onderzoeken (neuropsychologisch- en persoonlijkheidsonderzoek). Je gaat daarbij samenwerken met een ervaren psychodiagnostisch werkers.

Wij hebben veel te bieden

 • Het salaris is ingedeeld in FWG functiegroep 65, conform de CAO GGZ;
 • Het betreft een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd mits je voldoet aan alle functie-eisen en competenties voor de functie;
 • Een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Naast een breed scala aan; opleidingsmogelijkheden kun je denken aan: tablet-/laptop-regeling, fitness abonnement, fietsplan, korting bij (zorg)verzekeringen;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3%, die je desgewenst kunt gebruiken om de cao-vergoeding voor woon-werkverkeer te verhogen;
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen vanuit Lentis Leefstijl;
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Binnen Lentis zijn voldoende mogelijkheden om je kennis en deskundigheid uit te breiden door middel van trainingen en opleidingen in een uitdagende, gevarieerde en professionele werkomgeving. Wat dacht je van bijvoorbeeld de mogelijkheid tot de basiscursussen Schematherapie of EMDR.

Vragen? Bel ons en wij vertellen je graag meer
Inhoudelijke informatie is verkrijgbaar bij Angele Meinesz GZ Psycholoog i.o. tot Klinisch Psycholoog, tel: 06 51447698 en Hanneke Rus Klinisch Psycholoog 06-57754293.
Algemene informatie is verkrijgbaar bij Ronald Witteman vestigingsmanager algemene zaken, tel: 06 82367723.

Geïnteresseerd?
U kunt online solliciteren tot en met 18 december aanstaande.
Ondervindt u problemen met het online solliciteren? Het team Recruitment helpt u graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 17.00 uur, tel. 050 - 409 78 78.


Reageer op deze vacature