Basisverpleegkundige voor de nacht GGZ

Lentis Volwassenenpsychiatrie biedt specialistische ambulante-en klinische behandeling, crisishulp en als het nodig is 24 uur per dag zorg. Leidend in de zorg is het herstel van onze cliënten en kwaliteit van leven. Lentis Volwassenenpsychiatrie heeft een breed aanbod in zowel stad als regio, staat midden in de samenleving, waarbij veel wordt samengewerkt met allerlei maatschappelijke partners. Het cluster ART-Zuidlaren maakt onderdeel uit van de zorggroep Volwassenenpsychiatrie. Cliënten kunnen zich bij ons verder ontwikkelen richting een woon-/werkplek in de maatschappij. De teams van ART Zuidlaren (de Brink, de Es, Akkerhoven-Ambulant, Olmenstaete, Lindenhoek en Activering & Re-integratie) ondersteunen en helpen cliënten in hun herstelproces. Hiervoor bieden wij behandeling, begeleiding, rehabilitatie en verblijf binnen een klinische setting en in het dorp. Naast de reguliere patiëntenzorg doen we onderzoek naar het ontwikkelen en evalueren van nieuwe psychosociale interventies en methoden om cliënten te ondersteunen in hun herstelproces. Tevens zijn we voortrekker op het gebied van vernieuwingen in de langdurige psychiatrische zorg, zoals de ontwikkeling van een nieuwe landelijke zorgstandaard, de Actieve heRstel Triade (ART).

Afdeling: Akkerhoven

Standplaats: Zuidlaren

Fulltime/parttime: 21,6 uur

Salaris: € 2.117,- - 3.241,-

Dienstverband: vast contract

Startdatum: in overleg

Als basisverpleegkundige voor de nachtdienst..

 • krijg jij alle ruimte om jezelf te ontwikkelen dit door jouw kennis te verbreden en jouw vaardigheden uit te breiden;
 • word je met open armen ontvangen in een enthousiast team;
 • heb je veel vrije tijd want je werkt maar 5 nachten achter elkaar en bent 9 dagen vrij.

Daarom is Lentis de plek voor jou

Je gaat samenhangende ondersteunende begeleiding bieden op verschillende leefgebieden (o.a. wonen, financiën, recreatie, werk/opleiding/dagbesteding, sociale contacten). Je gaat werken volgens het ART-model dit betekent samen werken met de bewoner, zijn naasten, onze ketenpartners en collega's. Zo draag jij bij aan het ondersteunen van bewoners bij een zo zelfredzaam mogelijk leven en streef je naar een situatie met zo weinig mogelijk professionele hulp.


Zo maak jij het verschil

 • Indien nodig verzorg, verpleeg en begeleid je cliënten conform het behandelplan.
 • Je levert, door middel van observatie en rapportage, een bijdrage aan de uitvoering en evaluatie van zorgplannen.
 • Je levert een bijdrage aan het herstellen van de veiligheid bij crisissituaties en/of calamiteiten.
 • Je zorgt voor een goede rapportage en overdracht.
 • Indien nodig regel jij de opnameverzoeken tijdens de nachtdienst.

Dit krijg je van ons

Bij Lentis hoef je niet de professional te blijven die je bij binnenkomst bent. Je groeit in je vak en als persoon door middel van de vele opleidingsmogelijkheden en goede begeleiding. Denk aan (online) trainingen en cursussen. Ook kun je deelnemen aan leerzame en boeiende projecten en werkgroepen.

Wat we je daarnaast bieden:

 • Direct een vast contract.
 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 2.117,- tot maximaal € 3.241,- bij een 36-urige werkweek, ingedeeld in FWG 40 volgens de cao GGZ.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris.
 • Een vergoeding voor woon-werkverkeer.
 • Korting bij (zorg)verzekeringen.
 • Korting op een tablet/laptop, fiets en sportabonnement.
 • In totaal 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband.
 • Balansbudget van € 500, -- per jaar bij een fulltime dienstverband.
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen via Lentis Leefstijl. Met dit programma kun je onder meer workshops volgen, met collega's sporten of een health-check doen.
 • Een prettige werksfeer met ruimte voor informeel contact met collega's. Zodat je naast de nodige inspanning ook toekomt aan ontspanning.

Jouw toekomstige collega over het team

Als andere collega's naar huis gaan, begint jouw dienst. En dat spreekt jou als basisverpleegkundige juist aan! Annelies is ruim een jaar onze vaste nachtdienst geweest en zegt hierover het volgende:

‘'Ik heb deze tijd als zeer leerzaam ervaren. Je draagt verantwoording voor de afdeling en ondersteunt ook andere afdelingen. Je leert je eigen verantwoordelijkheidsgevoel te versterken en leert veel over de afdeling en de diagnostiek erachter. Het team waarin je komt te werken is erg vriendelijk en zeker heel blij met je. Ik ben vanaf het begin met open armen ontvangen, het is een gezellig team. Al met al heb ik mijn tijd als vaste nachtdienst als leerzaam en goed ervaren. Zeker een aanrader als je van nachtdienst houdt!'' 

Als basisverpleegkundige in de nachtdienst werk je voor alle ART teams in Zuidlaren. Annelies zegt hier het volgende over: “Je bent niet helemaal alleen in de nachtdienst. Er is een samenwerking met een collega van een andere afdeling en ik heb dit altijd als gezellig ervaren. Verder is het in de nachten vaak rustig, waardoor je tijd hebt om je kennis te verbreden en vaardigheden uit te breiden.

Wil je meer weten over werken bij Lentis? Klik hier voor inspirerende verhalen van jouw toekomstige collega's

Dit zoeken we in jou

Wij zoeken basisverpleegkundigen die bereid zijn om diensten te draaien van 23.00 uur tot 07.30 uur. Je werkt maximaal 21,6 uur per week, conform de arbeidstijdenwet. Per 14 dagen werk je 5 nachten en ben je 9 nachten vrij. Je past in ons team wanneer je zelfstandig kunt werken, maar ook weet wanneer je opschaalt of hulp inroept. Zo weet je in geval van calamiteiten snel te handelen, kan je inspelen op onverwachte situaties en durf je initiatief te nemen.

Verder heb je:

 • een MBO niveau 4 diploma verpleegkunde en ben je BIG geregistreerd;
 • een AGB code of bent bereidt deze aan te vragen;
 • affiniteit met de EPA doelgroep;
 • een BHV diploma, of bent bereidt deze te behalen;
 • de volgende competenties: stressbestendig, zelfstandig en besluitvaardig.

Vrijblijvend kennismaken

Wil je meer weten over deze vacature, vrijblijvend kennismaken of een keertje meekijken hoe het er bij ons aan toe gaat? Je bent van harte welkom. Gewoon even bellen met Mienke Meijer, teamleider, via 06 - 58740256.

Solliciteren, zo werkt het

Kom jij bij Lentis het verschil maken? Mooi. We zijn hartstikke benieuwd naar je. Bel met Anouk Kuiken, medewerker Werving & Selectie, via 06 - 82107701 om je voor te stellen. Direct solliciteren kan natuurlijk ook. Gebruik hiervoor uiterlijk 2 oktober 2022 het sollicitatieformulier. Wij nemen snel contact met je op. Tot dan!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Reageer op deze vacature