Verzorgende IG - Somatiek (klipper)

Uitgaan van de wensen van ouderen. Dat is wat Dignis, zorg voor ouderen wil. Voor de één is dat een fijn huis en lekker eten, voor de ander is dat zorg aan huis en voor nog weer een ander is dat verzorging en verpleging. Dignis heeft de specialisten in huis om op uiteenlopende wensen van ouderen in te gaan. In onze kijk op zorg staan respect, zorgzaamheid, huiselijkheid en beleving van onze bewoners hoog in het vaandel. Wij zoeken medewerkers die hieraan samen met ons vorm kunnen geven. Het woonzorgcomplex Heymanscentrum bestaat uit een gecombineerd verpleeghuis en een verzorgingshuis, alsmede de woonflat voor ouderen Hoogheem (in de stad Groningen). Binnen het centrum wordt voortdurend gestreefd naar een optimale zorg- en dienstverlening voor ouderen, innovatie van ouderenzorg, het bieden van een prettige werkomgeving en samenwerking met andere organisaties. Het Heymanscentrum bestaat uit diverse afdelingen, waar verzorgingshuiszorg, verpleeghuiszorg en somatische zorg wordt verleend.

Jouw toekomstige collega over het team

Joke, verzorgende IG: "binnen ons team op afdeling de Klipper hebben we focus op teamspirit en waardering voor elkaars kwaliteiten. Waar nodig helpen en begeleiden we elkaar in kwaliteiten die men nog niet beheerst. We bouwen richting een steady team, waarbij we een collega zoeken deze uitdaging met ons aangaat.
Het bijzondere aan de doelgroep op deze afdeling is dat je te maken krijgt met dubbele diagnostiek. De bewoners kampen met een somatische aandoening, waarbij regelmatig gecombineerd met cognitieve problematiek. Zoek jij uitdaging en een voldaan gevoel aan het einde van jouw werkdag? Dan verwelkomen wij jou graag in ons team! "

Als verzorgende ig somatiek

 • kun je door de verschillende zorgvragen veel verpleegtechnische handelingen uitvoeren;
 • maak je het verschil voor kwetsbare ouderen met somatische aandoeningen, eventueel in combinatie met cognitieve problematiek;
 • kun je op eigen initiatief stappen zetten in jouw ontwikkeling;
 • werk je in een team waarbij er naast hard werken ook ruimte is voor plezier, zoals onze jaarlijkse zelfgeorganiseerde barbecue of andere leuke activiteit;
 • kun jij nieuwe interesses ontdekken door de verschillende doelgroepen op locatie.

Daarom is Dignis de plek voor jou

Op locatie het Heymanscentrum wonen ouderen met uiteenlopende ziektebeelden. Hierbij kun je denken aan somatiek, pg, geriatrische revalidatiezorg en niet-aangeboren hersenletsel. Binnen het Heymanscentrum zijn twee afdelingen voor bewoners met somatische aandoeningen. Jij gaat werken op één van deze afdelingen: de Klipper. Deze afdeling heeft 25 bewoners met 1 huiskamer. De afdeling is opgesplitst in noord en zuid, maar we delen als team samen de verantwoordelijkheid voor alle bewoners. We starten altijd gezamenlijk en bepalen op basis van o.a. de zorgzwaarte van iedere bewoner, wie welke taken die dag gaat oppakken.

Zo maak jij het verschil

 • Je rapporteert op zowel lichamelijk- psychisch niveau, als op het sociaal welzijn. Indien nodig evalueer je de doelen, zodat deze aansluiten op de wensen van de bewoner.
 • De bewoners begeleiding en ondersteuning bieden bij ADL-activiteiten.
 • Je deelt medicatie en draagt zorg voor verpleegtechnische handelingen.
 • De bewoners structuur bieden en zorgdragen voor een veilige en rustige woonomgeving.
 • Je bent in staat om veranderingen in (acute) situaties snel te signaleren en hierop te handelen.

Dit krijg je van ons

In het kader van zelforganisatie krijg je de ruimte om eigen/in het team professionele afwegingen te maken rondom de cliënt. Je krijgt als individu de verantwoordelijkheid voor het up-to-date houden van jouw kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden we jou verschillende opleidingen en (online) trainingen aan.

Wat we je daarnaast bieden:

• Een bruto maandsalaris van minimaal € 2200,70 tot maximaal € 2937,68 bij een 36-urige werkweek, volgens de cao VVT in FWG 35.

 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris.
 • Een vergoeding voor woon-werkverkeer.
 • Onregelmatigheidstoeslag (ORT).
 • 8% vakantiegeld op basis van elke maand waarin je salaris hebt ontvangen.
 • 237,4 vakantie uren bij een 36-urige werkweek.
 • Korting bij (zorg)verzekeringen en op een tablet/laptop, fiets en sportabonnement.
 • Mogelijkheid tot deelname aan activiteiten, projecten en werkgroepen. Bijvoorbeeld het verbeteren en vernieuwen van de zorg of meedenken over beleid in de Professionele Adviesraad.
 • Een prettige werksfeer met ruimte voor informeel contact met collega's. Zodat je naast de nodige inspanning ook toekomt aan ontspanning.

  Dit zoeken we in jou

  Allereerst dat je liefdevolle zorg verleent, contact maakt met de bewoners en hun vertrouwen en aandacht geeft. De achtergrond, leefstijl, voorkeur, wensen en behoeften van de bewoners verschillen sterk van elkaar. Je bent gericht op het leren kennen en begrijpen van de bewoner: belevingsgerichte zorg. Bekijk hier meer over waar Dignis voor staat

  Tegelijkertijd neem jij de verantwoordelijkheid voor jouw eigen werk, maar ook die van jouw collega's. We doen het echt samen. Net als de rest van het team houd jij van hard werken, waarbij gezelligheid met de bewoners en collega's onderling nooit vergeten wordt.
  Ook is jouw bijdrage belangrijk als het gaat om verdere ontwikkelingen binnen het team. Je vindt het dan ook geen enkel probleem om jouw mening te delen.
  Wil je meer verantwoordelijkheden of taken? Dan denken we graag met je mee.

  Verder heb je:

  • een diploma verzorgende ig;
  • kennis van ziektebeelden en cognitieve problematiek waaruit bepaald gedrag naar voren komt;
  • de bereidheid om indien nodig in te springen op de andere somatische afdeling;
  • affiniteit met ouderen met een somatische aandoening;
  • de bereidheid en flexibiliteit om alle diensten te draaien.

  Solliciteer of maak vrijblijvend kennis

  Je kunt direct solliciteren via het sollicitatieformulier t/m uiterlijk 11 december 2022. We zijn benieuwd naar je en nemen snel contact met je op.
  Wil je eerst meer weten, vrijblijvend kennismaken of een keertje meekijken hoe het er bij ons aan toe gaat? Je bent van harte welkom. Gewoon even bellen met Jodie Steen, Loctiemanager via 06-0610164202 of Renate Dijkstra, kwaliteitsverpleegkundige via 0651792271. Of Esra Faber, kwaliteitsverpleegkundige via 0682691412. Tot snel!

  Ondervind je problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 13:00 uur, tel. 050 - 409 7007. Buiten deze werktijden kun je mailen naar hrservice@lentis.nl


Reageer op deze vacature