Teamleider Zorgadministratie

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

In de dienst Bedrijfsvoering zijn de ondersteunende activiteiten voor de zorggroepen van Lentis gebundeld. Eén van deze bedrijfsonderdelen is de Centrale Administraties waaronder de afdeling Zorgadministratie valt. De afdeling Zorgadministratie zorgt voor een juiste, volledige en tijdige declaratie van alle door Lentis geleverde zorg. Dit alles onder toepassing van de geldende regels en afspraken van de diverse wet- en regelgeving. Wij zijn op zoek naar een Teamleider Zorgadministratie voor 36 uur per week.

Wat ga je doen?

Als Teamleider Zorgadministratie geef je leiding aan 12 medewerkers bestaande uit (senior) medewerkers zorgadministratie die allemaal hun eigen specialisatie hebben binnen de verschillende financieringsstromen. Je stelt je team in staat verantwoordelijkheid te nemen en bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van een proactieve, signalerende en adviserende afdeling. Je verbetert werkprocessen in samenwerking met het team en bent in staat om samen te komen tot een efficiënte en effectieve afdeling.
In de rol van Teamleider Zorgadministratie ben je verantwoordelijk voor het goed functioneren van een enthousiast en bevlogen team, voor correctie facturatie en voor het verder ontwikkelen en realiseren van het (zorgadministratief) beleid binnen Lentis. Je rapporteert aan de manager Centrale administraties.

 • Je ontwikkelt en implementeert het operationeel en tactisch beleid binnen de zorgadministratie;
 • Je werkt mee, adviseert en ondersteunt aan de projecten voor de implementatie van ZorgPrestatieModel, Horizontaal Toezicht en het nieuwe ONS/EPD;
 • Je geeft input voor een goede borging (en doorontwikkeling) van de stuurinformatie, beheersmaatregelen en PDCA-cyclus
 • Je hebt een duidelijke visie op zorgadministratie en bent in staat om van daaruit de afdeling verder te professionaliseren en positioneren.
 • Je bent een inhoudelijke sparringpartner voor het team en andere medewerkers binnen Lentis.
 • Je stelt je coachend op om zo de ontwikkeling van medewerkers te stimuleren.
 • Je voert taken uit op het gebied van personeelsbeleid, zoals ontwikkelgesprekken, selectiegesprekken en verzuimgesprekken.
 • Je verbindt actief het in- en externe netwerk van de afdeling.
 • Je haalt het beste uit de teams en de individuele medewerker en draagt zorg voor een sfeer waar ruimte is voor ambitie en plezier naast het leveren van kwaliteit werk.

Wie zoeken wij?

Je bent zelfstandig, volhardend, overtuigend en beschikt over de juiste werkervaring voor deze functie. Je vindt het leuk om het team te begeleiden in een veranderende omgeving. Je komt dan ook niet in een gespreid bedje terecht. Je bent verbindend, flexibel, klant- en resultaatgericht. Daarnaast heb je een proactieve houding, bent initiatiefrijk en beschikt over probleemoplossend vermogen. Je werkt en schakelt makkelijk tussen verschillende niveaus binnen de organisatie. De Teamleider Zorgadministratie die wij zoeken vindt het leuk om niet alleen te managen maar ook om mee te werken en onderdeel van het team te zijn, omdat je samen verder komt.
Je beschikt over:

 • Aantoonbaar hbo+ werk- en denkniveau en minimaal 5 jaar relevante leidinggevende/werkervaring binnen de GGZ in een vergelijkbare rol.
 • Kennis en ervaring binnen de financiering van zorg en bekend met bijbehorende wet- en regelgeving.
 • Ervaring met zorgprocessen en kennis van (project) managementtechnieken.
 • Een groot analytisch vermogen, sensitiviteit en een oplossingsgerichte werkwijze.

Wat bieden wij?

Wij bieden een boeiende werkplek met beloning conform de cao GGZ, FWG schaal 60 (max. 4883 bruto op fulltime basis).
Daarnaast bieden wij jou een uitgebreid pakket met secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan het fietsenplan - tegen een scherp tarief een fiets aanschaffen met fiscale voordelen - en de mogelijkheid om een goedkoop fitnessabonnement af te sluiten. Ook zijn er fiscale voordelen voor het aanschaffen van een mobiele telefoon, tablet of een laptop en krijg jij de mogelijkheid om korting te ontvangen bij (zorg) verzekeringen. Tevens biedt Lentis de mogelijkheid om deel te nemen aan aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.
Aan het einde van het jaar krijg jij bij Lentis tevens een eindejaarsuitkering. Deze kun je desgewenst gebruiken om de cao-vergoeding voor woon-werkverkeer te verhogen.

Vragen? Bel ons en wij vertellen je graag meer.

Neem voor meer informatie of een oriënterend gesprek contact op met Simona Perdon, Teamleider Zorgadministratie via 06-11 03 29 53.
Zij vertelt je graag meer.

Geïnteresseerd?

Online solliciteren is mogelijk tot en met 4 september aanstaande.
De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 15 september 2022.
Ondervind je problemen met het online solliciteren? De Helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09:00 - 13:00 uur via 050 - 409 7007.

Goed om te weten

 • Voor indiensttreding willen wij graag een verklaring omtrent gedrag ontvangen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.
 • Tijdens de sollicitatieprocedure kunnen wij vragen naar referenties.
 • Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten voorrang genieten in de procedure.
 • Wij werven graag zelf onze medewerkers, daarom wordt acquisitie niet op prijs gesteld.

Reageer op deze vacature