Vaste nachtdienst verzorgende IG of basis verpleegkundige VKB

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Wie zijn wij?

De Voortgezette Klinische Behandelafdeling (VKB) is een onderdeel van Ouderen- en Volwassenenpsychiatrie Lentis. De VKB is een behandelafdeling voor cliënten met een combinatie van somatisch en psychiatrische problematiek. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de behoeften en mogelijkheden van de individuele cliënt. Wij volgen de richtlijnen van ART, de Herstel ondersteunende Ouderenpyschiatrie (HoOp) en de individuele rehabilitatie benadering (IRB).

Jouw toekomstige collega's aan het woord:
"Wil je werken in een gezellig en dynamisch team met collega's van verschillende leeftijden, dan ben je van harte welkom. De dag start met de ADL, er zijn cliënten die mobiel zijn maar ook rolstoelafhankelijk. We hebben activiteitenbegeleiders in huis om onze cliënten een actieve en leuke dag te bezorgen. In het werk is creativiteit en flexibiliteit nodig en is een flinke dosis humor ook erg belangrijk. Wij werken binnen de VKB in een hecht team en zoeken een vaste nachtdienst om ons team te komen versterken!".


Dit ga je doen als vaste nachtdienst verzorgende IG of basis verpleegkundige bij de VKB

 • Begeleiden en ondersteunen van cliënten bij het uitvoeren van in de nacht eventueel benodigde ADL-activiteiten;
 • Voorbereidingen treffen voor de werkzaamheden van de collega's van de ochtenddienst;
 • Waar nodig verrichten van verpleegtechnische handelingen conform het BIG-beleid;
 • Controleren en verstrekken van medicatie conform het zorgplan;
 • Observeren en rapporteren over de lichamelijke en psychische toestand van cliënten;
 • Je draagt zorg voor een veilige en rustige woonomgeving.


Ben jij de verzorgende IG of basis verpleegkundige die wij zoeken?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste verzorgende IG of basis verpleegkundige, met een warm hart voor de Ouderenpsychiatrie. Iemand die flexibel, stimulerend en creatief is, met gerichtheid op samenwerking in een multidisciplinair team. Het betreft een dienstverband voor onbepaalde tijd van gemiddeld 28 uur per week (conform de arbeidstijdenwet), een kleiner dienstverband is tevens bespreekbaar.

De vaste nachtdienst is alleen op de afdeling, binnen het gebouw het Zuiderpaviljoen zijn tevens altijd twee nachtdiensten van de opnamekliniek ouderenpsychiatrie aanwezig. Waar nodig is samenwerking en een beroep op elkaar kunnen doen het uitgangspunt.

Hiervoor:

 • Is een diploma verzorgende IG MBO 3 of verpleegkundige MBO 4 vereist;
 • Heb je affiniteit en ervaring met de doelgroep (klinisch opgenomen cliënten met somatische - en psychiatrische problematiek);
 • Ben je nieuwsgierig, oplettend en kun je improviseren bij moeilijke situaties;
 • Heb je goede communicatieve vaardigheden en ben je in staat om samen te werken in een multidisciplinair team en kun je een constructieve bijdrage leveren aan de behandeling;
 • Heb je enige kennis van psychiatrische ziektebeelden en psychofarmaca dan wel de bereidheid (bij)scholing te volgen;
 • Ben je BHV geschoold.

Wij hebben veel te bieden

Je werkzaamheden als verzorgende IG of basis verpleegkundige binnen ons team vragen om veel flexibiliteit en vakinhoudelijke deskundigheid. Dat waarderen wij zeer. Indien je voldoet aan de criteria en competenties van deze vacature bieden wij je direct een vast contract aan. Wij vinden het bij Lentis belangrijk dat onze medewerkers ruimte krijgen voor eigen ontwikkeling en ambities. Hierover gaan wij graag met je in gesprek. Dat vullen we aan met:

 • Een salaris dat is ingedeeld in FWG 35 (MBO 3) of FWG 40 (MBO 4), conform de cao GGZ;
 • Voor het werken in de nachten is een onregelmatigheidstoeslag van toepassing; variërend tussen de 22% en 44% extra op het uurloon door de week en in het weekend een toeslag tussen de 38% en 60% extra op het uurloon;
 • Een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Naast een breed scala aan opleidingsmogelijkheden kun je denken aan: tablet-/laptop-regeling, fitness abonnement, fietsplan, korting bij (zorg)verzekeringen;
 • Aan het einde van het jaar krijg je bij ons een eindejaarsuitkering van 8,3%, deze kun je desgewenst gebruiken om de cao-vergoeding voor woon-werkverkeer te verhogen;
 • De mogelijkheid tot het volgen van online trainingen en cursussen;
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen via Lentis Leefstijl. Via Leefstijl kun je onder andere samen met collega's sporten, workshops volgen of een 'health-check' laten doen;
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.


Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Je bent welkom!

Wij bieden je een baan met afwisseling, mogelijkheden voor kennisdeling en de ruimte om jezelf te ontplooien. Daarnaast kom je te werken in een hecht en betrokken team.
Bekijk ook ons filmpje op YouTube: Lentis Voortgezette Klinische Behandelafdeling Zuidlaren - YouTube 
Bij belangstelling mag je bellen, wij beantwoorden graag je vragen. Het is mogelijk om een dag(deel) met ons mee te lopen om zelf te ervaren hoe het bij ons is. Je kunt contact opnemen met Lucien Jerphanion, Vestigingsmanager algemene zaken Zuiderpaviljoen, via 06- 83201530 of Lbf.jerphanion@lentis.nl.


Geïnteresseerd?

Je kunt tot en met 1 september 2022 reageren op deze vacature. Ondervind je problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 13:00 uur, tel. 050 - 409 7007. Buiten deze werktijden kun je mailen naar hrservice@lentis.nl.


Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten voorrang genieten in de procedure. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.


Reageer op deze vacature