Verpleegkundige Ouderenpsychiatrie VKB

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Als verpleegkundige ouderenpsychiatrie ...

 • maak je het verschil voor een zeer kwetsbare doelgroep;
 • werk je in een hecht team en met verschillende disciplines;
 • heb je regietaken en veel verantwoordelijkheid;
 • krijg je volop kansen om je te ontwikkelen en te groeien;
 • neem je deel aan werkgroepen ten aanzien van Lentisbrede (kwaliteits)thema's.

Daarom is Lentis de plek voor jou

Een afdeling als de onze, een verpleegafdeling binnen de psychiatrie? Die vind je nergens anders in het Noorden en zelfs op weinig andere plekken in Nederland. Hier verpleeg je 33 oudere mensen met psychiatrische problematieken (denk bijvoorbeeld aan schizofrenie, persoonlijkheidsstoornissen en Huntington) gecombineerd met lichamelijke problemen of handicaps. Jouw werk is dus een unieke combinatie van psychiatrische, somatische én ouderenzorg. Natuurlijk krijg je eerst alle tijd om je cliënten te leren kennen en je het vak van ouderenpsychiatrie eigen te maken.


Zo maak jij het verschil

 • Je verzorgt, verpleegt en begeleidt de cliënten volgens het zorg- en behandelplan.
 • Als persoonlijk begeleider van drie cliënten ben je het aanspreekpunt voor collega's en de familie.
 • Op de afdeling vervul je een regie- en voortrekkersrol en coördineer je de taken.
 • Dagelijks overleg je met onder anderen de psycholoog, psychiater en somatisch specialist.
 • Je dient medicatie toe, houdt de medicijnvoorraad op peil en verricht verpleegtechnische handelingen.
 • Op basis van wat je bij patiënten ziet en opmerkt, schrijf je signalerings- en bejegeningsplannen en stel je individuele dag- en zorgprogramma's op.
 • Je neemt deel aan Lentisbrede werkgroepen en projecten. Je kiest zelf welke je leuk en interessant vindt, wisselt kennis en ervaringen uit met collega's én externe experts, en deelt de kennis die je opdoet met de afdeling.

Dit krijg je van ons

Bij Lentis hoef je niet de professional te blijven die je bij binnenkomst bent. Je groeit in je vak en als persoon door middel van de vele opleidingsmogelijkheden en goede begeleiding. Je kunt denken aan de opleiding HBO-V duaal en aan (online) trainingen en cursussen. Daarnaast kun je deelnemen aan leerzame en boeiende projecten en werkgroepen.

Wat we je daarnaast bieden:

 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 2.600 tot maximaal € 3.536 bij een 36-urige werkweek, volgens de cao GGZ.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris.
 • Een vergoeding voor woon-werkverkeer.
 • Korting bij (zorg)verzekeringen.
 • Korting op een tablet/laptop, fiets en sportabonnement.
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen via Lentis Leefstijl. Met dit programma kun je onder meer workshops volgen, met collega's sporten of een health-check doen.
 • Veel autonomie en vrijheid bij het indelen van je tijd.
 • Een prettige werksfeer met ruimte voor informeel contact met collega's. Zodat je naast de nodige inspanning ook toekomt aan ontspanning.

Jouw toekomstige collega over het team

Jolien, verpleegkundige: "Juist omdat we werken met een complexe doelgroep vind ik het fijn dat ik op mijn collega's kan rekenen. In totaal zijn we met dertig verpleegkundigen en verzorgenden. We zijn divers qua leeftijd en ervaring, maar hebben dit gemeen: we staan voor elkaar klaar, werken hard én vinden humor en gezelligheid belangrijk. Ikzelf werk hier al zeventien jaar. Wat ik zo bijzonder aan mijn werk op de VKB vind, is dat we een veilige haven kunnen bieden voor de cliënt. Wanneer ik me verdiep in de levensloop van de cliënt besef ik me des te meer dat je niet kan kiezen waar je wieg staat en dat het leven je overkomt. Hoe mooi is het dat wij de mens zien achter alle leed wat zich soms bij diegene heeft afgespeeld. Waardoor mensen soms keuzes hebben gemaakt die de rest van hun leven tekenen. Hier op de VKB mag men zijn zoals hij/zij is en proberen we veiligheid en warmte te bieden."


Dit zoeken we in jou

Allereerst dat je liefdevolle zorg verleent, begrip toont en contact maakt met je cliënten. Tegelijkertijd weet je van aanpoten; in de ochtenden bij het wassen en aankleden is jouw werk fysiek en kan het er hectisch aan toe gaan. Dat geldt ook als een patiënt bijvoorbeeld agressief gedrag vertoont. Dan houd jij je hoofd koel en bewaar je de rust op de afdeling. Ook ben je communicatief sterk: je drukt je helder uit in de multidisciplinaire overleggen en gesprekken met familieleden en in de behandelplannen die je opstelt. En vind je het leuk om stagiairs en leerlingen te begeleiden? Ga je gang!

Verder heb je:

 • een mbo 4-diploma verpleegkunde en een BIG- en AGB-registratie;
 • kennis op het gebied van psychiatrische problematiek en begeleiding;
 • kennis op het gebied van psychofarmaca of de bereidheid je hierin te verdiepen;
 • de bereidheid om wisselende diensten te draaien.

  Solliciteer of maak eerst vrijblijvend kennis

  Je kunt tot 1 september 2022 reageren via het sollicitatieformulier. Maar je cv en motivatie zijn voor ons op dit moment nog niet het belangrijkste. Wil je eerst meer weten, vrijblijvend kennismaken of een keertje meekijken hoe het er bij ons aan toe gaat? Je bent van harte welkom. Gewoon even bellen met Lucien Jerphanion (vestigingsmanager algemene zaken), 06-83201530 of per mail Lbf.jerphanion@lentis.nl.

  Wil jij als verpleegkundige écht het verschil maken? Kom dan werken met onze bijzondere, maar ook complexe en zeer kwetsbare patiënten. Jouw werk is een unieke combinatie van psychiatrische, somatische en ouderenzorg. Nog geen ervaring mee? Geen probleem. Je krijgt alle tijd en begeleiding om het vak en je patiënten te leren kennen.

  De vele ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. Dat je een regiefunctie hebt. Dat je werkt in multidisciplinaire teams en deelneemt aan organisatiebrede werkgroepen. En vooral: dat je eraan bijdraagt dat zeer kwetsbare patiënten een zo fijn mogelijke dag hebben. Dit zeggen onze verpleegkundigen als we ze vragen waarom ze zo graag bij Lentis werken. En we hebben nu een vacature op een unieke afdeling. Grijp je kans!


Reageer op deze vacature