Psychiater Ambulante ouderenpsychiatrie Oost Groningen

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Doelgroep Ouderenpsychiatrie

Mensen van 67 jaar en ouder met psychiatrische klachten kunnen terecht bij Lentis Ouderen-psychiatrie in de gehele provincie Groningen. Vaak zijn er meerdere problemen en aandoeningen tegelijk. Dat kunnen naast psychische en lichamelijke problemen en aandoeningen ook beginnende geheugenproblemen zijn. Deze oudere doelgroep heeft een grotere mate van kwetsbaarheid, ofwel 'frailty'. Dit is een verhoogde gevoeligheid voor stressoren die samengaat met een afname van het vermogen om de balans te behouden. Kleine verstoringen kunnen leiden tot de ontwikkeling van ernstige gezondheidsproblemen en functiebeperkingen. Dit alles vraagt specifieke kennis en ervaring. Daar ligt onze specialiteit. Jongere mensen bij wie eveneens sprake is van meerdere problemen en frailty zijn soms ook beter op hun plek bij deze specialistische vorm van zorg.

Psychiater (24 tot 36 uur)

Vanwege het vertrek van 1 van de 2 psychiaters binnen het team Ambulante Ouderenpsychiatrie Oost Groningen zoeken wij naar een nieuwe collega die ons team wil komen versterken.


Wat ga je doen?

Als psychiater bij Lentis ben je iemand die van haar/zijn vak houdt. Je werk is gericht op herstel en, als dat (nog) niet mogelijk is, op het omgaan met de gevolgen van psychiatrische problemen. Binnen Lentis komen allerlei expertises samen: van kinder- tot ouderenpsychiatrie en van basis-ggz tot zeer complexe casuïstiek, zowel ambulant als klinisch.
Werken als Psychiater bij de ambulante ouderenpsychiatrie is boeiend en dynamisch. Je maakt deel uit van een professionele werkomgeving met een multidisciplinair team van uiteenlopende expertises die, enthousiast en taakvolwassen samenwerken in een collegiaal team.

Daarnaast spreekt het je aan dat je:

 • Adviseur, coach en supervisor bent voor behandelaren en je eigen team (samen zorgen jullie voor een veilig, gezond en professioneel behandel- en werkklimaat).
 • Een bijdrage mag leveren aan de ontwikkeling en uitvoering van onze persoonlijke manier van werken.
 • Als psychiater bij Lentis de mogelijkheid hebt betrokken te zijn bij onderwijs, onderzoek en innovatie dit in samenwerking met collega's en ketenpartners.
 • Verder mag kijken, (mee)denken en werken dan enkel de eigen afdeling (team- en locatie overstijgende projecten).
 • Actief bent in het contact leggen en samenwerken met collega's van andere vestigingen (versterken samenwerking, elkaar en de organisatie leren kennen en elkaar helpen ontwikkelen).
 • Als onderdeel van een team een fijne en deskundig samenwerkende collega bent.
 • Als psychiater, passend bij het percentage dienstverband mag werken met een eigen caseload.
 • Dat je deelneemt aan de 24-uurs crisisdienst, want dit hoort er bij in dit vak en vele handen maken licht werk (het kan je rooster wel eens in de war gooien en het maakt je werk misschien belastend. Maar het is belangrijk en inhoudelijk uitdagend werk. Ook biedt het je de mogelijkheid meer te doen met je expertise, waarbij je kunt terugvallen op collega's uit uiteenlopende disciplines).

Wie zoeken wij?

Jij gelooft, net als wij, dat goede zorg begint bij goed teamwork. Je deelt graag je kennis, houdt ervan om het gesprek aan te gaan met patiënten en collega's en staat open voor ontwikkeling en vernieuwing. Omdat Lentis GGZ altijd in beweging is vinden wij het fijn dat een nieuwe collega daar in mee wil denken en doen.

Verder herken je jezelf hierin:

 • Je bent geregistreerd als psychiater in het specialistenregister (BIG-register);
 • Je hebt kennis van de overige specialismen en disciplines binnen de geestelijke gezondheidszorg en houdt je vakkennis op peil door het volgen van cursussen en congressen;
 • Je kunt goed organiseren, prioriteiten stellen en zowel zelfstandig werken als in samenwerking met collega's en externe behandelaars;
 • Je bewaart overzicht, bent zorgvuldig en kalm en neemt initiatief bij complexe problemen en crisissituaties;
 • Je bent bereid om deel te nemen aan de 24-uursdienst;
 • Je kunt je goed schriftelijk en mondeling uitdrukken.

Wat bieden wij?

Lentis is nog volop in ontwikkeling. Ons doel? Een zorgverlener te zijn waar persoonlijke aandacht, vertrouwen, samenwerking, delen, leren en gastvrijheid voorop staan. We doen ons best dit met elkaar te bieden en als het een keer minder goed gaat, daarvan te leren en onszelf te verbeteren.

Wat we je daarnaast bieden:

 • Een prima arbeidsvoorwaardenpakket en een salaris dat is ingedeeld in AMS, conform de cao GGZ (min. € 5.538,- en max. € 9.679,-);
 • Een IFMS-regeling en een budget persoonlijke kosten Medisch Specialisten (AMS) van maximaal € 4.817,- per kalenderjaar bij een 36-urige werkweek;
 • Deelname aan het Young Professional Program: een tweejarig leiderschapsprogramma met externe begeleiding;
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen via Lentis Leefstijl. Met dit programma kun je onder meer workshops volgen, met collega's sporten of een health-check doen;
 • Veel interne ontwikkelmogelijkheden en goede begeleiding: er kan en mag veel als je initiatief toont;
 • Veel autonomie en vrijheid bij het indelen van je tijd;
 • Een werkomgeving waar interdisciplinaire samenwerking en een positief leerklimaat de nieuwe norm zijn. We hebben een goed georganiseerde medische staf als onderdeel van een brede professionele staf;
 • Een prettige werksfeer met ruimte voor informeel contact met collega's. Zodat je naast de nodige inspanning ook toekomt aan ontspanning.

Vragen? Bel ons en wij vertellen je graag meer

Als jouw interesse is gewekt, komen we graag met je in contact. Je cv en uitgebreide motivatie? Die zijn voor ons op dit moment nog niet het belangrijkste. Dus pak de telefoon als je eerst meer wilt weten of gewoon vrijblijvend kennis wilt maken. Een keertje meekijken hoe het er bij ons aan toe gaat? Je bent van harte welkom. Gewoon even bellen met Arjen Peters, Psychiater (06 - 4699 9954) of Ronald Witteman, Vestigingsmanager Algemene Zaken (06 - 8236 7723).

Geïnteresseerd?

Je kunt online solliciteren tot en met 31 augustus aanstaande. Ondervind je problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur, tel. 050 - 409 7007 of per mail hrservice@lentis.nl.


Reageer op deze vacature