Helpende(n) plus - Zorg Thuis Groningen en Annen

Dignis Zorg Thuis+ werkt in kleine, herkenbare teams met voor de cliënt vertrouwde mensen. Elk team bestaat uit ervaren verzorgenden IG en (wijk)verpleegkundige(n). Werken in de wijkverpleging bij Dignis Zorg Thuis+ betekent diversiteit, creativiteit en uitdaging. Naast de somatiek staan wij vooral bekend om het helpen van mensen met een psychiatrische of psychogeriatrische achtergrond bij het zo lang mogelijk op een veilige en vertrouwde manier thuis blijven wonen. Ook bieden wij individuele begeleiding vanuit de WMO. Hiervoor werken wij nauw samen met huisartsen, hulpverleners en zijn wij de rechterarm van andere teams binnen Lentis zoals Team 290, ATN en FACT. In 2019 zijn wij gestart met de nieuwe koers binnen Dignis, o.a. betekent dit een verandering van aansturing, richting zelforganisatie. In 2019 zijn wij gestart met de nieuwe koers binnen Dignis, o.a. betekent dit een verandering van aansturing, richting zelforganisatie.

Werken in de wijkverpleging bij Zorg Thuis Plus betekent diversiteit, creativiteit en uitdaging. Naast de somatiek staan wij vooral bekend om het helpen van mensen met een psychiatrische of psychogeriatrische achtergrond (bv. bipolaire stoornis, schizofrenie, borderline, (beginnende) dementie) bij het zo lang mogelijk op een veilige en betrouwbare manier thuis blijven wonen. Ook bieden wij individuele begeleiding vanuit de WMO. Hiervoor werken wij nauw samen met huisartsen, hulpverleners en andere teams binnen Lentis zoals Team290, ATN en FACT
Zorg Thuis Plus bedient met meerdere teams op dit moment een groot deel van de stad Groningen, in Annen en Zuidlaren. Voor onze Zorg Thuis Plus team(s) in Hoogkerk en Annen zoeken wij meerdere collega's die de opleiding helpende plus hebben afgerond. Het betreft een contract voor 16 uur per week


Wie ben jij?

De wijkverpleging van Zorg Thuis Plus is niet standaard en daarom zijn wij op zoek naar mensen die houden van een uitdaging en graag zelf dingen willen oppakken, binnen gestelde kaders. Jij hebt een hart voor de zorg. Jij vindt het fijn om naast de cliënt te staan en met de cliënt mee te denken. Jij wilt een bijdrage leveren aan de zelfredzaamheid van mensen thuis en je bent in staat om de juiste verbindingen te leggen om de cliënt zo goed mogelijk te helpen. Daarnaast:

 • Beschik je over een diploma helpende plus
 • Heb je affiniteit met psychiatrie en psychogeriatrie, maar ook kennis en inzicht in de actuele ontwikkelingen in de ouderenzorg
 • Ben je respectvol, flexibel en creatief
 • Beschik je over goede communicatieve vaardigheden
 • Spreekt zelforganisatie je aan en wil je hier een bijdrage aan leveren
 • Ben je flexibel inzetbaar binnen de diverse zorg thuis teams

  Wat ga je doen?

  De invulling van je dag is afhankelijk van wat er bij je cliënt speelt en dat maakt het zo leuk. Tijdens je route kom je bij verschillende mensen, met verschillende problematiek. Je verricht de zorg zoals is afgesproken binnen het zorgplan. Loop je tegen een situatie aan waar je niet uitkomt? Dan is er altijd een verzorgende of wijkverpleegkundige op de achtergrond die je in kan schakelen. Ook vindt er aan het begin en einde van je dienst een overdracht plaats waarin je situaties kan bespreken. Verder:

 • Begeleidt, stimuleer, activeer en ondersteun je cliënten bij het uitvoeren van huishoudelijke en ADL-activiteiten
 • Lever je een bijdrage aan activiteiten om het wonen vorm te geven
 • Draag je bij aan een veilige en rustige woonomgeving
 • Signaleer je bijzonderheden ten opzichte van het zorgplan en rapporteer je hierover aan verzorgden en (gedifferentieerd) verpleegkundigen
 • Verstrek je medicatie

Wat bieden wij?

Een boeiende en dynamische baan in een professionele werkomgeving met veel ruimte voor vindingrijkheid. De standplaats is Hoogkerk of Annen.
Het salaris voor de functie van helpende plus is ingedeeld in FWG functiegroep 25, conform de CAO VVT. Daarnaast bieden we een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsplan, tablet-/laptop-regeling, fitness abonnement, pensioenfonds, eindejaarsuitkering, korting bij (zorg) verzekeringen en een regeling aanvullende reiskosten. Het betreft het een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Vragen? Bel ons en wij vertellen je graag meer.

Nadere informatie is verkrijgbaar bij de zorgmanagers Sandra Weggemans, tel: 06 10023554, of Liselotte Ploeger, tel: 06 10038045.

Geïnteresseerd?

Online solliciteren is mogelijk tot en met 26 juni aanstaande.
Ondervind je problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur, tel. 050 - 409 7007. Buiten deze tijden kun je rechtsstreek bellen met de HR assistent via tel.: 050-409 7881.
De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern gesteld waarbij interne kandidaten voorrang hebben bij gelijke geschiktheid.


Reageer op deze vacature