Ergotherapeut Dignis

Binnen de behandeldienst V&V wordt er multidisciplinair behandeling geleverd aan diverse doelgroepen: longstay psychogeriatrie (pg), gerontopsychiatrie chronische somatiek, palliatieve zorg, somatische revalidatie en dubbelzorg revalidatie (revalidatie bij cognitieve problematiek). De standplaatsen zijn: De Enk in Zuidlaren, het Heymanscentrum en ‘t Blauwbörgje in Groningen. Daar vanuit werken zij voor diverse (kleinschalige) woonvormen in Drenthe en de stad Groningen. Voor meer informatie over de locaties verwijzen wij u naar www.dignis.nl. Binnen de behandeldienst werken 10 specialisten ouderengeneeskunde. Daarnaast werken er specialisten ouderengeneeskunde en huisartsen in opleiding. Voor somatische vragen binnen Lentis GGZ wordt een beroep gedaan op de artsen van het Medisch Centrum. De artsen verrichten werkzaamheden op de locaties Zuidlaren, Groningen en Winschoten. Het team bestaat uit 3 somatische artsen, twee verpleegkundig specialisten, een physician assistant en doktersassistentes.

Wie zijn wij?

Lentis-Dignis is een organisatie voor GRZ, geestelijke gezondheidszorg en ouderenzorg. Op de locaties de Enk (Zuidlaren), de Omloop en Wiekslag (Norg), 't Holthuys (Annen) en de Duinstee (Eelde) gaat het om somatische en PG-cliënten binnen de WLZ. Op deze locaties staat kleinschalig wonen centraal en wordt er gebruik gemaakt van mogelijkheden in de omgeving, bijvoorbeeld vrij om zich binnens- en buitenshuis zelfstandig te bewegen. Een ander voorbeeld is het gebruik van de belevingstuin. Er is een prettige samenwerking met andere disciplines.
Binnen de Medische Dienst van Dignis werken er 4 ergotherapeuten en een ergotherapie-assistent, zowel binnen de GRZ als de GGZ en de woonafdelingen van de verschillende verpleeghuizen in Groningen.

Wie zoeken wij?

Wij zijn voor de Medische Dienst op zoek naar een enthousiaste ergotherapeut voor 24 uur per week.

 • Je hebt een HBO-opleiding ergotherapie afgerond.
 • Bekend met behandeling en begeleiding bij ouderen met dementie.
 • Affiniteit met de zorgverlening aan ouderen.
 • Kennis en ervaring op het gebied van zit- en lighouding, bekend met het inzetten van dynamische ligsystemen.
 • Bereid en in staat tot samenwerking in teamverband, zowel binnen het team van de ergotherapie als (multidisciplinair) met andere disciplines in het verzorgings- en/of verpleeghuis.
 • Je bent flexibel en goed in plannen.

Wat houdt de functie in?

Tot de taken behoren onder meer:

 • Het verrichten van ergotherapeutisch diagnostiek.
 • Het behandelen en begeleiden van WLZ-bewoners.
 • Adviseren en inzetten van hulpmiddelen en rolstoelen.
 • Het geven van informatie, instructie en advies aan andere zorgverleners.
 • Multidisciplinair (samen)werken.

Wat bieden wij?

Een uitdagende functie in een professionele werkomgeving met een team van enthousiaste collega's.
Het salaris is ingedeeld in FWG 50, conform de cao VVT. Daarnaast bieden we een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan, tablet-/laptop-regeling, fitness abonnement, pensioenfonds, eindejaarsuitkering, korting bij (zorg-)verzekeringen en een regeling aanvullende reiskosten. Het betreft vooralsnog een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar.

Vragen? Bel ons en wij vertellen je graag meer.

Nadere informatie is verkrijgbaar bij Niessette Ridder, manager behandeldienst, bereikbaar via 06- 2110 5785.

Geïnteresseerd?

Online solliciteren is mogelijk tot en met 29 mei aanstaande.

Ondervind je problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 16.30 uur, tel. 050 - 409 7007.

Deze vacature wordt zowel in- als extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten voorrang genieten in de procedure.


Reageer op deze vacature