Slaapwacht GGZ

Lentis Wonen met Begeleiding Delfzijl is een woonafdeling voor 38-42 volwassenen die, door psychische en psychiatrische problemen, soms in combinatie met verslavingsproblematiek, voor langere tijd begeleiding nodig hebben. Het kerngebouw staat aan de Kustweg met twee geschakelde groepswoningen voor 5-6 personen. In de directe omgeving daarvan zijn nog 31 HAT-woningen (éénpersoonsappartementen). Wij bieden samenhangende ondersteunende begeleiding op verschillende leefgebieden (o.a. wonen, financiën, recreatie, werk/opleiding/dagbesteding, sociale contacten). We werken samen met de bewoner, zijn naasten, onze ketenpartners en collega's aan de hand van het ART-model. Zo willen we onze bewoners ondersteunen bij een zo zelfredzaam mogelijk leven en streven we naar een situatie met zo weinig mogelijke professionele hulp als kan. Dit in samenwerking met het FACT-team Delfzijl dat verantwoordelijk is voor de behandeling van bijna al onze bewoners. Werken bij Wonen Delfzijl betekent voor jou werken in een enthousiast team, met een omgeving die inspireert. Op een half uur rijden van de stad Groningen, vind je Delfzijl aan de oevers van de Eems in een omgeving met een vernieuw(en)de woonwijk en te midden daarvan is het prachtig wonen en werken.

Als slaapwacht..

 • Krijg jij alle ruimte om jezelf te ontwikkelen;
 • Kom je te werken in een enthousiast team die volop in ontwikkeling is!

Daarom is Lentis de plek voor jou

Wij bieden samenhangende ondersteunende begeleiding op verschillende leefgebieden (o.a. wonen, financiën, recreatie, werk/opleiding/dagbesteding, sociale contacten). We werken samen met de bewoner, zijn naasten, onze ketenpartners en collega's aan de hand van het ART-model. Zo willen we onze bewoners ondersteunen bij een zo zelfredzaam mogelijk leven en streven we naar een situatie met zo weinig mogelijke professionele hulp als kan.


Zo maak jij het verschil

 • Je verricht een slaapdienst tussen 22:15 uur en 07:45 uur. Tot 23:00 uur ben je wakker en werk je mee. Om 07:00 uur sta je op om onder andere de dienst over te dragen aan je collega.
 • Tijdens de slaapdienst (23:00 – 07:00 uur) geniet je rust maar ben je aanwezig voor eventuele werkzaamheden en calamiteiten.
 • Als slaapwacht draag je, in de nachtelijke uren, zorg voor rust en veiligheid op de woonvorm. In geval van calamiteiten en crisissituaties treedt je handelend en professioneel op. Ook kan er een beroep op je gedaan worden om incidenteel invaldiensten te verrichten.

Dit krijg je van ons

Bij Lentis hoef je niet de professional te blijven die je bij binnenkomst bent. Je groeit in je vak en als persoon door middel van de vele opleidingsmogelijkheden en goede begeleiding. Denk aan (online) trainingen en cursussen. Ook kun je deelnemen aan leerzame en boeiende projecten en werkgroepen.

Wat we je daarnaast bieden:

 • Je krijgt een dienstverband van 1,06%, een bedrag van € 33,97 voor elke slaapdienst en een vergoeding voor 1/4 van de uren doorgebracht in slaapdienst.
 • Het betreft vooralsnog een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar. De inzet varieert tussen de 4 en 11 diensten per maand, dit gebeurt in overleg.
 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 1.858,- tot maximaal € 2.737,- bij een 36-urige werkweek, ingedeeld in FWG 30 volgens de cao GGZ.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris.
 • Een vergoeding voor woon-werkverkeer.
 • Korting bij (zorg)verzekeringen.
 • Korting op een tablet/laptop, fiets en sportabonnement.
 • In totaal 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband.
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen via Lentis Leefstijl. Met dit programma kun je onder meer workshops volgen, met collega's sporten of een health-check doen.
 • Veel autonomie en vrijheid bij het indelen van je tijd.
 • Een prettige werksfeer met ruimte voor informeel contact met collega's. Zodat je naast de nodige inspanning ook toekomt aan ontspanning.

Wil je meer weten over werken bij Lentis? Klik hier voor inspirerende verhalen van jouw toekomstige collega's

Dit zoeken we in jou

Wij zijn op zoek naar collega's die de overtuiging hebben, dat ook mensen met psychiatrisch ziektebeeld, recht hebben op geluk en kwaliteit van leven. Wij verwachten naast een leergierige houding en flexibiliteit, werkervaring in de psychiatrie en affiniteit met deze doelgroep. Je kunt tegen een stootje en vindt het prettig om in een team te werken, waarin humor, openheid en directheid worden gewaardeerd. Andere belangrijke competenties zijn: klantgerichtheid, resultaatgerichtheid en samenwerken.

Jouw profiel:

 • Je beschikt over minimaal een afgeronde MBO-opleiding niveau 3, gericht op het werken in de gezondheidszorg/psychiatrie.
 • Je hebt ervaring in het werken met bewoners met psychiatrische problematiek. Tevens beschik je over een BHV-certificaat of ben je bereid deze te behalen en ben je bevoegd om zo nodig medicatie te delen.

Ben je op dit moment student Social Work of HBO-V en beschik je over een afgeronde MBO opleiding? Ook dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren op deze vacature.

Vrijblijvend kennismaken

Wil je meer weten over deze vacature, vrijblijvend kennismaken of een keertje meekijken hoe het er bij ons aan toe gaat? Je bent van harte welkom. Gewoon even bellen met Bianca Nieland, teamleider, via 06 - 51657179.

Solliciteren, zo werkt het

Kom jij bij Lentis het verschil maken? Mooi. We zijn hartstikke benieuwd naar je. Bel met Anouk Kuiken, medewerker Werving & Selectie, via 06 - 82107701 om je voor te stellen. Direct solliciteren kan natuurlijk ook. Gebruik hiervoor uiterlijk 2 oktober 2022 het sollicitatieformulier. Wij nemen snel contact met je op. Tot dan!


Reageer op deze vacature