Onderzoeker acute zorg - onderzoek ZonMW

Het cluster Acute Zorg bestaat uit de Kliniek in Groningen, de 24 uurs Crisisdienst, Intensive Home Treatment (IHT Thuis en Deeltijd) en een crisisbeoordelingslocatie (CBL). De afdelingen staan voor de uitdaging om het komende jaar hun positie als afdeling binnen het cluster Acute Zorg te ontwikkelen. Welke inhoudelijke acute opschalingsvraag kunnen zij bedienen en wat kan ambulant met hulp van de Intensive Home Treatment.

Onderzoeker zorg- en ondersteuning aan personen met verward gedrag en een hoog veiligheidsrisico

Binnen de provincie Groningen wordt een nieuwe werkwijze ontwikkeld die zich richt op vroegsignalering van- en doorverwijzing naar passende zorg en ondersteuning voor mensen met verward gedrag en een hoog veiligheidsrisico. Het project wordt gesubsidieerd door ZonMw. Als onderdeel hiervan wordt een onderzoek uitgevoerd naar de doelgroep, het huidige zorg- en ondersteuningsproces en bewezen effectieve interventies. Dit betreft een domein overstijgende aanpak met diverse ketenpartners van de keten acute psychiatrie Groningen en een team van 2 onderzoekers.

Wij zijn op zoek naar twee enthousiaste onderzoekers voor 12 uur per week.

Wil jij een bijdrage leveren aan de zorg aan een kwetsbare doelgroep én de ketenpartners die met deze doelgroep te maken hebben? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Dit ga je doen als onderzoeker

In dit onderzoeksproject werk je nauw samen met een andere onderzoeker en wordt een groot beroep gedaan op jouw deskundigheid als onderzoeker. Je ontvangt leiding van de projectleider.

Je denkt- en beslist mee over de opzet en inhoud van het onderzoek. En verder:

 • Werk je samen met verschillende ketenpartners als de politie, RAV en Lentis.
 • Voer je het onderzoek uit, waarbij zowel kwantitatieve als kwalitatieve methoden zullen worden gebruikt.
 • Voer je literatuuronderzoek uit.
 • Neem je interviews af bij verschillende partijen.
 • Voer je dossieranalyses uit.
 • Presenteer je je resultaten, conclusies en aanbevelingen.
 • Leg je verantwoording af aan de projectleider.

Ben jij de onderzoeker die wij zoeken?

Je beschikt over een afgeronde WO-opleiding, bijvoorbeeld in de sociale wetenschappen, gedragswetenschappen, medische wetenschappen of journalistiek. Daarnaast heb je aantoonbare ervaring met zowel kwantitatieve als kwalitatieve onderzoeksmethoden en heb je kennis van data extractie's en BI. En verder:

 • Ben je resultaatgericht en beschik je over doorzettingsvermogen;
 • Kun je goed samenwerken;
 • Heb je uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden;
 • Ben je nauwkeurig en heb je een uitstekend analytisch vermogen;
 • Kun je goed luisteren en doorvragen
 • Werkervaring in het zorg- en veiligheidsdomein in de provincie Groningen is een pré.

Wij hebben veel te bieden

Vanwege de looptijd van het onderzoek betreft het een arbeidsovereenkomst van zes maanden. Wij vinden het bij Lentis belangrijk dat onze medewerkers de ruimte krijgen voor eigen ontwikkeling en ambities. Hierover gaan wij graag met je in gesprek. Dat vullen we aan met:

 • Een salaris dat is ingedeeld in FWG 75b.7
 • Een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Je kunt denken aan: tablet-/laptop-regeling, fitness abonnement, fietsplan, korting bij (zorg)verzekeringen;
 • Reiskostenvergoeding;
 • De mogelijkheid tot het volgen van online trainingen en cursussen.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Je bent welkom!

Wij bieden jou een baan in een boeiende en dynamische werkomgeving. Daarnaast heb je de mogelijkheid om bij te dragen aan de verbetering van de zorg en ondersteuning aan een kwetsbare doelgroep!

Je kunt contact opnemen met Carolien Thewissen, directeur Acute Zorg, bereikbaar op tel. 050.522 3141 of Cees Vermeeren, manager Acute Zorg, tel. 06.5165 4538 of cajm.vermeeren@lentis.nl

Geïnteresseerd?

Online solliciteren is mogelijk tot en met 11 februari aanstaande. De gesprekken zullen plaatsvinden op vrijdagochtend 18 februari.

Ondervind je problemen met het online solliciteren? De Helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 - 13.00 uur via 050 - 409 7007 of via hrservice@lentis.nl.

Buiten deze werktijden kun bellen naar de desbetreffende HR-assistent via tel.: 06.10101619.

Deze vacature staat open voor in- en externe werving, waarbij interne kandidaten voorrang krijgen in de procedure.


Reageer op deze vacature