Systeemtherapeut

Forint is in Noord-Nederland een forensisch psychiatrische zorgketen die bestaat uit AFPN Groningen (poliklinisch, ForFACT, ForFACT LVB en BW Forint), FPA Zuidlaren en FPC Dr. S. van Mesdag. Onze behandeling is gebaseerd op respect voor de patiënt en zijn/haar eventuele slachtoffers en gericht op veiligheid. De behandeling is succesvol wanneer de kans dat een patiënt/cliënt (opnieuw) een delict pleegt minimaal is geworden en hij/zij veilig kan terugkeren naar de samenleving. De AFPN biedt ambulante forensische psychiatrische behandeling aan patiënten met een psychiatrische stoornis in combinatie met (dreigend) delictgedrag. Door gedifferentieerde behandeling en begeleiding beogen we de geestelijke gezondheid van onze patiënten te verbeteren, hun delictgedrag te verminderen en de veiligheid in de maatschappij te vergroten. Door te investeren in onderzoek, opleiding en samenwerking met externe partijen willen we onze expertise op gebied van ambulante forensische psychiatrie handhaven en verder uitbreiden.

Wie zoeken wij?

Door kortere straffen en het meer inzetten op behandeling is de forensische psychiatrie erg in beweging. De vraag naar forensische expertise is groeiend, zowel binnen het sociale domein als bij keten-partners. Vanwege deze groei is er binnen het AFPN een vacature voor de functie van systeemtherapeut voor 32-36 uren per week.

Wij zoeken voor de AFPN een ervaren collega die als systeemtherapeut een bijdrage kan leveren aan de behandeling van onze complexe doelgroep. Daarnaast heb je kennis van de forensische psychiatrie. Je hebt een proactieve, dynamische en ontwikkelingsgerichte werkhouding. Tot slot heb je ervaring in het gebruik van eHealth, waaronder beeldbellen.


Wat houdt de functie in?

 • Je participeert in de intake en behandelfase;
 • De behandeling bestaat uit het behandelen vanuit systeemtheorie;
 • Je levert een bijdrage aan het opstellen van behandelplannen op het gebied van jouw expertise, evalueert behandelingen binnen de kaders van je eigen professie en stemt af met aanpalende disciplines;
 • Cliënten en hun systemen behandelen in een systeemgericht al dan niet cognitief gedragstherapeutisch kader.
 • Actief bijdragen aan vernieuwing, de verdere ontwikkeling van het zorgprogramma en de afdeling.
 • Je houdt op adequate wijze de voortgang van je behandeling in het elektronische patiëntendossier bij.

Wat vragen wij?

 • Je hebt minimaal een afgeronde master klinische psychologie / orthopedagogiek en systeemtherapeut, NVRG gekwalificeerd met geldige AGB-code;
 • Kennis van psychische en (forensisch) psychiatrische problematiek;
 • Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden;
 • Je bent flexibel en kan inspelen op omgeving die voortdurend in beweging is.

Wat bieden wij?

Het salaris is ingedeeld in FWG-functiegroep 60, conform de CAO GGZ. Daarnaast bieden we een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan, tablet-/laptop-regeling, fitness abonnement, pensioenfonds, eindejaarsuitkering, korting bij (zorg) verzekeringen en een regeling aanvullende reiskosten.

Het betreft een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van zes maanden in verband met de specifieke doelgroep, waar specialistische handelingen en kennis voor vereist zijn. In de praktijk kunnen deze worden beoordeeld. Bij gebleken geschiktheid zal een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd worden aangeboden.

Vragen? Bel ons en wij vertellen je graag meer.

Nadere informatie is verkrijgbaar bij Danny Nijdam teamleider algemene zaken via 06-21145730.

Geïnteresseerd?

Online solliciteren is mogelijk tot en met zondag 27 november 2022 aanstaande.
Ondervind je problemen met het online solliciteren? De Helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 - 16.30 uur, tel. 050 - 409 7007.

Goed om te weten

 • Voor indiensttreding willen wij graag een verklaring omtrent gedrag ontvangen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink;
 • Tijdens de sollicitatieprocedure kunnen wij vragen naar referenties;
 • Wij werven graag zelf onze medewerkers, daarom wordt acquisitie niet op prijs gesteld;
 • Voor deze vacature wordt zowel in als extern geworven waarbij de interne kandidaat bij gelijke geschiktheid voorrang geniet.

Reageer op deze vacature