Verpleegkundige Hamrikheem

Hamrikheem is een beschermde woonvorm in de stad Groningen voor ouderen met psychiatrische problematiek. We bieden een plek voor ouderen om zo zelfstandig mogelijk te wonen, met professionele begeleiding op maat, waarbij de bewoner zoveel mogelijk de regie in eigen handen houdt. Binnen ons cluster zitten we middenin maatschappelijke ontwikkelingen, denk natuurlijk aan de pandemie, maar ook veranderende wetgeving op het gebied van WMO en WLZ. Daarnaast zijn we inhoudelijk aan het vernieuwen. We zijn gestart met de implementatie van het zorgmodel ART. ART staat voor Actieve Recovery (Herstel) in de Triade. Het is een nieuwe professionele standaard voor langdurige herstelgerichte zorg, waarbij wordt uitgegaan van de behoeften, drijfveren en wensen van de cliënt in zijn dagelijks leven in interactie met zijn omgeving. Dit maakt onze werkomgeving dynamisch en uitdagend.

Dit ga je doen als verpleegkundige bij het Hamrikheem

Als verpleegkundige kom je te werken binnen een gemotiveerd en deskundig team die gericht heeft gekozen voor deze specifieke doelgroep. Je werkzaamheden zullen o.a. bestaan uit:

 • Verzorgen, begeleiden en behandelen van cliënten met psychiatrische problematiek conform het woonbegeleidingsplan;
 • Het begeleiden, stimuleren, activeren en ondersteunen van cliënten bij het uitvoeren van ADL-activiteiten;
 • Signaleren van eventuele veranderingen en bijzonderheden in de cliëntsituatie, je treedt regelmatig handelend op en verricht verpleegkundige handelingen in acute- en crisissituaties en verzorgt de verslaglegging;
 • Bijdrage leveren aan het scheppen, ontwikkelen en bevorderen van een passend leef- en behandelklimaat;
 • Het aanpassen van woonbegeleidingsplannen;
 • Verpleegtechnische handelingen verrichten;
 • In multidisciplinair verband de zorg en behandeling coördineren;
 • Bijdragen aan de ontwikkeling en implementatie van de zorgmethodiek, het behandelprogramma of preventieve programma's binnen de afdeling;
 • Verantwoordelijkheid dragen voor meerdere aandachtsgebieden.

Wanneer pas jij binnen ons team?

Ten behoeve van het Hamrikheem zoeken wij per direct een enthousiaste verpleegkundige met een contract tussen de 24 en 32 uur per week. Verder pas je in ons team wanneer je:

 • Een diploma en kennis hebt op het niveau van mbo verpleegkunde (niveau 4) aangevuld met kennis en meerdere jaren ervaring op het gebied van psychiatrische problematiek en begeleiding. BIG registratie is vereist;
 • Bereid bent tot het werken in wisselende diensten;
 • Beschikt over nieuwsgierigheid, oplettendheid en de mogelijkheid tot improviseren bij moeilijke situaties;
 • Het prettig vindt om in een team te werken waarin humor, openheid en directheid worden gewaardeerd;
 • Een creatieve en professionele instelling hebt;
 • Ambities hebt met betrekking tot professionele ontwikkeling, bereidheid tot het volgen van scholing;
 • Kennis en ervaring in ouderenzorg is een pré.

Wat hebben we jou te bieden?

Het salaris is ingedeeld in FWG 45, conform de CAO GGZ. Het betreft een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd mits je voldoet aan alle functie-eisen en competenties voor de functie.
Daarnaast bieden we een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan, tablet-/laptop-regeling, fitness abonnement, pensioenfonds, korting bij (zorg) verzekeringen. Tevens biedt Lentis de mogelijkheid om deel te nemen aan aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Aan het einde van het jaar krijg jij bij Lentis tevens een eindejaarsuitkering. Deze kun je desgewenst gebruiken om de cao-vergoeding voor woon-werkverkeer te verhogen.

Vragen? Bel ons en wij vertellen je graag meer!

Wij bieden jou een baan met afwisseling, mogelijkheden voor kennisdeling en de ruimte om jezelf te ontplooien. Daarnaast kom je te werken in een hecht en betrokken team.
Nadere informatie is verkrijgbaar bij Wilmar Joel, teammanager Hamrikheem, op telefoonnummer 06-51 65 92 28.

Geïnteresseerd?

Online solliciteren is mogelijk tot zondag 5 december aanstaande.

Ondervind je problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur op telefoonnummer 050 - 4097007.

Deze vacature wordt tegelijk intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten voorrang genieten in de procedure.


Reageer op deze vacature