Gedifferentieerd verpleegkundige - FACT Westerkwartier

De zorggroep Volwassenenpsychiatrie, waaronder FACT Westerkwartier (locatie Leek), is onderdeel van Lentis. De FACT teams richten zich op mensen die door langdurige en complexe psychische of psychiatrische problematiek, soms in combinatie met verslavingsproblematiek, voor langere tijd kwetsbaar zijn. Wij bieden samenhangende diagnostiek, behandeling, begeleiding en concrete ondersteuning. Zo willen we onze cliënten helpen optimaal te functioneren naar hun eigen mogelijkheden. Bij FACT Westerkwartier behandelen en begeleiden wij een kwetsbare doelgroep psychiatrische cliënten, die vaak al een langere voorgeschiedenis met problematiek op meerdere levensgebieden kent. Het gaat hierbij vaak om crisisgevoelige en af en toe zorgmijdende cliënten, die voornamelijk ambulant worden gezien en behandeld. Middels een compleet aanbod op het gebied van volwassenpsychiatrie bieden we ondersteuning aan cliënten, hun naasten en verwijzers. Hierbij staan korte lijnen en veel aandacht voor de cliënt en zijn omgeving centraal.

Wie zijn wij?

Lentis Volwassenenpsychiatrie helpt volwassenen met psychiatrische problemen. Ons doel is het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van onze cliënten. We voelen ons verantwoordelijk voor iedereen die onze specialistische zorg nodig heeft en bieden een breed aanbod in zowel stad als regio. Wij staan met ons zorgaanbod midden in de maatschappij, zijn dynamisch en innovatief en bieden, waar nodig, 24 uur per dag zorg in een keten. We zijn gedreven door onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en inhoudelijke deskundigheid en zijn trots op het werk dat we doen.

FACT staat voor Flexible Assertive Community Treatment. Het gaat hierbij om behandeling, begeleiding, rehabilitatie en hulp bij herstel door verschillende disciplines die in één team samenwerken. Assertive Community Treatment duidt er op dat de behandeling en begeleiding veelal plaatsvindt in de woonplaats, in de wijk en in de eigen omgeving van de cliënt.

Het team Lentis FACT Westerkwartier en het team VNN FACT Regio werken intensief samen vanuit de gezamenlijke locatie in Leek. Samen met het FACT VNN biedt het team een specialistisch, geïntegreerd en herstelgericht behandelaanbod aan volwassenen met ernstige psychische aandoeningen (EPA) vaak in combinatie met verslavingsproblemen. Als gevolg hiervan ervaren zij vaak complexe problemen op de verschillende leefgebieden zoals huisvesting, financiën, dagbesteding en sociale contacten.

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar een gedifferentieerd verpleegkundige voor 28 – 36 uur per week. Jij hebt een eigen caseload met cliënten. Verder vragen wij:

 • Een afgeronde opleiding HBO verpleegkunde met GGZ differentiatie en BIG geregistreerd;
 • Ervaring in het werken in een FACT team is een pré;
 • Affiniteit met de EPA doelgroep en affiniteit met verslavingszorg;
 • Belangrijke competenties zijn sociale vaardigheden, flexibiliteit, incasseringsvermogen, oplettendheid en doorzettingsvermogen;
 • In het bezit van rijbewijs en auto.

Wat houdt de functie in?

 • Behandelen en begeleiden van cliënten met ernstige psychiatrische problematiek;
 • Ambulant werken binnen een multidisciplinair team;
 • Veelvuldig overleg met ketenpartners rond de zorg en leefomgeving van de cliënt (familie, buren en buurt, politie, thuiszorg en andere instellingen);
 • Deskundigheidsbevordering (psycho-educatie) bieden aan (betrokkenen rond) de cliënt;
 • Verantwoordelijk voor dossiervoering in overleg met de hoofdbehandelaar;
 • Actieve bijdrage leveren aan innovatieve projecten;
 • Mede verantwoordelijk voor de schriftelijke verslaglegging naar huisartsen en andere ketenpartners;
 • In samenspraak met hoofdbehandelaar intakegesprekken voeren.

Als gedifferentieerd verpleegkundige binnen het ambulante team (FACT) werk je samen met collega's en ketenpartners aan herstel van volwassenen met EPA in de thuissituatie.


Wat bieden wij?

Het salaris is ingedeeld in FWG-functiegroep 50 conform de CAO GGZ. De overige arbeidsvoorwaarden zijn eveneens overeenkomstig de CAO GGZ. Daarnaast bieden we een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan, tablet-/laptop-regeling, fitness abonnement, pensioenfonds, eindejaarsuitkering, korting bij (zorg) verzekeringen en een regeling aanvullende reiskosten. Het betreft een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd mits je voldoet aan alle functie-eisen en competenties voor de functie.

Vragen? Bel ons en wij vertellen je graag meer

Nadere informatie is verkrijgbaar bij Jildou Bles, algemeen teammanager, E. j.bles@lentis of T. 06-10023509.

Interesse?

Je kunt online reageren op deze vacature.

Ondervind je problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR helpt je graag op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur op T 050-4097007.


Reageer op deze vacature