Psycholoog - ATN Drenthe

Het Autisme Team Noord-Nederland (ATN) van Jonx is een onderdeel van het cluster Jonx Autisme. Het ATN biedt specialistische ambulante diagnostiek en behandeling aan kinderen en volwassenen met een autisme spectrumstoornis, hun gezinsleden en andere betrokkenen. We hebben vestigingen in Drachten, Groningen en Hoogeveen. Vernieuwing van behandelvormen, samenwerking met anderen en wetenschappelijk onderzoek staan hoog in ons vaandel. Het ATN Groningen heeft het keurmerk TOPGGz.

Wie zijn wij?
Ons werk is erg gevarieerd. In de eerste plaats natuurlijk omdat ieder mens met een autisme spectrumstoornis weer anders is. Maar ook omdat we vaak te maken krijgen met co-morbiditeit, zoals angst, depressie of trauma.

Ons individuele behandelaanbod richt zich onder andere op psycho-educatie, emotieregulatie, gedragsverandering en het vergroten van het zelfbeeld. We maken o.a gebruik van CGT, EMDR , DGT en technieken vanuit de oplossingsgerichte therapie. Daarnaast betrekken we ook het systeem actief bij de behandeling.

Naast de individuele trajecten hebben we ook een ruim groepsaanbod: o.a. psycho-educatie cursussen, DGT en een vrouwengroep voor vrouwen met ASS.

Dit ga je doen als Psycholoog bij ATN

Onze kracht is ons enthousiasme, ervaring en veelzijdige deskundigheid! Je komt te werken in het team volwassenen, deze bestaat uit een psychiater, GZ psychologen, psychologen, orthopedagogen, verpleegkundigen, ambulant agogisch begeleiders (outreach) en secretaresses. Je werkzaamheden zullen bestaan uit:

 • Het verrichten van intakes en psychodiagnostisch onderzoek;
 • Samenwerken in een multidisciplinair behandelteam;
 • Het opstellen, zelfstandig uitvoeren en evalueren van behandelplannen en het rapporteren hierover aan de regiebehandelaar;
 • Cliënten behandelen in een systeemgericht cognitief gedragstherapeutisch kader;
 • Actief bijdragen aan vernieuwing, de verdere ontwikkeling van het zorgprogramma en de afdeling.

Gevarieerd
Ons werk is gevarieerd. In de eerste plaats natuurlijk omdat ieder mens met een autismespectrumstoornis weer anders is. En ook omdat er geregeld sprake is co-morbiditeit, zoals angst, depressie of trauma.


Ben jij de Psycholoog die wij zoeken?

We zoeken een ervaren en enthousiaste collega die ons team (volwassenen) voor 28 tot 32 uren per week wil komen versterken. Een collega die elke dag weer het beste uit zichzelf wil halen voor mensen met autisme en voor de mensen in zijn/haar omgeving.
Als Psycholoog breng jij de volgende onderdelen mee:

 • Een afgeronde master Ontwikkelingspsychologie of afgeronde master Orthopedagogiek én een LOGO-verklaring.;
 • Een afgeronde BAPD (basis aantekening diagnostiek);
 • Ruime ervaring in en kennis van behandelingen m.b.t autisme spectrumstoornissen (bij voorkeur CGT);
 • Zeer goede contactuele vaardigheden;
 • Je beschikt over de volgende competenties; Flexibel, Ondernemend, klantgericht, resultaatgericht en samenwerken.

Wij hebben veel te bieden

Wij vinden het bij Lentis belangrijk dat onze medewerkers ruimte krijgen voor eigen ontwikkeling en ambities. Hierover gaan wij graag met je in gesprek. Dat vullen we aan met:

 • Een salaris dat is ingedeeld in FWG 60, conform de cao GGZ;
 • Een contract voor bepaalde tijd in verband met de specifieke doelgroep. In de praktijk kunnen de vaardigheden worden beoordeeld. Bij gebleken geschiktheid zal een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd worden aangeboden;
 • Een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden: tablet-/laptop-regeling, fitness abonnement, fietsplan, korting bij (zorg)verzekeringen;
 • De mogelijkheid tot het volgen van online trainingen en cursussen via LentisLeren;
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen via Lentis Leefstijl. Via Leefstijl kun je onder andere samen met collega's sporten, workshops volgen of een 'health-check' laten doen;
 • Wij bieden in overleg thuiswerkmogelijkheden aan;
 • Interne opleidingsmogelijkheden;
 • Een kundig team waarin jij je verder kunt ontwikkelen!

Benieuwd geworden? Neem gerust contact met ons op

Wij bieden jou een baan met afwisseling, mogelijkheden voor kennisdeling en de ruimte om jezelf te ontplooien. Daarnaast kom je te werken in een hecht en betrokken team.
Bij belangstelling mag je ons bellen, wij beantwoorden graag je vragen. Je kunt contact opnemen met Anneke van Diermen, Teamleider algemene zaken telefoonnummer 0623123486 of via email: a.vandiermen@lentis.nl.
Of met Anita Schulte, Teamleider inhoudelijke zaken 050 5223298 of via email: amk.schulte@lentis.nl

Geïnteresseerd?

Je kunt tot en met zondag 30 januari 2022 reageren op deze vacature. Je kunt je sollicitatie richten aan de Anneke van Diermen Teamleider algemene zaken ATN Drenthe.
Ondervind je problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 13:00 uur, tel. 050 - 409 7007. Buiten deze werktijden kun je mailen naar hrservice@lentis.nl.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten voorrang genieten in de procedure. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Sollicitatiegesprek vanuit huis

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het mogelijk dat Lentis het sollicitatiegesprek omzet in een videogesprek. Dit wordt vermeld in de uitnodiging van het sollicitatiegesprek.


Reageer op deze vacature