Gedifferentieerd verpleegkundigen Kliniek Groningen

De Kliniek Groningen is een opname kliniek voor de acute ernstige psychiatrie in de stad Groningen en zodanig verbonden aan de zorggroep Ouderen- en Volwassenenpsychiatrie van Lentis. Er wordt (zoveel mogelijk) gewerkt vanuit HIC uitgangspunten. In de kliniek bevinden zich in totaal vier IC- en HC afdelingen met elk een eigen klimaat. Met behulp van een multidisciplinair team wordt 24-uurs zorg geleverd aan patiënten die in een acute crisis verkeren. Voornamelijk Wet verplichte GGZ opnames, maar ook vrijwillige opnames met een complex karakter worden behandeld in de Kliniek Groningen. Kliniek Groningen biedt, in samenwerking met de crisisbeoordelingslocatie (CBL), tevens de tijdelijke verplichte eerste zorg aan betrokkenen die in het afwachting zijn van een crisismaatregel in het kader van de WvGGZ.

Voor de Kliniek Groningen zijn wij op zoek naar gedifferentieerde (HBO) verpleegkundigen voor minimaal 28 en maximaal 36 uur per week. Het aantal uur is bespreekbaar.

Je komt te werken een High & Intensive Care afdeling. Dit is een klinische voorziening voor patiënten die in een ernstige psychiatrische crisis verkeren en daarbij een groot risico lopen op verdergaand verlies van regie over het eigen functioneren en/of schade voor zichzelf of anderen. Het wordt enkel ingezet als ambulante intensieve begeleiding ontoereikend is. Op een HIC staat het herstellen en behouden van het contact centraal. Niet alleen met de patiënt maar ook met diens naasten en de ambulante hulpverleners. Daarnaast het bieden van steun, (dag)structuur, medicatie, rust, bescherming en veiligheid. Het multidisciplinaire team is geschoold en getraind in de interventies behorend bij crisisinterventie.

Het werken op een HIC beloofd nooit saai te zijn, maar uitdagend, vernieuwend en dynamisch. Belangrijke stappen naar herstel bereiken we samen. Samen met de patiënt, zijn naasten, ketenpartners en het team. We zoeken samen naar regie en kracht en zetten dit optimaal in om onze patiënten weer zelfverzekerd en enthousiast deel te laten nemen aan de maatschappij.

Wat houdt de functie in?

Jij gaat fungeren als persoonlijk begeleider van een aantal patiënten. Je draagt zodanig de verantwoordelijkheid om in overleg met de patiënt zorgplannen en signaleringsplannen op te stellen, evalueren, bij te stellen en uit te voeren. Verder:

 • Lever je een bijdrage aan observatie, diagnostiek en behandeling
 • Lever je een bijdrage aan de ontwikkeling en bevordering van een passend leef- en behandelklimaat voor de doelgroep
 • Voer je verpleegtechnische handelingen uit
 • Lever je een bijdrage aan het voeren van individuele en groepsgesprekken
 • Lever je een bijdrage aan deskundigheidsbevordering, methodiekontwikkeling en werk je mee aan de ontwikkeling van werkprocessen
 • Neem je deel aan werk- /projectgroepen en andere commissies ter verbetering van de kwaliteit van zorg
 • Neem je deel aan diverse overlegvormen, zowel mono- als multidisciplinair, binnen en buiten de afdeling.

Wie zoeken wij?

Jij bent een enthousiaste en creatieve HBO verpleegkundige. Je vindt het leuk om regie te voeren op het verpleegkundig proces en wil  graag bijdragen aan ontwikkelingen en implementatie van de zorgmethodiek. Verder:

 • Ben je een teamplayer 
 • Ben je in het bezit van een HBO-V opleiding en een BIG registratie
 • Wil jij verder ontwikkelen in de klinische acute psychiatrie
 • Sta je stevig in je schoenen, ben je innovatief en stressbestendig
 • Kan je zowel feedback geven als ontvangen
 • Beschik je bij voorkeur over actuele kennis van psychiatrische ziektebeelden en psychofarmaca
 • Beschik je over goede sociale vaardigheden, invoelend vermogen, tact en overwicht
 • Heb je ervaring in het handelend optreden bij crisissituaties
 • Ben je getraind in AP&H of bereid deze training te volgen.

Wij hebben veel te bieden

Het salaris is, afhankelijk van jouw opleiding en/of ervaring. Deze functie is ingedeeld in FWG functiegroep 50, conform de cao GGZ. Het betreft een dienstverband voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast contract.

Daarnaast bieden wij jou een uitgebreid pakket met secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan het fietsenplan – tegen een scherp tarief een fiets aanschaffen met fiscale voordelen en de mogelijkheid om een goedkoop fitnessabonnement af te sluiten. Ook zijn er fiscale voordelen voor het aanschaffen van een mobiele telefoon, tablet of een laptop, een fitnessabonnement en krijg jij de mogelijkheid om korting te ontvangen bij (zorg) verzekeringen. Tevens biedt Lentis de mogelijkheid om deel te nemen aan aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Aan het einde van het jaar krijg jij bij Lentis tevens een eindejaarsuitkering. Deze kun je desgewenst gebruiken om de cao-vergoeding voor woon-werkverkeer te verhogen.

Vragen? Bel ons en wij vertellen je graag meer

Voor meer informatie over deze boeiende vacature kun je contact opnemen met Wilmien Kieneker,teamleider Kliniek tel. 06.5157 2479.

Je bent ook altijd welkom om eerst een dag mee te lopen!

Geïnteresseerd?

Online solliciteren is mogelijk tot en met 19 september aanstaande middels de sollicitatiebutton.

Ondervind je problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR helpt je op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 - 13.00 uur, tel. (050) 409 70 07. Buiten deze werktijden kun je mailen naar hrservice@lentis.nl.

Deze vacature staat open voor in- en externe werving, waarbij medewerkers van Lentis bij gelijke geschiktheid, voorrang krijgen in de procedure.  Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.


Reageer op deze vacature