Psychiater FACT Groningen

Het FACT team Groningen Zuid bestaat uit ongeveer 25 medewerkers die samen verantwoordelijk zijn voor een caseload van ongeveer 300 cliënten. We zijn een betrokken en gedreven team waarin met veel energie wordt (samen) gewerkt. We zetten ons in om bestaande kwaliteit te behouden en te verbeteren door creativiteit en zorg op maat. We zijn positief kritisch en communiceren op een open, eerlijke manier, met humor, en altijd met veel respect voor elkaar. Word jij onze nieuwe collega?

Er gaat niets boven FACT Groningen. Wil jij een leuke toekomst als Psychiater? Dan is FACT misschien jouw werkplek. Voor de stad Groningen zoeken wij een Psychiater. FACT betekent Flexible Assertive Community Treatment. De behandeling en begeleiding vinden veelal plaats in de woonplaats, wijk en eigen omgeving van de cliënt. Onze doelgroep heeft te maken met psychotische stoornissen en andere langdurige psychiatrische aandoeningen, regelmatig in combinatie met verslavingsproblemen. Als team behandelen, begeleiden, rehabiliteren en bieden wij hulp bij het herstel van onze cliënten. Als Psychiater speel jij hier een belangrijke rol in.

In de stad Groningen werken 4 FACT teams (Centrum, Noord-West, Oost en Zuid). Deze 4 teams werken samen in een cluster. Maar wat maakt het werken bij FACT Groningen bijzonder? Jan Pronk, Psychiater bij FACT stad Zuid vertelt: “Werken bij FACT is bijzonder afwisselend. Je komt terecht in een enthousiast multidisciplinair team.” Titia Spijkerman, Psychiater bij FACT Groningen Centrum vult aan: “Het werk is dynamisch en gevarieerd. Een werkdag kan anders verlopen dan 's morgens gedacht. Het werken in teamverband houdt je scherp en is ook heel gezellig.”

Binnen het team FACT Zuid zijn wij op zoek naar een psychiater voor 32 – 36 uur per week. Ben je minder uren beschikbaar? Ook dan gaan we graag met jou in gesprek over de mogelijkheden.

Wie zijn wij?

Ben jij als psychiater op zoek naar een nieuwe uitdaging waarbij we niet alleen een beroep doen op jouw competenties als behandelaar? Ben je verbindend, nieuwsgierig en stel je graag (kritische) vragen? Krijg je er energie van als je binnen een team een leidende rol hebt in implementeren van de juiste zorg en het investeren in teamontwikkeling? Dan past deze baan bij jou!

FACT Zuid is een betrokken team waarin een open en prettige werksfeer belangrijk wordt gevonden. Er is ruimte voor scholing, innovatie en voor persoonlijke ontwikkeling. Uitdagingen liggen onder meer in het vergroten van de zelforganiserende kracht van het team, het versterken van het behandelaanbod en het vormgeven van meer methodisch werken. Met behulp van een projectstructuur zijn we vorig jaar gezamenlijk aan de slag gegaan met het doorvoeren van veranderingen en de eerste resultaten zijn inmiddels zichtbaar.

Dit ga je doen als Psychiater

Het cluster FACT stad Groningen is gedreven en betrokken. Wij gaan ons de komende jaren richten op het verbeteren van de patiëntenzorg en de interne en externe samenwerking. Je werkt samen in een multidisciplinair team. Je ziet veel verschillende ziektebeelden die op complexe wijze in het leven van mensen verweven zijn. Je werkt op het snijvlak van de psychiatrie met het sociale en juridische domein. Verder:

 • Stel je behandelplannen op in samenwerking met jou patiënt en zijn/haar systeem.
 • Verricht je psychiatrisch onderzoek en farmacotherapie ten behoeve van de behandeling.
 • Coach en superviseer je behandelaren, je team en superviseer je verpleegkundig specialisten.
 • Overleg je met deelnemers rond de zorg en leefomgeving van de cliënt zoals; familie, buren en buurt, thuiszorg, huisarts en andere instellingen.
 • Adviseer je over complexe problematiek tijdens de behandelingen.
 • Draag je in samenwerking met je collega Psychiaters zorg voor een veilig, gezond en professioneel behandel- en werkklimaat.

Passen wij bij elkaar?

Binnen ons team past een enthousiaste Psychiater, die het liefst een brede ervaring heeft binnen de psychiatrie. Samen met je team ga jij je inzetten voor het verbeteren van het functioneren van patiënten. Je denkt en helpt je collega psychiaters en regiebehandelaars met overstijgende (beleids)vragen en onderlinge waarneming. Daarnaast maak je in het Cluster Groningen deel uit van het team psychiaters.

Spreekt dit je aan? En herken jij jezelf in het onderstaande profiel? Dan gaan wij graag met je in gesprek!

 • Je bent In het bezit van een afgeronde opleiding tot Psychiater en een BIG-registratie.
 • Je hebt affiniteit hebt met herstel ondersteunende zorg.
 • Je kan zelfstandig en resultaatgericht werken binnen de organisatorische kaders en procedures en op basis van een behandelplan.
 • Je bent in staat om kwaliteit en creativiteit met elkaar te combineren, om in gezamenlijkheid tot de optimale zorg voor onze cliënten te komen.
 • Kernwoorden die jou omschrijven zijn: flexibel, ondernemend en samenwerkingsgericht.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs.
 • Je wilt mee draaien in de 7 x 24 uurs dienst.

Wij hebben veel te bieden

Je werkzaamheden als Psychiater binnen ons team vragen veel flexibiliteit, pro-activiteit en vakinhoudelijk deskundigheid. Dat waarderen we zeer. Indien je voldoet aan de criteria en competenties van deze vacature bieden wij je direct een contract voor onbepaalde tijd aan. Wij vinden het bij Lentis belangrijk dat onze medewerkers ruimte krijgen voor eigen ontwikkeling en ambities. Hierover gaan wij graag met je in gesprek. Dat vullen we aan met:

 • Een salaris dat is ingedeeld in AMS, conform de cao GGZ;
 • Een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Naast een breed scala aan; opleidingsmogelijkheden kun je denken aan: tablet-/laptop-regeling, fitness abonnement, fietsplan, korting bij (zorg)verzekeringen;
 • Aan het einde van het jaar krijg je bij ons een eindejaarsuitkering van 8,3%, deze kun je desgewenst gebruiken om de cao-vergoeding voor woon-werkverkeer te verhogen;
 • De mogelijkheid tot het volgen van online trainingen en cursussen via LentisLeren;
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen via Lentis Leefstijl. Via Leefstijl kun je onder andere samen met collega's sporten, workshops volgen of een 'health-check' doen;
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Je bent welkom!

Spreekt deze vacature jou aan? Voor meer informatie kan je contact opnemen met Sigrid van der Linden, Psychiater, tel: 050-5223275, of Nynke de Boer, Teammanager FACT Oost & Zuid, tel:  0651236427. Zij vertellen je graag meer over deze vacature en de FACT teams.

Reageren op deze vacature kan middels de sollicitatiebutton. Ondervind je problemen met het online solliciteren? Onze helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 13:00 uur, tel. 050 - 409 7007.

Na 13:00 uur kun je rechtsstreek bellen naar de desbetreffende HR assistent via tel: 050.409 7303.


Reageer op deze vacature