Vaktherapeut bewegingsagoog / PMT

De Kliniek Groningen is een opname kliniek voor de acute ernstige psychiatrie in de stad Groningen en zodanig verbonden aan de zorggroep Ouderen- en Volwassenenpsychiatrie van Lentis. Er wordt (zoveel mogelijk) gewerkt vanuit HIC uitgangspunten. In de kliniek bevinden zich in totaal vier IC- en HC afdelingen met elk een eigen klimaat. Met behulp van een multidisciplinair team wordt 24-uurs zorg geleverd aan patiënten die in een acute crisis verkeren. Voornamelijk Wet verplichte GGZ opnames, maar ook vrijwillige opnames met een complex karakter worden behandeld in de Kliniek Groningen. Kliniek Groningen biedt, in samenwerking met de crisisbeoordelingslocatie (CBL), tevens de tijdelijke verplichte eerste zorg aan betrokkenen die in afwachting zijn van een crisismaatregel in het kader van de WvGGZ.

 

Wie zijn wij?

De Kliniek Groningen is een opnamekliniek voor de acute ernstige psychiatrie in de stad Groningen en zodanig verbonden aan het cluster Acute Zorg van Lentis. Er wordt gewerkt vanuit HIC uitgangspunten. In de kliniek bevinden zich in totaal vier IC- en HC-units met elk een eigen klimaat. Met behulp van een disciplinair team wordt 24-uurs zorg geleverd aan patiënten die in een acute crisis verkeren. Voornamelijk WvGGZ opnames, maar ook vrijwillige opnames met een complex karakter.  

Intensive Home Treatment (IHT) bestaat uit IHT deeltijd en IHT thuis. Hierbij werken we nauw samen met de crisisdienst (24-uurs dienst) en de klinieken en zijn we gericht op patiënten met acute psychische problemen.

Het doel van het IHT is om patiënten en hun omgeving veilig door een psychiatrische crisissituatie te leiden in een periode van maximaal 6 weken waarbij gebruik gemaakt kan worden van IHT deeltijd en IHT thuis. Dit na een snelle triage en diagnostiek door de crisisdienst of rechtstreekse verwijzing naar ons team. Door het behandelen van de acute klachten en het herstellen van het evenwicht wordt getracht een klinische opname te voorkomen of te verkorten. Hierbij wordt getracht de eigen regie van de patiënt te behouden en te versterken. De acute zorg is dan ook een dynamische werkplek met een zeer diverse doelgroep en een enthousiast team.


Dit ga je doen als vaktherapeut PMT bij Acute Zorg

Als psychomotorisch therapeut  kom je te werken binnen de IHT deeltijd (deels) en in de HIC Kliniek in Groningen. Hier werken gedreven en hardwerkend teams, die zich dagelijks met kunde en compassie inzetten. Een aantal uren zullen in overleg in Winschoten voor de IHT deeltijd plaatsvinden.

 • Je levert een bijdrage vanuit je vakgebied aan de behandeling en het behandelplan van patiënten.  
 • Je neemt actief deel aan verschillende overlegvormen zoals; multidisciplinaire overlegvormen, vakgroepoverleg en intervisie. Daarnaast is het wenselijk dat je deelneemt aan werkgroepen zoals leefstijl in de kliniek. 
 • Je maakt samen met de patiënt psychomotorische doelen en behandelt patiënten in groepsverband en individueel. 
 • Je werkt binnen de zowel bewegingsgerichte kaders als wel de lichaamsgerichte kaders. Daarnaast verzorg je een psycho educatie groep.  
 • Je sluit aan en stemt af met de patiënt zodat die weer zelf zoveel mogelijk regie kan nemen over zijn leven.  
 • Je hebt een actieve rol in het ontwikkelen en uitdragen van het vak binnen de instelling. 
 • Je voert volgens adequate wijze administratieve taken uit zoals rapportages, evaluaties en registraties die samenhangen met de primaire werkzaamheden. 
 • Wanneer het kan begeleid je stagiaires. 

Ben jij de vaktherapeut  PMT die wij zoeken?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en ervaren vaktherapeut PMT voor 32 – 36 uur per week. Wij vragen een collega die:

 • Beschikt minimaal over een opleiding HBO Psychomotorische therapie en Bewegingsagogie (CALO). 
 • Ervaring met de doelgroep (acute volwassen psychiatrie) en werkervaring in een gesloten setting is een pre.  
 • Je beschikt over verschillende attitudes zodat je makkelijk aansluiting kan vinden bij de patiënten.  
 • Door je laagdrempelige houding ga je makkelijk het contact aan met de patiënt.  
 • Je kan goed inschatten wat de situatie van je vraagt. 
 • Je bent vaardig in het aanbieden verschillende sport- en spelvormen.  
 • Je hebt voldoende eigenvaardigheid in verschillende sportvormen. 
 • Je bent creatief en vindt het interessant om patiënten te motiveren tot bewegen.  
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep en kan de mens achter zijn ziekte zien. 
 • Je zoekt de samenwerking met het multidisciplinaire team maar kan daarnaast ook goed zelfstandig werken en pikt werkprocessen snel op. 

 


Wij hebben veel te bieden

Je werkzaamheden als vaktherapeut PMT binnen ons team vragen veel flexibiliteit en vakinhoudelijke deskundigheid. Dat waarderen wij zeer. Je krijgt vooralsnog een contract voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Wij vinden het bij Lentis belangrijk dat onze medewerkers ruimte krijgen voor eigen ontwikkeling en ambities. Hierover gaan wij graag met je in gesprek. Dat vullen we aan met:

 • Een salaris dat is ingedeeld in FWG 55, conform de cao GGZ
 • Een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Naast een breed scala aan opleidingsmogelijkheden kun je denken aan: tablet-/laptop-regeling, fitness abonnement, fietsplan, korting bij (zorg)verzekeringen;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3%, die je ook kunt gebruiken om de cao-vergoeding voor woon-werkverkeer te verhogen;
 • De mogelijkheid tot het volgen van online trainingen en cursussen;
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan activiteiten, projecten en opleidingen vanuit Lentis Leefstijl;
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Je bent welkom!

Wij bieden jou een baan met afwisseling, mogelijkheden voor kennisdeling en de ruimte om jezelf te ontplooien. Daarnaast kom je te werken in een hecht en betrokken team. Zelfs bij lichte belangstelling mag je bellen, wij beantwoorden graag je vragen. Je kunt contact opnemen met Wilmien Kieneker, teammanager Kliniek Groningen, tel. 06.5157 2479 en/of Ella Wildeboer, teammanager IHT, tel. 06.1546 6750.

Geïnteresseerd?

Je kunt tot en met 12 december aanstaande reageren op deze vacature. Ondervind je problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 13:00 uur, tel. 050 - 409 7007. Buiten deze werktijden kun je mailen naar hrservice@lentis.nl.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten voorrang genieten in de procedure. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.


Reageer op deze vacature