Business controller

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Ben jij de business controller die wij zoeken?

Lentis GGZ is een organisatie die vanuit zijn kernwaarden staat voor kenmerken als optimistisch, avontuurlijk, wijs en gastvrij. Lentis GGZ is op zoek naar een, daadkrachtige, gedreven en verbindende business controller voor 32-36 uur per week. Een professional die vanuit zijn of haar analyses de teamleiders, het management en de directie voorziet van de juiste advisering en ondersteuning.

De zorgmarkt is volop in beweging als het gaat om de ontwikkeling van de zorgvraag, de financiering en de bedrijfsvoering. Jij bent in staat de kansen voor Lentis GGZ én de relevante risico's van de bedrijfsvoering te identificeren en deze te vertalen naar heldere verbeteradviezen voor het management. Dit doe je door relevante managementinformatie zorgvuldig te verzamelen en gedegen analyses op te bouwen.

Je bent het aanspreekpunt voor een diverse teams binnen Lentis GGZ. Door te coachen en te ondersteunen vergroot je de kennis met betrekking tot bedrijfsvoering van de teamleiders en managers en zorg je voor verbinding ten aanzien van de bedrijfsvoering. Je hebt een actieve rol in het uitdenken, implementeren en verbeteren van KPI's en rapportages, waarbij je een verbindende rol hebt tussen de teams en de afdeling Business Intelligence. Ook draai je mee in projecten. Denk hierbij aan de nieuwe bekostiging, kostprijsonderzoeken of het uitwerken van businesscases.

Samen met de andere business controllers adviseer en ondersteun je het directieteam en het managementteam bij de implementatie en uitvoering van het bedrijfseconomisch beleid. Daarnaast draag je zorg voor beschikbaarheid van volledige en juiste managementinformatie, opbrengstverantwoording, analyseert gegevens, signaleert hiaten en doet voorstellen t.a.v. de aansturing om de gewenste doelen te kunnen bereiken. Als business controller draag je actief bij aan de realisatie van de organisatiedoelen.


Dit ga je doen

 • Gevraagd en ongevraagd adviseren van de directie en managementteam op bedrijfseconomisch terrein.
 • Opstellen van de begroting en maandrapportages, hierbij kijk je verder dan het dagelijks reilen en zeilen.
 • Ondersteunen en adviseren m.b.t. de totstandkoming en uitvoering van (meerjaren)beleidsplannen.
 • Vertalen van en uitvoering geven aan de planning- en control cyclus.
 • Het beoordelen van voorstellen op financiële haalbaarheid door middel van het maken van een business case en hierover adviseren van directie en managementteam.
 • Periodiek overleg met teamleiders en management over bedrijfsvoering.
 • Bewaken van de financiële positie van Lentis GGZ, proactief signaleren van hiaten en het doen van verbetervoorstellen.
 • Het ontwikkelen, analyseren en interpreteren van managementinformatie.
 • Het leveren van een bijdrage aan beleidsontwikkeling en de uitvoering hiervan.

De afdeling en positionering

De business controller is gepositioneerd binnen Lentis GGZ. Je werkt nauw samen met de collega business controllers van de verschillende zorggroepen, bedrijfsvoering en met de afdeling Zorgverkoop. Je hebt als business controller ook financial control taken, die in samenwerking worden uitgevoerd met de collega controllers en de teamleiders en medewerkers van de centrale administraties (zorg-, financiële en salarisadministratie).

De functionele aansturing vindt plaats vanuit de senior concern controller. Deze structuur zorgt voor korte lijnen met de zorgclusters, wat de affiniteit met het zorgproces vergroot. De structuur beoogt tevens het optimaliseren van de onderlinge vakinhoudelijke afstemming met de collega business controllers en concern control. Kortom, een mooie basis om de rol van ervaren business controller goed uit te kunnen voeren.

Jouw profiel

 • Een gerichte opleiding op wo-niveau of op post hbo-niveau
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden om samen te werken, te coachen en te presenteren
 • Analytisch sterk en excellente kennis van Excel.
 • Kennis van de financiering in de GGZ en de recente ontwikkelingen hierin is een pre.
 • Je werkt graag samen met collega's, maar je kunt ook prima zelfstandig werken.
 • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving en houdt deze kennis zelf bij.

Om bovenstaande rol met voldoende stevigheid in te kunnen vullen is het gewenst dat je in ieder geval enkele jaren 'vlieguren' hebt gemaakt als business controller. Heb je deze ervaring nog niet, maar voldoe je verder wel aan het profiel? Dan nodigen we je ook uit te reageren. We kunnen dan samen onderzoeken wat er nodig is om in de functie te groeien en hier een ontwikkeltraject voor maken.


Wij hebben veel te bieden

Je werkzaamheden als business controller binnen ons team vragen veel flexibiliteit en vakinhoudelijke deskundigheid. Dat waarderen wij zeer. Wij vinden het bij Lentis belangrijk dat onze medewerkers ruimte krijgen voor eigen ontwikkeling en ambities. Hierover gaan wij graag met je in gesprek.
Dat vullen we aan met:

 • Een salaris dat is ingedeeld in FWG 60, conform de cao GGZ;
 • Een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Naast een breed scala aan opleidingsmogelijkheden kun je denken aan: tablet-/laptop-regeling, fitness abonnement, fietsplan, korting bij (zorg)verzekeringen;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3%, die je ook kunt gebruiken om de cao-vergoeding voor woon-werkverkeer te verhogen;
 • De mogelijkheid tot het volgen van online trainingen en cursussen;
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen vanuit Lentis Leefstijl;
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd (één jaar), met uitzicht op onbepaalde tijd.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Je bent welkom!

Wij bieden jou een baan met afwisseling, mogelijkheden voor kennisdeling en de ruimte om jezelf te ontplooien. Daarnaast kom je te werken in een hecht en betrokken team. Neem voor meer informatie contact op met Remi Goossens, senior concern controller, telefoon 06-51995535. We beantwoorden graag je vragen.

Geïnteresseerd?

Je kunt tot en met 31 oktober 2021 reageren op deze vacature. Sollicitatiegesprekken vinden plaats in november. Ondervind je problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 13:00 uur, tel. 050 - 409 7007. Buiten deze werktijden kun je mailen naar hrservice@lentis.nl.

Sollicitatiegesprek vanuit huis
Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het mogelijk dat Lentis GGZ het sollicitatiegesprek omzet in een videogesprek. Dit wordt vermeld in de uitnodiging van het sollicitatiegesprek.

Voor deze vacature wordt zowel in- als extern geworven waarbij de interne kandidaat bij gelijke geschiktheid voorrang geniet.


Reageer op deze vacature