Verpleegkundige nachtdienst

Forint is in Noord-Nederland de forensisch psychiatrische zorgketen van AFPN Groningen (poliklinisch en ForFACT), BW Forint, FPA Zuidlaren en FPC Dr. S. van Mesdag. Onze doelgroep bestaat uit kwetsbare mensen die door hun psychiatrische problematiek grensoverschrijdend gedrag (dreigen te) vertonen. Door dit gedrag komen zij met politie en justitie in aanraking of dreigen daarmee in aanraking te komen. Vaak is er ook sprake van verslavingsproblematiek. Onze samenwerking maakt het mogelijk deze mensen gedurende hun behandeltraject de juiste mate van behandeling, zorg en beveiliging te bieden. De FPA biedt forensische diagnostiek en specialistische behandeling aan patiënten met complexe psychiatrische problematiek, vaak in combinatie met een verslaving en/of een verstandelijke beperking, die een verhoogd risico hebben op het plegen van een delict. De FPA bestaat uit de locaties Eikenstein en Cederborg en biedt plaats aan zestig patiënten, waarvan het merendeel een strafrechtelijke titel heeft. De behandeling is zowel individueel als in groepsverband. Samen met de patiënt, zijn/haar familie, naastbetrokkenen en het multidisciplinaire team wordt stabilisatie en herstel van de problematiek bevorderd. De behandeling is gericht op het verminderen van het recidiverisico (het opnieuw plegen van een delict), om uiteindelijk veilig terug te kunnen keren naar de maatschappij. Om in te schatten wanneer dit mogelijk is voert de FPA risicotaxaties uit. Het instellingsklimaat binnen de FPA is veilig, ondersteunend en gericht op structuur en herstel. De mate van zelfstandigheid en de mogelijkheden van de patiënt staan centraal. Om die reden werken wij met verschillende behandelmilieus. Met een empathische, uitnodigende houding betrekken wij de patiënt bij zijn of haar persoonlijke leerdoelen. Door het behoud van zoveel mogelijk autonomie en keuzevrijheid, voelt iedere patiënt zich verantwoordelijk voor zijn/haar behandeling.

Nachten werken zijn voor jou geen probleem: je bent een echt nachtmens!

Hoe ziet jouw nacht eruit?

In de nachtdienst werk je samen met je collega's aan het creëren van een veilig behandel- én leefklimaat voor onze patiënten en een veilig werkklimaat voor je collega's. Je staat patiënten te woord en verstrekt eventueel medicijnen. Je zorgt voor de voorbereidingen voor de volgende dag, zoals voor het uitzetten van de medicatie. Daarnaast lever je een bijdrage aan verschillende rapportages.


Wat kom je brengen?

Je hebt:

 • Een afgeronde mbo/hbo-opleiding verpleegkunde, BIG-geregistreerd en geldige AGB-code.
 • Goede kennis van psychiatrische ziektebeelden.
 • Affiniteit met psychiatrische patiënten.
 • Bij voorkeur stage- en/of werkervaring binnen de forensische psychiatrie.

Je kunt:

 • Je in nieuwe situaties snel en flexibel aanpassen en je bent omgevingsbewust.
 • Goed omgaan met stressvolle situaties, je staat stevig in je schoenen en je hebt lef.
 • Goed multidisciplinair én zelfstandig werken in een behandelteam.
 • Goed reflecteren op je eigen handelen, je hebt zelfkennis en een gezonde dosis zelfvertrouwen.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je een uitdagende baan in een dynamische werkomgeving, waarbij je nauw samenwerkt met collega's. Wij investeren in een goede zorg voor onze patiënten en in elkaar. Daarom heb je bij ons goede mogelijkheden om je te ontwikkelen, zowel in de dagelijkse praktijk van je werk, als door het volgen van trainingen en opleidingen. Je kunt rekenen op goede arbeidsvoorwaarden afhankelijk van opleiding en/of ervaring, conform de cao-ggz.

Ben je enthousiast?

Sta jij open voor een oriënterend gesprek? Neem dan contact op met: Annemieke Hutten via 06-82059903. Direct online solliciteren mag natuurlijk ook! Klik daarvoor op de onderstaande button. Een meeloop dag is een vast onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Goed om te weten

 • Voor indiensttreding willen wij graag een verklaring omtrent gedrag ontvangen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink;
 • Tijdens de sollicitatieprocedure kunnen wij vragen naar referenties;
 • Wij werven graag zelf onze medewerkers, daarom wordt acquisitie niet op prijs gesteld.

Reageer op deze vacature