Opleidingsplaats Klinisch Psycholoog

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.


Bij combiplek Poli Winschoten/ PsyQ Persoonlijkheid Deeltijd.

Per november 2021

1 OPLEIDINGSPLAATS KLINISCH PSYCHOLOOG

i.s.m. Opleidingsinstituut PPO

Lentis is de grootste praktijkopleidingsopstelling in de noordelijke regio voor de BIG opleidingen van psychologen. Jaarlijks bieden wij gz psychologen de gelegenheid om zich te specialiseren tot klinisch psycholoog. Om een optimaal leerklimaat te garanderen werken wij daarbij met vaste opleidingsroutes.

De specialistische opleiding tot klinisch psycholoog is een vierjarige opleiding als vervolg op de postmaster opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog. Na voltooiing van de opleiding kan registratie in het BIG-register voor klinisch psychologen en voor psychotherapeuten http://www.big-register.nl/ worden aangevraagd.

Werkveld van de klinisch psycholoog:

Een klinisch psycholoog werkt met complexe psychische problematiek en past diagnostische methoden toe op een specialistisch niveau. Hij/zij is vertrouwd met het doen van wetenschappelijk onderzoek, geeft leiding, begeleidt en superviseert (aankomende) professionals en draagt bij aan zorginnovatie.

De opleiding bestaat uit een praktijk deel en een cursorisch deel:

Het cursorische programma bij het opleidingsinstituut PPO bestaat uit een vierjarig programma met de onderdelen diagnostiek incl. indicatiestelling, behandeling incl. psychotherapie, wetenschappelijk onderzoek & innovatie en management.

De praktijkopleiding binnen Lentis bestaat uit een vaste route verdeelt over twee werkplekken. De onderzoeks- en de managementopdracht wordt vanuit deze plaatsen ingevuld. Na de opleiding stroomt de KP-er uit naar een nader te bepalen werkplek binnen Lentis.


We zoeken BIG geregistreerde gezondheidszorgpsychologen die:

hun belangstelling voor het vak van klinisch psycholoog vanuit hun huidige werkervaring kunnen motiveren en die de ambitie hebben om zich te ontwikkelen tot:

  • een gezichtsbepaler voor de klinische psychologie en psychotherapie;
  • een leidinggevende van een behandelafdeling;
  • een vernieuwer van behandelingen;
  • een nieuwsgierige praktijkgerichte onderzoeker.

Arbeidsvoorwaarden:

Het salaris is ingedeeld in FWG-functiegroep 65, conform de CAO GGZ. Er wordt een leer/arbeidsovereenkomst aangeboden voor de duur van de opleiding. Bij goed functioneren en mogelijkheden binnen de organisatie bestaat, na het behalen van het diploma, de mogelijkheid tot een aanstelling voor onbepaalde tijd.

De cursuskosten, de kosten van leertherapie en de (externe) supervisie worden vergoed. De opleideling beschikt over 3 uur voor studie en management op de werkplek en 3 uur voor onderzoek en ook het cursorisch onderwijs wordt in werktijd gevolgd (3 uren naar rato van het dienstverband). De opleideling heeft een aanstelling van minimaal 27 uur per week.

Nadere informatie en sollicitatie

Inlichtingen kun je inwinnen bij mw. J.B. van Diepen, P-opleider via secretariaat P-opleiding tel: 06-15828832

(p-opleiding@lentis.nl) of rechtstreeks 06-10019234

Je kunt tot en met 20 juni 2021 reageren op deze vacature. Ondervind je problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 - 13:00 uur, tel. 050 - 409 7007. Buiten deze werktijden kun je mailen naar hrservice@lentis.nl.

De gesprekken vinden plaats op 15 juli 2021.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten voorrang genieten in de procedure. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.


Reageer op deze vacature