Verpleegkundige - De Duinstee

Een spannende situatie die je met elkaar goed oplost. Een glimlach op het gezicht van de cliënt. Familieleden opgelucht. Word jij daar ook enthousiast van? Kom ons dan helpen hiervoor te zorgen! Wie zijn wij? Wij zijn Dignis, specialist in zorg voor ouderen. Naast de somatiek helpen wij ouderen met een psychiatrische of psychogeriatrische achtergrond bij het zo lang mogelijk op een veilige en vertrouwde manier zelfredzaam zijn en wij ondersteunen hen als zij het niet meer alleen redden. Wij ondersteunen cliënten zolang mogelijk thuis. Als dat niet meer kan, zetten we onze zorg voort in diverse kleinschalige woonvormen in Groningen en Drenthe. Bij onze zorg voor ouderen gaan wij uit van hún wensen. Voor de een is dat een fijn huis en lekker eten, voor de ander is dat zorg aan huis en voor nog weer een ander is dat behandeling, verzorging en verpleging. Dignis heeft de specialisten in huis om op uiteenlopende wensen van ouderen in te gaan. In onze kijk op zorg staan respect, zorgzaamheid, huiselijkheid en beleving van onze cliënten en bewoners hoog in het vaandel. Dignis is een onderdeel van Lentis. Bij Dignis zijn we trots dat op het werk dat wij doen. Het kan zwaar zijn, zowel fysiek als geestelijk. Maar vooral is het werk dat wij doen belangrijk. Bij Dignis werken doorzetters. Daarom investeren we graag in jou. Je kunt pas goed voor een ander zorgen, als je ook goed voor jezelf zorgt. Daarom hebben wij aandacht voor jouw duurzame inzetbaarheid en staan we open voor jouw behoeftes, ideeën en initiatieven. En je krijgt bij ons alle ruimte om te blijven leren, bijvoorbeeld door het volgen van opleidingen. Wij zijn een opleidingshuis voor verzorgenden IG, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, specialisten ouderengeneeskunde en huisartsen. In 2019 zijn wij gestart met de nieuwe koers binnen Dignis, o.a. betekent dit een verandering van aansturing, richting zelforganisatie. In het verpleeghuis de Duinstee in Eelde voelen mensen zich thuis. In De Duinstee wonen 24 oudere mensen met een vorm van dementie. Er is veel aandacht voor de belevingswereld en eigen leefstijl van de bewoners.

Waarom wij op zoek zijn naar jou

"Vroeger.. toen konden we tenminste nog naar buiten". "Meissie weet je nog wel waar ik vandaag kom?" "Nee ik wil niet douchen meneer, ik heb al gedouchte vandaag".
Weet je al over welke doelgroep ik het heb? Juist! De doelgroep psychogeriatrie (PG).
Deze uitspraken heb jij als Verpleegkundige namelijk al regelmatig voorbij horen komen. En jij weet als geen andere hoe je hierop kunt inspelen. Dat jij een zorghart hebt, spreekt voor zich. Maar een hart voor de psychogeriatrische cliënten? Dat is niet iedereen op het lijf geschreven, en dat maakt jou speciaal. Jij kan schakelen tussen de verschillende ziektebeelden, persoonlijkheden en behoeftes van de cliënten op deze afdeling. Want zoals jij al weet, geen cliënt is gelijk en bezit jij het talent om hen een gevoel van thuis te geven.

Wat jij gaat doen

Op deze gesloten PG afdeling, de Duinstee in Eelde wonen 23 cliënten, verdeeld over 3 huiskamers. Als Verpleegkundige ben jij samen met twee andere Verpleegkundigen verantwoordelijk voor de triage van deze huiskamers. De bewoners kunnen zich op deze gelijkvloerse locatie, zowel binnen als naar de tuin, makkelijk bewegen. Ook houd je je bezig met:

 • Het begeleiden stimuleren, activeren en ondersteunen van cliënten bij het uitvoeren ADL-activiteiten;
 • Cliënten begeleiden bij activiteiten om het wonen vorm te geven;
 • Verplegen van cliënten conform het zorgplan;
 • Uitvoeren van verpleegtechnische handelingen conform het BIG beleid;
 • Controleren en verstrekken van medicatie conform het zorgplan;
 • Observeren en rapporteren over de lichamelijke en psychische toestand van cliënten;
 • Indien nodig, na overleg met het multidisciplinair team, stel je het zorgplan bij;
 • Signaleren van eventuele veranderingen en bijzonderheden in de cliëntsituatie, treedt handelend op in acute- en crisissituaties en verzorgt de verslaglegging;
 • Beantwoorden van vragen en verstrekt informatie aan cliënten en cliëntsystemen en verwijst zo nodig door;
 • Zorgdragen voor een veilige en rustige woonomgeving;

Wat we van jou vragen

• Diploma Verpleegkunde MBO, met actieve BIG registratie;

 • Beschikbaarheid van 24 uur per week
 • Enige kennis van en ervaring binnen PG is een pré;
 • Startdatum in overleg, rekening houdend met jouw opzegtermijn of andere zaken;
 • Wisselende diensten is voor jou geen probleem (vroeg, laat, incidenteel nacht);
 • Een portie positieve energie, respect en creativiteit;
 • Vermogen om in teamverband te werken en binnen een locatie in ontwikkeling zelfstandig kunnen functioneren;

Waarom jij ons zoekt!

Dignis Zorg(t) met aandacht voor haar cliënten, maar ook voor jou. Daarom krijg je bij ons een salaris conform CAO VVT in schaal 45. Op zoek naar vastigheid? Dat gaan we regelen. Je ontvangt een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Aan het einde van het jaar krijg je bij ons een eindejaarsuitkering van 8,3%, deze kun je desgewenst gebruiken om de cao-vergoeding voor woon-werkverkeer te verhogen.

Werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling? Geen probleem. Dignis wil net als jij, dat jij de beste versie van jezelf bent. Daarom bieden wij diverse doorgroeimogelijkheden, d.m.v. cursussen en opleidingen.

Verder biedt Dignis jou de mogelijkheid om financieel voordeliger door het leven te gaan. Hierbij kun je denken aan een fietsplan, goedkoop fitness abonnement, korting bij (zorg)verzekeringen of voordelen voor het aanschaffen van een telefoon, laptop of tablet.

Op een actieve manier in contact zijn met jouw collega's? Via Lentis Leefstijl kun je onder andere samen met collega's sporten, workshops volgen of een 'health-check' laten doen.

Wie is Dignis?

Dignis zet zich in voor de kwaliteit van zorg en leven voor kwetsbare ouderen, of ze nu somatische, psychiatrische of psychogeriatrische klachten hebben. Wij ondersteunen cliënten zolang mogelijk thuis. En als dit niet meer kan, zetten we onze zorg en ondersteuning voort in diverse kleinschalige woonvormen in Groningen en Drenthe. Onze missie? Voor kwetsbare ouderen iedere dag wat mooier maken. Daarom willen we de beste zijn in belevingsgerichte zorg. Voor de één is de wens een fijn huis en lekker eten, voor de ander is dat zorg aan huis en voor nog weer een ander is dat verzorging en verpleging. Dignis heeft de specialisten in huis om op uiteenlopende wensen van ouderen in te gaan. In onze kijk op zorg staan respect, zorgzaamheid, huiselijkheid en beleving van onze bewoners hoog in het vaandel. Wij zoeken medewerkers die hieraan samen met ons vorm kunnen geven. Dignis is onderdeel van Lentis.

Solliciteren

Gebruik de button 'solliciteer direct'. Binnen een week wordt er contact met je opgenomen en wordt een sollicitatiegesprek ingepland. Heb je eerst nog wat vragen, wil je een vrijblijvend gesprek of een dagje meelopen? Neem dan contact op met Carin Koster, locatiemanager via cam.koster@dignis.nl - 0610008700.

Ondervind je problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 13:00 uur, tel. 050 - 409 7007. Buiten deze werktijden kun je mailen naar hrservice@lentis.nl of bellen naar de desbetreffende HR-assistent via tel.: 06-82763965.


Reageer op deze vacature