Verpleegkundige Zuiderpaviljoen

Het Zuiderpaviljoen bestaat uit twee afdelingen en is onderdeel van Lentis Ouderenpsychiatrie. Er is een Voortgezette Klinische Behandelafdeling (VKB) en er is een Opnamekliniek voor Somatische Zorg en Ouderenpsychiatrie. De VKB is een behandelafdeling voor patiënten met een combinatie van somatische en psychiatrische problematiek. Op diverse wijze wordt vormgegeven aan de individuele patiëntenzorg, van begeleiding tot zeer intensieve behandeling en verzorging. De kwaliteit van het leven en welzijn van de patiënt staat voorop en we werken volgens de ART-methodiek. De VKB beschikt over een comfortroom waar patiënten indien nodig zich terug kunnen trekken om tot rust te komen. De Opnamekliniek voor Somatische Zorg en Ouderenpsychiatrie is een afdeling voor enerzijds de 67-plusser met psychiatrische problematiek en anderzijds de patiënt met een somatische aandoening en psychiatrische co-morbiditeit. Bij deze laatste groep beperkt de psychiatrische co-morbiditeit in hoge mate de mogelijkheid tot behandeling of revalidatie binnen een reguliere setting. De opnamekliniek beschikt over een open behandelgroep, een besloten behandelgroep en een gesloten afdeling (HIC). De HIC-afdeling beschikt over een intensieve zorgkamer en een comfortroom ter voorkoming van dwang en drang. Op zowel de VKB als de Opnamekliniek hebben we geen separeer of afzonderingsruimtes. Onze visie is dat goede zorg aan een complexe doelgroep alleen maar geboden kan worden binnen een multidisciplinair team. Binnen het Zuiderpaviljoen wordt daarom goed en prettig samengewerkt met zowel secretaresses, verpleegkundigen, activiteitenbegeleiders, psychologen, somatisch artsen, klinisch geriater, psychiaters, fysiotherapeut, diëtist en ergotherapeut. Tot slot leiden we zowel verpleegkundigen, psychologen, co-assistenten en arts-assistenten psychiatrie en klinische geriatrie op.

Wie zijn wij?

De Opnamekliniek voor Somatische Zorg en Ouderenpsychiatrie is een onderdeel van Ouderen- en Volwassenenpsychiatrie Lentis. Deze afdeling is gevestigd in het Zuiderpaviljoen in Zuidlaren. Het is een afdeling voor enerzijds de 60-plusser met psychiatrische problematiek en anderzijds de patient met somatische problematiek en psychiatrische co-morbiditeit. Bij deze laatste groep beperkt de psychiatrische co-morbiditeit in hoge mate de mogelijkheid tot behandeling of revalidatie binnen een reguliere setting.

De afdelingen hebben levendige kleuren en dynamische LED-verlichting, wat zorgt voor sfeer, maar vooral voor rust, veiligheid en comfort. De opnamekliniek beschikt over een open behandelgroep, een besloten behandelgroep en een High Intensive Care afdeling (HIC). De HIC-afdeling beschikt over een intensieve zorgkamer en een comfortroom ter voorkoming van dwang en drang. Binnen het Zuiderpaviljoen wordt multidisciplinair goed samengewerkt met zowel verpleegkundigen, activiteitenbegeleiders, psychologen, somatisch artsen, klinisch geriater, fysiotherapeut, dietist en ergotherapeut. Tot slot leiden we zowel verpleegkundigen als arts-assistenten psychiatrie en klinische geriatrie op.


Wie zoeken wij?


We zijn voor de opnamekliniek voor Somatische Zorg en Ouderen- en Volwassenenpsychiatrie in Zuidlaren op zoek naar een enthousiaste verpleegkundige met een warm hart voor de Ouderenpsychiatrie. Iemand die enthousiast, flexibel en stimulerend is, gericht op samenwerking in een multidisciplinair team. Het betreft een dienstverband voor gemiddeld 32 uur per week.

Hiervoor:

 • Is een mbo of hbo verpleegkundige diploma vereist aangevuld met kennis en ervaring op het gebied van psychiatrische problematiek en begeleiding.
 • Is een BIG registratie vereist.
 • Heb je affiniteit met de doelgroep (klinisch opgenomen patienten met somatische - en psychiatrisch problematiek).
 • Heb je goede communicatieve vaardigheden en ben je in staat om samen te werken in een multidisciplinair team en kun je een constructieve bijdrage leveren aan de behandeling.
 • Beschik je over goede kennis van psychiatrische ziektebeelden en psychofarmaca.
 • Ben je proactief, flexibel en creatief.

Wat houdt de functie in?

 •  Verzorgen, verplegen en begeleiden van de clienten conform het behandel cq zorgplan.
 • Signaleren en observeren ten behoeve van behandeling en schrijven van signalerings- en crisisplannen met de patienten/naasten.
 • Verpleegtechnische handelingen verrichten.
 • Bewaken en vormgeven van het behandelklimaat binnen de afdeling.
 • Invulling geven aan persoonlijk begeleiderschap, je hebt een voortrekkersrol in de behandeling van de patient.
 • Formuleren en uitvoeren van individuele dag- en zorgprogramma's en verpleegplannen.
 • Vroegtijdig kunnen signaleren van risicovolle situaties en de-escalerend kunnen handelen.
 • Deelnemen aan werk-/projectgroepen en het begeleiden van stagiairs en leerlingen.

Wat bieden wij?


Een boeiende en dynamische baan op een afdeling die vanwege de fase waarin deze zich bevindt veel kansen biedt aan de eigen professionele ontwikkeling met veel ruimte voor vindingrijkheid.
Je verdient conform functiegroep 45 van de CAO GGZ, afhankelijk van je ervaring. Daarnaast bieden wij jou een uitgebreid pakket met secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan het fietsenplan, tegen een scherp tarief een fiets aanschaffen met fiscale voordelen. Ook zijn er fiscale voordelen voor het aanschaffen van een mobiele telefoon, tablet of een laptop, een fitnessabonnement en krijg jij de mogelijkheid om korting te ontvangen bij (zorg) verzekeringen. Tevens biedt Lentis de mogelijkheid om deel te nemen aan aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd mits je voldoet aan alle functie-eisen en competenties voor de functie.

Vragen? Bel ons en wij vertellen u graag meer.


Nadere informatie is verkrijgbaar bij de heer Lucien Jerphanion, vestigingsmanager Algemene Zaken via tel.: 050-4097274 / 06-83201530.

Geïnteresseerd?

Online solliciteren is mogelijk tot en met 20 juni aanstaande.

Ondervind je problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 13:00 uur, tel.: 050 409 7007. Buiten deze tijden kun je mailen naar hrservice@lentis.nl 

Voor deze vacature wordt zowel in als extern geworven waarbij de interne kandidaat bij gelijke geschiktheid voorrang geniet.


Reageer op deze vacature