Psychiater PP Deeltijd PsyQ Groningen

PsyQ is een samenwerkingsverband van vier GGZ-organisaties met de ambitie om GGZ effectiever en efficiënter te maken. Vanuit Lentis zijn er vestigingen in Groningen, Emmen, Zwolle, Enschede, Apeldoorn, Hilversum en Arnhem. PsyQ staat voor specialistische, respectvolle en toegankelijke SGGZ. Uitgangspunt is het biopsychosociaal modaal; belangrijk aandachtspunt is zelfregie bij de patiënt. Daar waar mogelijk en gewenst behandelen we ook online. Omdat een gezonde leefwijze positieve invloed heeft op psychiatrische problematiek hechten we waarde aan een gezonde leefstijl en bieden ook op dit gebied modules aan.

Er is enerzijds ruime aandacht voor evidenced based en volgens vaste principes werken, inclusief effectmeting. Anderzijds zien we de mens als meer dan een patiënt met een klacht: we kijken en luisteren naar de persoon, beschouwen de problematiek in een context en een voorgeschiedenis, luisteren naar het hele verhaal en maken samen met de patiënt de behandeling op maat.

Bij ons werken hoog opgeleide professionals, in een zorgvuldige disciplinemix: klinisch psychologen, psychiaters, systeemtherapeuten, verpleegkundig specialisten, EMDR-practitioners en vaktherapeuten. We leren van elkaar, sparren met elkaar en onze medewerkers zijn toegewijd en gedreven.

PsyQ-Groningen levert SGGZ middels 1 algemene polikliniek, 8 specialistische poliklinieken (stemmingsstoornissen, angst- en dwangstoornissen, psychotrauma, ADHD, somatiek & psyche, psychoseksuele stoornissen, eetstoornissen en persoonlijkheidsstoornissen), 2 deeltijdteams (persoonlijkheidsstoornissen en eetstoornissen) en een eetstoornissenkliniek. We hebben een eigen psychodiagnostiekafdeling. We behandelen patiënten tussen de 18 en 65 jaar. Het gaat om complexe problematiek: we onderscheiden ons van BGGZ en van FACT.

De nadruk ligt op verschillende vormen van groepsbehandeling maar we geven ook individuele en systeembehandeling.

Op de afdeling persoonlijkheidsstoornissen deeltijd worden twee therapiestromingen aangeboden: schemagerichte therapie (SFT) en mentaliserend bevorderende therapie (MBT). Binnen de MBT worden primair patiënten met een borderline persoonlijkheidsstoornis behandeld.

Het doel van MBT is dat de patiënt leert stil te staan bij de gedachten, gevoelens en bedoelingen van zichzelf en van anderen. Hierdoor leert de patiënt zijn emoties te reguleren, contacten te repareren en zelfbeschadigend gedrag te verminderen. De therapeut heeft daarbij een actieve, nieuwsgierige, niet-wetende houding. De MBT-deeltijd bestaat uit een driedaags programma, waarin beeldende groepstherapie een onderdeel is.

Alle groepstherapieën worden met een co-therapeut gegeven en voorafgaand aan de therapie is er een overdracht en nadien een reflectie, om te zorgen dat er voldoende methodisch gewerkt wordt. Daarnaast is er wekelijks een MDO en tweewekelijks een team intervisie.


Dit ga je doen als psychiater bij PsyQ-GroningenPsyQ Groningen, team Persoonlijkheidsproblematiek Deeltijd MBT is op zoek naar een:

Psychiater

Voor 12 uur per week (meer uren in overleg)

De afdeling Deeltijd Persoonlijkheidsproblematiek behandelt clienten door poliklinisch een samenhangend behandelprogramma te bieden, waarin multidisciplinair wordt gewerkt. Patienten volgen met name groepstherapieen. Er wordt binnen de deeltijd gewerkt vanuit twee methodieken: Schemagerichte Therapie (SGT) en Mentaliseren Bevorderende Therapie (MBT).

We zoeken een psychiater voor ons MBT-behandelteam. Vanuit dit behandelteam worden twee 3-daagse behandelprogramma's vormgegeven die identiek zijn qua werkwijze en doelgroep.


Houd jij van intensief samenwerken op een afdeling waar écht tijd is voor de inhoud en veel aandacht gaat naar werkplezier, dan is dit jouw baan!MBT is een bewezen effectieve en veelbelovende behandeling voor patienten met ernstige cluster-B-persoonlijkheidsstoornissen, waarbij bijna altijd sprake is van comorbiditeit (verslaving, eetstoornissen, depressie, PTSS). Het doel van MBT is dat de patient leert stil te staan bij de gedachten, gevoelens en bedoelingen van zichzelf en bij die van anderen. Hierdoor leert de patient zijn emoties te reguleren, relaties aan te gaan en zelfbeschadigend gedrag te verminderen. De therapeut heeft daarbij een actieve, nieuwsgierige, niet-wetende houding.

Functie-eisen:

 • Je bent geregistreerd als psychiater (BIG en AGB)
 • Je hebt kennis van, en vooral affiniteit met, persoonlijkheidsproblematiek
 • Je wordt enthousiast van behandelvormen die voortkomen uit psychodynamische theorieën over ontwikkeling, hechting en overdrachtsfenomenen.
 • Ervaring met comorbide problematiek zoals verslaving en/of eetstoornissen is een pré.
 • Je participeert in de 24-uursdienst

Noodzakelijke competenties:

 • Je houdt ervan om te reflecteren. Voor de behandelmethode en doelgroep is het noodzakelijk vaak te reflecteren op ingezette interventies. Daarnaast is het bij deze doelgroep zeer belangrijk dat je kunt reflecteren op overdrachtsfenomenen.
 • Je werkt graag in een team. Bij deze doelgroep is veel afstemming nodig met de rest van het behandelteam, ook bij het inzetten van psychofarmaca.

Wat houdt de functie in?

 • Psychiatrisch onderzoek
 • Farmacotherapie
 • Je zet crisisbeleid uit samen met het behandelteam
 • Je denkt actief mee met het behandelbeleid
 • Doordat je verantwoordelijk bent voor een relatief klein aantal cliënten is er veel mogelijkheid voor verdieping in het werk en verbetering van je psychotherapeutische vaardigheden.

Wat bieden wij?

Het salaris is ingedeeld volgens de salarisschaal Medisch Specialisten, conform de CAO GGZ. De overige arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de CAO GGZ.

Er is veel aandacht voor scholing, intervisie en supervisie. Je wordt goed ingewerkt en opgeleid in de methode.

De functie in het MBT-team beslaat 12 uur. In overleg zijn er mogelijk meer uren beschikbaar binnen de organisatie.

Daarnaast bieden wij jou een uitgebreid pakket met secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan het fietsenplan ? tegen een scherp tarief een fiets aanschaffen met fiscale voordelen ? en de mogelijkheid om een goedkoop fitnessabonnement af te sluiten. Ook zijn er fiscale voordelen voor het aanschaffen van een mobiele telefoon, tablet of een laptop, een fitnessabonnement en krijg jij de mogelijkheid om korting te ontvangen bij (zorg) verzekeringen.

Tevens biedt Lentis de mogelijkheid om deel te nemen aan aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Aan het einde van het jaar krijg jij bij Lentis tevens een eindejaarsuitkering. Deze kun je desgewenst gebruiken om de cao-vergoeding voor woon-werkverkeer te verhogen.

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd mits u voldoet aan alle functie-eisen en competenties voor de functie.

Vragen? Bel ons en wij vertellen je graag meerNadere informatie is verkrijgbaar bij Fiona Koster, inhoudelijk teamleider of Marion Bakker, psychiater MBT, tel. 050-5223344.

Geinteresseerd?Online solliciteren is mogelijk tot en met 14 mei.

Ondervind je problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 - 13.00 uur, tel. 050 - 409 7303.


Reageer op deze vacature