Ambulant agogisch begeleider/Gediff. Verpleegkundige PsyQ

PsyQ is een samenwerkingsverband van vier GGZ-organisaties met de ambitie om GGZ effectiever en effici��nter te maken. Vanuit Lentis zijn er vestigingen in Groningen, Emmen, Zwolle, Enschede, Apeldoorn, Hilversum en Arnhem. PsyQ staat voor specialistische, respectvolle en toegankelijke SGGZ. Uitgangspunt is het biopsychosociaal modaal; belangrijk aandachtspunt is zelfregie bij de pati��nt. Daar waar mogelijk en gewenst behandelen we ook online. Omdat een gezonde leefwijze positieve invloed heeft op psychiatrische problematiek hechten we waarde aan een gezonde leefstijl en bieden ook op dit gebied modules aan. Er is enerzijds ruime aandacht voor evidenced based en volgens vaste principes werken, inclusief effectmeting. Anderzijds zien we de mens als meer dan een pati��nt met een klacht: we kijken en luisteren naar de persoon, beschouwen de problematiek in een context en een voorgeschiedenis, luisteren naar het hele verhaal en maken samen met de pati��nt de behandeling op maat. Bij ons werken hoog opgeleide professionals, in een zorgvuldige disciplinemix: klinisch psychologen, psychiaters, systeemtherapeuten, verpleegkundig specialisten, EMDR-practitioners en vaktherapeuten. We leren van elkaar, sparren met elkaar en onze medewerkers zijn toegewijd en gedreven. PsyQ-Groningen levert SGGZ middels 1 algemene polikliniek, 8 specialistische poliklinieken (stemmingsstoornissen, angst- en dwangstoornissen, psychotrauma, ADHD, somatiek & psyche, psychoseksuele stoornissen, eetstoornissen en persoonlijkheidsstoornissen), 2 deeltijdteams (persoonlijkheidsstoornissen en eetstoornissen) en een eetstoornissenkliniek. We hebben een eigen psychodiagnostiekafdeling. We behandelen pati��nten tussen de 18 en 65 jaar. Het gaat om complexe problematiek: we onderscheiden ons van BGGZ en van FACT. De nadruk ligt op verschillende vormen van groepsbehandeling maar we geven ook individuele en systeembehandeling. Als enige instelling in het noorden van het land beschikken we over een kliniek voor eetstoornissen. We kunnen daarmee pati��nten verder helpen die een tijd intensieve behandeling nodig hebben in hun worsteling met een ernstige en complexe eetstoornis. In de meeste gevallen betreft het pati��nten met ernstige anorexia of boulimia nervosa. Naast de eetstoornis is er vaak sprake van co-morbiditeit. We bieden zorg voor inwoners van de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, de kop van Overijssel en de Noordoostpolder. In de kliniek werk je samen met een enthousiast team, waarvan een ieder vanuit zijn of haar deskundigheid een bijdrage levert aan het totaal van het behandelaanbod. De opgenomen cli��nten verblijven door de week in de kliniek, omdat het in de eigen omgeving niet meer lukt. Ze gaan in de weekenden naar huis, om het geleerde in de praktijk te brengen. Onder het motto ? zo kort als kan en zolang als nodig -, verblijven cli��nten minimaal 6 weken tot 6 maanden in de kliniek. De kliniek heeft 9 bedden en een noodbed.

Waarom heb je als Ambulant agogisch begeleider / Gedifferentieerd verpleegkundige bij Lentis de leukste baan? Het werken in een enthousiast en hecht team met veel expertise, waar jouw werkzaamheden en vakinhoudelijke deskundigheid zeer gewaardeerd worden. Het is een werkplek met ontwikkelmogelijkheden en waar veel ruimte is voor inbreng en eigen initiatieven. Wij hebben veel te bieden.

Dit ga je doen als Ambulant agogisch begeleider / Gedifferentieerd verpleegkundige bij Lentis

 • Je levert een bijdrage aan individuele behandeldoelen uit het behandelplan, met de focus op commitment problemen, destructief en zelfdestructief gedrag en sociaal-maatschappelijke problemen.
 • Dit doe je door middel van individuele sociotherapiegesprekken, signaleringsplangesprekken en door het geven van groepstherapie. Als sociotherapeut kun je na overleg ingeschakeld worden voor crisisgesprekken bij pati��nten van de andere groepen uit hetzelfde programma.
 • Je bereidt behandelplanbesprekingen en evaluaties schriftelijk voor en neemt eraan deel.
 • Je neemt deel aan mondelinge overdrachten en reflecties en draagt zorg voor verslaglegging in het elektronisch pati��ntendossier.
 • Je levert een bijdrage aan het cre��ren van een mentaliserend milieu en zorgt voor structuur en betrouwbaarheid op de afdeling.

Ben jij de Ambulant agogisch begeleider / Gedifferentieerd verpleegkundige die wij zoeken?

Voor onze PsyQ vestiging in Groningen zijn wij voor de kliniek van PsyQ Eetstoornissen, op zoek naar een

Ambulant agogisch begeleider / Gedifferentieerd verpleegkundige voor 32/36 uur per week

Je geeft samen met een regiebehandelaar therapie aan de groepen en daarnaast heb je individuele gesprekscontacten, waarin jij, vanuit jouw vakgebied jouw eigen accenten legt.
Je werkt dagelijks nauw samen met je collega's om met elkaar continue zorg te dragen voor een samenhangende behandeling. Daarnaast beschik je over de volgende competenties; Ondernemend, klantgericht, resultaatgericht en samenwerken.
Houd je ervan om in teamverband te werken en heb je zin in de uitdaging om met een nieuw team met deze gedegen behandelmethode een complexe doelgroep te behandelen, dan is dit jouw baan!

Je hebt een afgeronde HBO-opleiding (HBO-V, Social Work of een andere relevante opleiding) en aantoonbare ervaring binnen de GGZ. Daarnaast ben je geschoold in MBT (basiscursus) en/of ben je bereidheid je daarin te scholen en ontwikkelen. Ervaring met groepswerk en kennis van de doelgroep is een pr��.


Wij hebben veel te bieden

Je werkzaamheden als Ambulant agogisch begeleider / Gedifferentieerd verpleegkundige binnen ons team vragen om veel flexibiliteit en vakinhoudelijke deskundigheid. Dat waarderen wij zeer. Indien je voldoet aan de criteria en competenties van deze vacature bieden wij je direct een vast contract aan. Wij vinden het bij Lentis belangrijk dat onze medewerkers ruimte krijgen voor eigen ontwikkeling en ambities. Hierover gaan wij graag met je in gesprek. Dat vullen we aan met:

 • Een salaris dat is ingedeeld in FWG 50 conform de cao GGZ.
 • Een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Naast een breed scala aan; opleidingsmogelijkheden kun je denken aan: tablet-/laptop-regeling, fitness abonnement, fietsplan, korting bij (zorg)verzekeringen;
 • Aan het einde van het jaar krijg je bij ons een eindejaarsuitkering van 8,3%, deze kun je desgewenst gebruiken om de cao-vergoeding voor woon-werkverkeer te verhogen;
 • De mogelijkheid tot het volgen van online trainingen en cursussen;
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen via Lentis Leefstijl. Via Leefstijl kun je onder andere samen met collega's sporten, workshops volgen of een 'health-check' laten doen;
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Je bent welkom!

Wij bieden jou een baan met afwisseling, mogelijkheden voor kennisdeling en de ruimte om jezelf te ontplooien. Daarnaast kom je te werken in een hecht en betrokken team.
Bij belangstelling mag je bellen, wij beantwoorden graag je vragen.
Je kunt contact opnemen met Jolanda van der Velde-Wijngaard, Inhoudelijk teamleider Persoonlijkheidsproblematiek of Valesca D��st Algemeen Teamleider Persoonlijkheidsproblematiek tel. 050-5223344.

Ge��nteresseerd?

Je kunt tot en met 18 april 2021 reageren op deze vacature. Ondervind je problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 ? 13:00 uur, tel. 050 - 409 7007. Buiten deze werktijden kun je mailen naar hrservice@lentis.nl.
Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten voorrang genieten in de procedure. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Sollicitatiegesprek vanuit huis

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het mogelijk dat Lentis het sollicitatiegesprek omzet in een videogesprek. Dit wordt vermeld in de uitnodiging van het sollicitatiegesprek.


Reageer op deze vacature