Klinisch Psycholoog / Psychotherapeut PsyQ

PsyQ is een samenwerkingsverband van vier GGZ-organisaties met de ambitie om GGZ effectiever en efficiënter te maken. Vanuit Lentis zijn er vestigingen in Groningen, Emmen, Zwolle, Enschede, Apeldoorn, Hilversum en Arnhem. PsyQ staat voor specialistische, respectvolle en toegankelijke SGGZ. Uitgangspunt is het biopsychosociaal model; belangrijk aandachtspunt is zelfregie bij de patiënt. Daar waar mogelijk en gewenst behandelen we ook online. Omdat een gezonde leefwijze positieve invloed heeft op psychiatrische problematiek hechten we waarde aan een gezonde leefstijl en bieden ook op dit gebied modules aan. Er is enerzijds ruime aandacht voor evidenced based en volgens vaste principes werken, inclusief effectmeting. Anderzijds zien we de mens als meer dan een patiënt met een klacht: we kijken en luisteren naar de persoon, beschouwen de problematiek in een context en een voorgeschiedenis, luisteren naar het hele verhaal en maken samen met de patiënt de behandeling op maat. Bij ons werken hoog opgeleide professionals, in een zorgvuldige disciplinemix: klinisch psychologen, psychiaters, systeemtherapeuten, verpleegkundig specialisten en vaktherapeuten. We leren van elkaar, sparren met elkaar en onze medewerkers zijn toegewijd en gedreven. PsyQ-Groningen levert SGGZ middels 1 team met een generalistisch poliklinisch aanbod (screening en toewijzing, psychodiagnostiek, farmacotherapie, psychotherapie, CGT, EMDR, systeemtherapie en verschillende groepen), 8 specialistische poliklinieken (stemmingsstoornissen, angst- en dwangstoornissen, psychotrauma, ADHD, somatiek & psyche, psychoseksuele stoornissen, eetstoornissen en persoonlijkheidsstoornissen), 2 deeltijdteams (persoonlijkheidsstoornissen en eetstoornissen) en een eetstoornissenkliniek. We behandelen patiënten tussen de 18 en 65 jaar. Het gaat om complexe problematiek: we onderscheiden ons van BGGZ en van outreachende (FACT)zorg. We geven individuele-, groeps- en systeembehandeling; groepsbehandeling wordt geprioriteerd waar mogelijk.

Wie zijn wij

Binnen het team persoonlijkheidsproblematiek deeltijd wordt zowel schemagerichte therapie (SFT) als mentaliseren bevorderende therapie (MBT) aangeboden. Er zijn in totaal zes psychotherapeutische deeltijdgroepen, waarvan vier SFT en twee MBT programma's. Het doel van MBT is het versterken van het vermogen om te mentaliseren, oftewel, je eigen gedrag en dat van anderen leren begrijpen vanuit achterliggende gevoelens, gedachten, motivaties etc. De twee MBT programma's zijn qua werkwijze identiek en bestaan uit een driedaags programma. Zij worden geboden vanuit één groot team.

Dit ga je doen als klinisch psycholoog / psychotherapeut bij het team Persoonlijkheidsproblematiek deeltijd

Je bent regiebehandelaar en behandelcoördinator van een deel van de clienten. Als behandelaar houd je je bezig met het uitvoeren van individuele- en groepspsychotherapie (MBT) binnen ons multidisciplinaire team en met crisis interventies.

Daarnaast heb je één of meer van de volgende taken:

 • Intake, diagnostiek en indicatie onderzoek.
 • Geven van werkbegeleiding.
 • Interne en externe consultatie, voorlichting en scholing.
 • Een bijdrage leveren aan wetenschappelijk onderzoek.

Ben jij de klinisch psycholoog / psychotherapeut die wij zoeken?

Dat ben je zeker als:

 • Je ervan houdt om te reflecteren. Voor de behandelmethode en doelgroep is het noodzakelijk vaak te reflecteren op ingezette interventies. Daarnaast is het bij deze doelgroep zeer belangrijk dat je kunt reflecteren op overdrachts- en tegenoverdracht.
 • Je graag in een team werkt. Bij deze doelgroep is veel afstemming nodig met de rest van het behandelteam.
 • Je stressbestendig en flexibel bent. Het voorkomen en hanteren van crisis is een wezenlijk onderdeel van deze behandeling. Je moet affiniteit hebben met crisis en snel een risicotaxatie kunnen doen, overleggen en handelen;
 • Luchtigheid en humor belangrijk voor je zijn

Dus: Houd jij van intensief samenwerken op een afdeling waar écht tijd is voor de inhoud en veel aandacht gaat naar werkplezier, dan is dit jouw baan!

Functie-eisen:

 • Je bent in het bezit van een afgeronde opleiding tot klinisch psycholoog / psychotherapeut en bent als zodanig BIG-geregistreerd;
 • Bij voorkeur heb je de basiscursus MBT reeds gedaan en ben je bereid tot verdiepende scholing.

Wij hebben veel te bieden

Wij bieden een interessante en dynamische werkplek, met goede secundaire arbeidsvoorwaarden, in een specialistisch team met een fijne sfeer. Het betreft een dienstverband voor onbepaalde tijd, mits je aan de opleidingseisen en competenties voldoet.

 • Er is veel aandacht voor scholing, intervisie en supervisie. Je wordt goed ingewerkt in de methode en opgeleid tot (minimaal) MBT therapeut.
 • Doordat je verantwoordelijk bent voor een relatief klein aantal patiënten is er veel mogelijkheid voor verdere ontwikkeling van psychotherapeutische vaardigheden.
 • De functie in het MBT team beslaat 24 uur. Voor eventuele overige uren kan in overleg rekening worden gehouden met de wensen.

En verder:

 • Het salaris is conform de CAO GGZ.
 • Een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Naast een breed scala aan opleidingsmogelijkheden kun je denken aan: tablet-/laptop-regeling, fitness abonnement, fietsplan, korting bij (zorg)verzekeringen;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3%, die je ook kunt gebruiken om de cao-vergoeding voor woon-werkverkeer te verhogen;
 • De mogelijkheid tot het volgen van online trainingen en cursussen;
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen vanuit Lentis Leefstijl;
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.
 • Ten behoeve van de accreditatie (klinisch psycholoog) is jaarlijks een persoonlijk budget beschikbaar gesteld van circa € 3.591,- naar rato van het dienstverband.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Je bent welkom!

Wij bieden jou een baan met afwisseling, mogelijkheden voor kennisdeling en de ruimte om jezelf te ontplooien. Daarnaast kom je te werken in een hecht en betrokken team.
Zelfs bij lichte belangstelling mag je bellen, wij beantwoorden graag je vragen. Je kunt contact opnemen met Wendy Afman, gezondheidszorg psycholoog MBT of Fiona Koster, inhoudelijk teamleider en psychotherapeut MBT bereikbaar via: 050-522 33 44.

Geinteresseerd?

Je kunt tot en met 12 september 2021 reageren op deze vacature. Ondervind je problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 13:00 uur, tel. 050 - 409 7007. Buiten deze werktijden kun je mailen naar hrservice@lentis.nl.

Sollicitatiegesprek vanuit huis

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het mogelijk dat Lentis het sollicitatiegesprek omzet in een videogesprek. Dit wordt vermeld in de uitnodiging van het sollicitatiegesprek.

 


Reageer op deze vacature