Klinisch psycholoog / psychotherapeut

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Wie zijn wij

De generalistische polikliniek is onderdeel van PsyQ-Groningen en richt zich op de SGGZ in de volle breedte. We behandelen patienten tussen de 18 en 65 jaar uit Groningen-stad en west-Groningen. Huisartsen verwijzen naar de generalistische polikliniek en ook alle subacute cases van dit zorggebied van Lentis komen bij de generalistische polikliniek binnen. De polikliniek fungeert als brug tussen de acute zorg/IHT en de specialistische poliklinieken van PsyQ Groningen.

De nadruk ligt op verschillende vormen van groepsbehandeling waar mogelijk en individuele behandeling indien noodzakelijk. Omdat een gezonde leefwijze veel positieve invloed heeft op psychiatrische problematiek is er uitgebreid aandacht voor leefstijl. Naast groepsbehandeling en individuele behandeling behoort systeemtherapie, EMDR en PMT tot het behandelaanbod. Bij de generalistische polikliniek krijg je veel te maken met comorbiditeit en complexe diagnostiek.

Patiënten zijn bij ons tot 12 maanden in behandeling. Daarna wordt de behandeling afgerond of wordt de patiënt doorverwezen naar één van de specialistische programma's binnen Lentis. De generalistische polikliniek levert geen Basis GGZ, geen FACT en geen acute crisis. Een acute psychose en een IQ onder TIQ 80 zijn contra-indicaties.

Ben jij de Klinisch psycholoog/Psychotherapeut die wij zoeken?

Voor ons team van de generalistische polikliniek aan de Hereweg, vlakbij de Groninger binnenstad, zijn wij op zoek naar een Klinisch psycholoog/Psychotherapeut voor minimaal 24 uur per week. Uren zijn in overleg.

Als Klinisch psycholoog pas je in ons team, omdat je al brede ervaring hebt binnen de psychiatrie. We kunnen jouw enthousiasme en expertise goed gebruiken. Je beschikt over een afgeronde opleiding tot klinisch psycholoog en een BIG registratie als zodanig.

Daarnaast beschik je over de volgende competenties:

 • Specialistische kennis m.b.t. alle psychiatrische stoornissen;
 • Uitstekend reflectief vermogen;
 • Je bent communicatief vaardig;
 • Stressbestendigheid;
 • Hands-on-mentaliteit.

Wat ga je doen als Klinisch psycholoog/Psychotherapeut binnen de generalistische polikliniek?Wij vragen iemand die klantgericht is en samenwerking zowel intern als extern van groot belang vindt. Je werkt resultaatgericht en bent doortastend. Je bent niet bang om deel te nemen aan een dynamisch team en je kan je aanpassen aan de veranderende GGZ. Ook vind je humor belangrijk in je werk.

 • Je wordt door de andere behandelaren geconsulteerd als specialist voor zowel intakes als behandelingen;
 • Je verricht psychotherapie, zowel individueel als groepspsychotherapie;
 • Je superviseert psychodiagnostiek;
 • Je werkt als regiebehandelaar.

Arbeidsvoorwaarden:

 • Salaris ingedeeld in FWG65 (Psychotherapeut) of FWG70 (Klinisch Psycholoog), conform cao-GGZ
 • Wij bieden je gelijk een vast contract aan
 • Ten behoeve van de accreditatie (klinisch psycholoog) is jaarlijks een persoonlijk budget beschikbaar gesteld van circa € 3.638,- naar rato van het dienstverband;
 • Uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Naast een breed scala aan opleidingsmogelijkheden kun je denken aan: tablet-/laptop-regeling, fitness-abonnement, fietsplan, korting bij (zorg)verzekeringen
 • Aantrekkelijk pensioenfonds
 • Reiskostenvergoeding. Aan het einde van het jaar krijg je bij PsyQ een eindejaarsuitkering. Deze kun je ook gebruiken om de cao-vergoeding voor woon-werkverkeer te verhogen
 • Mogelijkheid om deel te nemen aan aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen
 • Mogelijkheid tot deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen vanuit "Lentis-leefstijl"

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Je bent welkom!

Vragen? Bel ons en wij vertellen je graag meer.

Nadere informatie is verkrijgbaar bij Myrtho van der Hoeven, Klinisch Psycholoog/Inhoudelijk Manager PsyQ, bereikbaar via telefoonnummer 050-5223344. Met alle plezier mag je een dagje meelopen en zelf ervaren hoe het bij ons is.

Geinteresseerd?

Online solliciteren is mogelijk tot en met 8 augustus 2021.
Ondervind je problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 - 16.30 uur, tel. 050 - 409 7007.
Voor deze vacature wordt zowel in als extern geworven waarbij de interne kandidaat bij gelijke geschiktheid voorrang geniet.

Sollicitatiegesprek vanuit huis

Door het coronavirus is het mogelijk om het sollicitatiegesprek via een videogesprek te laten plaatsvinden of gewoon bij ons op locatie. We laten de keuze aan jou.

Waarom heb je als Klinisch Psycholoog of Psychotherapeut bij PsyQ Groningen de leukste baan?

PsyQ is een samenwerkingsverband van vier GGZ-organisaties met de ambitie om GGZ effectiever en efficiënter te maken. Vanuit Lentis zijn er vestigingen in Groningen, Emmen, Zwolle, Enschede, Apeldoorn, Hilversum en Arnhem. PsyQ staat voor specialistische, respectvolle en toegankelijke SGGZ. Uitgangspunt is het biopsychosociaal modaal; belangrijk aandachtspunt is zelfregie bij de patiënt. Daar waar mogelijk en gewenst behandelen we ook online. Omdat een gezonde leefwijze positieve invloed heeft op psychiatrische problematiek hechten we waarde aan een gezonde leefstijl en bieden ook op dit gebied modules aan.

Er is enerzijds ruime aandacht voor evidenced based en volgens vaste principes werken, inclusief effectmeting. Anderzijds zien we de mens als meer dan een patient met een klacht: we kijken en luisteren naar de persoon, beschouwen de problematiek in een context en een voorgeschiedenis, luisteren naar het hele verhaal en maken samen met de patient de behandeling op maat.
Bij ons werken hoog opgeleide professionals, in een zorgvuldige disciplinemix: klinisch psychologen, psychiaters, systeemtherapeuten, verpleegkundig specialisten en vaktherapeuten. We leren van elkaar, sparren met elkaar en onze medewerkers zijn toegewijd en gedreven.

PsyQ-Groningen levert SGGZ middels 1 team met een generalistisch poliklinisch aanbod (screening en toewijzing, psychodiagnostiek, farmacotherapie, psychotherapie, CGT, EMDR, systeemtherapie en verschillende groepen), 8 specialistische poliklinieken (stemmingsstoornissen, angst- en dwangstoornissen, psychotrauma, ADHD, somatiek & psyche, psychoseksuele stoornissen, eetstoornissen en persoonlijkheidsstoornissen), 2 deeltijdteams (persoonlijkheidsstoornissen en eetstoornissen) en een eetstoornissenkliniek. We behandelen patienten tussen de 18 en 65 jaar. Het gaat om complexe problematiek: we onderscheiden ons van BGGZ en van outreachende (FACT)zorg.
We geven individuele-, groeps- en systeembehandeling; groepsbehandeling wordt geprioriteerd waar mogelijk.


Reageer op deze vacature