Psychiater Zuiderpaviljoen

Het Zuiderpaviljoen bestaat uit twee afdelingen en is onderdeel van Lentis Ouderenpsychiatrie. Er is een Voortgezette Klinische Behandelafdeling (VKB) en er is een Opnamekliniek voor Somatische Zorg en Ouderenpsychiatrie. De VKB is een behandelafdeling voor patiënten met een combinatie van somatische en psychiatrische problematiek. Op diverse wijze wordt vormgegeven aan de individuele patiëntenzorg, van begeleiding tot zeer intensieve behandeling en verzorging. De kwaliteit van het leven en welzijn van de patiënt staat voorop en we werken volgens de ART-methodiek. De VKB beschikt over een comfortroom waar patiënten indien nodig zich terug kunnen trekken om tot rust te komen. De Opnamekliniek voor Somatische Zorg en Ouderenpsychiatrie is een afdeling voor enerzijds de 67-plusser met psychiatrische problematiek en anderzijds de patiënt met een somatische aandoening en psychiatrische co-morbiditeit. Bij deze laatste groep beperkt de psychiatrische co-morbiditeit in hoge mate de mogelijkheid tot behandeling of revalidatie binnen een reguliere setting. De opnamekliniek beschikt over een open behandelgroep, een besloten behandelgroep en een gesloten afdeling (HIC). De HIC-afdeling beschikt over een intensieve zorgkamer en een comfortroom ter voorkoming van dwang en drang. Op zowel de VKB als de Opnamekliniek hebben we geen separeer of afzonderingsruimtes. Onze visie is dat goede zorg aan een complexe doelgroep alleen maar geboden kan worden binnen een multidisciplinair team. Binnen het Zuiderpaviljoen wordt daarom goed en prettig samengewerkt met zowel secretaresses, verpleegkundigen, activiteitenbegeleiders, psychologen, somatisch artsen, klinisch geriater, psychiaters, fysiotherapeut, diëtist en ergotherapeut. Tot slot leiden we zowel verpleegkundigen, psychologen, co-assistenten en arts-assistenten psychiatrie en klinische geriatrie op.

Wie zijn wij?

De Opnamekliniek voor Somatische Zorg en Ouderenpsychiatrie is een onderdeel van Lentis Ouderenpsychiatrie. Deze afdeling is gevestigd in het Zuiderpaviljoen in Zuidlaren. Het is een afdeling voor enerzijds de 67-plusser met psychiatrische problematiek en anderzijds de patiënt met somatische problematiek en psychiatrische co-morbiditeit. Bij deze laatste groep beperkt de psychiatrische co-morbiditeit in hoge mate de mogelijkheid tot behandeling of revalidatie binnen een reguliere setting.

De afdelingen hebben levendige kleuren en dynamische LED-verlichting, wat zorgt voor sfeer, maar vooral voor rust, veiligheid en comfort. De opnamekliniek beschikt over een open behandelgroep, een besloten behandelgroep en een High Intensive Care afdeling (HIC). De HIC-afdeling beschikt over een intensieve zorgkamer en een comfortroom ter voorkoming van dwang en drang. Binnen het Zuiderpaviljoen wordt multidisciplinair goed samengewerkt met zowel verpleegkundigen, activiteitenbegeleiders, psychologen, somatisch artsen, klinisch geriater, fysiotherapeut, diëtist en ergotherapeut. Tot slot leiden we zowel verpleegkundigen als arts-assistenten psychiatrie en klinische geriatrie op.


Wie zoeken wij?

We zijn voor de opnamekliniek voor Somatische Zorg en Ouderenpsychiatrie in Zuidlaren op zoek naar een psychiater met een warm hart voor de Ouderenpsychiatrie. Iemand die enthousiast, flexibel en stimulerend is, gericht op samenwerking in een multidisciplinair team. We zoeken iemand voor gemiddeld 24-32 uur per week, een combinatie met werkzaamheden elders binnen Lentis is bespreekbaar.

 • Je hebt een afgeronde opleiding tot (ouderen)psychiater en bent als zodanig geregistreerd.
 • Je hebt affiniteit met de klinische psychiatrie en met de doelgroep ouderen.
 • Je bent in staat om zelfstandig te werken maar ook om samen te werken binnen een multidisciplinair behandelteam.
 • Je beschikt over zorginhoudelijke expertise en interesse in het verder ontwikkelen van behandelbeleid en -programma's en het verhogen van de kwaliteit.
 • Je bent iemand die innovatief denkt.
 • Je onderschrijft het belang van correcte registratie en verslaglegging.
 • Je bent een flexibele en collegiale persoon met wie het prettig samenwerken is.

Wat houdt de functie in?

 • Diagnostiek, indicatiestelling, consultatie en behandeling, kortweg de medisch psychiatrische aspecten van de zorg voor onze patiënten.
 • Je bent betrokken bij maatregelen in het kader van de Wvggz.
 • Je geeft invulling aan het multidisciplinaire werk, met als onderdeel het geven van functionele en operationele aanwijzingen aan andere disciplines.
 • Je bent medeverantwoordelijk voor de behandelvisie en het behandelklimaat.
 • Je wordt ingezet bij de opleiding en supervisie van de arts-assistenten (psychiatrie en klinische geriatrie).
 • Je participeert in het vakgroepoverleg.
 • Je neemt deel aan de 24-uursdienst en bent in bezit van een rijbewijs.

Wij bieden

Een boeiende en dynamische baan in een professionele, vooruitstrevende en gezellige werkomgeving met veel ruimte voor vindingrijkheid.

Het salaris is conform de Salarisschaal Medisch Specialisten, conform de CAO GGz. De arbeidsvoorwaarden zijn eveneens overeenkomstig de CAO GGz. Daarnaast bieden we een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsplan, tablet-/laptop-regeling, fitness abonnement, pensioenfonds, eindejaarsuitkering, korting bij (zorg-) verzekeringen en een regeling aanvullende reiskosten. Het betreft een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd mits u voldoet aan alle functie-eisen en competenties voor de functie.

Vragen? Bel ons en wij vertellen u graag meer.

Nadere informatie is verkrijgbaar bij de heer Arjon Glazenborg, psychiater en vestigingsmanager Inhoudelijke Zaken, via telefoonnummer 050-4097274 / 06-54356765 of de heer Lucien Jerphanion, vestigingsmanager Algemene Zaken via tel.: 050-4097274 / 06-83201530.

Geïnteresseerd?

Online solliciteren is mogelijk tot en met 31 maart 2021.

Ondervind u problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR helpt u graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 ? 13.00 uur, tel.: 050-4097007.


Reageer op deze vacature