Klinisch Psycholoog Zuiderpaviljoen

Het Zuiderpaviljoen bestaat uit twee afdelingen en is onderdeel van Lentis Ouderenpsychiatrie. Er is een Voortgezette Klinische Behandelafdeling (VKB) en er is een Opnamekliniek voor Somatische Zorg en Ouderenpsychiatrie. De VKB is een behandelafdeling voor patiënten met een combinatie van somatische en psychiatrische problematiek. Op diverse wijze wordt vormgegeven aan de individuele patiëntenzorg, van begeleiding tot zeer intensieve behandeling en verzorging. De kwaliteit van het leven en welzijn van de patiënt staat voorop en we werken volgens de ART-methodiek. De VKB beschikt over een comfortroom waar patiënten indien nodig zich terug kunnen trekken om tot rust te komen. De Opnamekliniek voor Somatische Zorg en Ouderenpsychiatrie is een afdeling voor enerzijds de 67-plusser met psychiatrische problematiek en anderzijds de patiënt met een somatische aandoening en psychiatrische co-morbiditeit. Bij deze laatste groep beperkt de psychiatrische co-morbiditeit in hoge mate de mogelijkheid tot behandeling of revalidatie binnen een reguliere setting. De opnamekliniek beschikt over een open behandelgroep, een besloten behandelgroep en een gesloten afdeling (HIC). De HIC-afdeling beschikt over een intensieve zorgkamer en een comfortroom ter voorkoming van dwang en drang. Op zowel de VKB als de Opnamekliniek hebben we geen separeer of afzonderingsruimtes. Onze visie is dat goede zorg aan een complexe doelgroep alleen maar geboden kan worden binnen een multidisciplinair team. Binnen het Zuiderpaviljoen wordt daarom goed en prettig samengewerkt met zowel secretaresses, verpleegkundigen, activiteitenbegeleiders, psychologen, somatisch artsen, klinisch geriater, psychiaters, fysiotherapeut, diëtist en ergotherapeut. Tot slot leiden we zowel verpleegkundigen, psychologen, co-assistenten en arts-assistenten psychiatrie en klinische geriatrie op.

Wie zoeken wij?

We zijn voor de opnamekliniek voor Somatische Zorg en Ouderenpsychiatrie in Zuidlaren op zoek naar een klinisch psycholoog met een warm hart voor de Ouderenpsychiatrie. Iemand die enthousiast, flexibel en stimulerend is, gericht op samenwerking in een multidisciplinair team. We zoeken iemand voor gemiddeld 24-32 uur per week, een combinatie met werkzaamheden elders binnen Lentis is bespreekbaar.

 • Je bent geregistreerd als klinisch psycholoog (BIG), bij voorkeur aangevuld met een opleiding VGCt en EMDR.
 • Je hebt een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.
 • Je hebt het vermogen binnen het geformuleerde beleid zelfstandig te functioneren en multidisciplinair te kunnen samenwerken.
 • Je beschikt over kennis van en inzicht in de actuele ontwikkelingen van de doelgroep.
 • Je bent kwaliteitsgericht, flexibel, stressbestendig, creatief en innovatief.
 • Je beschikt over een rijbewijs B en auto.

 


Wat houdt de functie in?

 • Regiebehandelaar zijn van cliënten volgens het kwaliteitsstatuut Lentis.
 • Verrichten of laten uitvoeren van (complexe) psychodiagnostiek, waaronder intakes en indicatieonderzoeken ten behoeve van de gewenste behandelvorm.
 • Psychologische en/of psychotherapeutische behandelingen uitvoeren.
 • Je hebt contacten met verwijzers, het systeem en andere hulpverleners binnen en buiten Lentis.
 • Een adviserende rol hebben naar collega's betreffende de uitvoering van de behandeldoelen.
 • Dossiers bijhouden en het verrichten van de bijbehorende administratieve werkzaamheden.
 • Supervisie en werkbegeleiding geven aan vakgenoten in opleiding.Een actieve bijdrage leveren aan het behandelbeleid.

Wat bieden wij?

 • Het betreft een functie om mede de samenwerking tussen opnamekliniek en ambulant te behouden en te versterken. Wij menen dat een dergelijke constructie bijdraagt aan de kwaliteit van zorg. We komen dan ook graag in contact met een bevlogen klinisch psycholoog die deze boeiende en dynamische functie verder kan ontwikkelen en een duidelijke visie heeft op behandeling binnen de Ouderenpsychiatrie.
 • Een gezond opleidingsklimaat waarin zowel verpleegkundigen, klinisch psychologen, gz-psychologen psychiaters, klinisch geriaters, coassistenten en stagiairs psychologie opgeleid worden.
 • Een collegiale werksfeer waar multidisciplinair overleg en besluitvorming erg belangrijk gevonden wordt.

Het salaris is ingedeeld in FWG functiegroep 70, conform de CAO GGZ. Daarnaast bieden we een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan, tablet-/laptop-regeling, fitness abonnement, pensioenfonds, eindejaarsuitkering, korting bij (zorg) verzekeringen en een regeling aanvullende reiskosten. Het betreft een dienstverband voor onbepaalde tijd. Een boeiende en dynamische baan, een enthousiast team met veel ervaring, een werkplek in ontwikkeling  en ruimte voor eigen inbreng en initiatieven.

Vragen? Bel ons gerust en wij vertellen je graag meer.

Nadere informatie is verkrijgbaar bij de heer Arjon Glazenborg, psychiater en vestigingsmanager Inhoudelijke Zaken, via telefoonnummer 050-4097274 / 06-54356765 of de heer Lucien Jerphanion, vestigingsmanager Algemene Zaken via tel.: 050-4097274 / 06-83201530.

Geïnteresseerd?

Online solliciteren is mogelijk tot en met 31 maart 2021.

Ondervind je problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 ? 13.00 uur, tel. 050 - 409 7007.


Reageer op deze vacature