Seksuoloog PsyQ GN

PsyQ is een samenwerkingsverband van vier GGZ-organisaties met de ambitie om GGZ effectiever en efficiënter te maken. Vanuit Lentis zijn er vestigingen in Groningen, Emmen, Zwolle, Enschede, Apeldoorn, Hilversum en Arnhem. PsyQ staat voor specialistische, respectvolle en toegankelijke SGGZ. Daar waar mogelijk en gewenst behandelen we ook online. We hechten veel waarde aan een gezonde leefstijl en bieden ook op dit gebied modules aan. Er is enerzijds ruime aandacht voor evidenced based en volgens vaste principes werken en effectmeting. Anderzijds zien we de mens als meer dan een patiënt met een klacht: we kijken en luisteren naar de persoon, beschouwen de problematiek in een context en een voorgeschiedenis, luisteren naar het hele verhaal en maken samen met de patiënt de behandeling op maat. Bij ons werken hoog opgeleide professionals, in een zorgvuldige disciplinemix: klinisch psychologen, psychiaters, systeemtherapeuten, verpleegkundig specialisten, EMDR-practitioners en vaktherapeuten. We leren van elkaar, spiegelen elkaar en sparren met elkaar en zijn expliciet gericht ontwikkeling. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers toegewijd en gedreven zijn. PsyQ-Groningen levert SGGZ middels 1 algemene polikliniek, 8 specialistische poliklinieken (stemmingsstoornissen, angst- en dwangstoornissen, psychotrauma, ADHD, somatiek & psyche, psychoseksuele stoornissen, eetstoornissen en persoonlijkheidsstoornissen), 2 deeltijdteams (persoonlijkheidsstoornissen en eetstoornissen) en een eetstoornissenkliniek. We behandelen patiënten tussen de 18 en 65 jaar. Het gaat om complexe problematiek: we onderscheiden ons van BGGZ en van FACT. Uitgangspunt is het biopsychosociaal modaal; belangrijk aandachtspunt is zelfregie bij de patiënt. De nadruk ligt op verschillende vormen van groepsbehandeling. Omdat een gezonde leefwijze veel positieve invloed heeft op psychiatrische problematiek is er uitgebreid aandacht voor leefstijl. Daarnaast vinden er individuele behandeling plaats. We werken zowel face-to-face als online. Doordat PsyQ-Groningen een onderdeel van Lentis is, zijn de lijnen met IHT en klinische teams kort.

Waarom heb je als regiebehandelaar/seksuoloog bij PsyQ Groningen de leukste baan?

We zoeken op dit moment:

Een seksuoloog (eventueel in opleiding) die tevens psychiater, klinisch psycholoog, psychotherapeut, GZ-psycholoog of verpleegkundig specialist is voor 24 tot 32 uur per week.


Dit ga je doen als regiebehandelaar/seksuoloog bij PsyQ-Groningen

We zoeken iemand die zin heeft om in een multidisciplinair team zich in te zetten voor patiënten met een breed scala aan problematiek met accent op somatoforme stoornissen, ADHD, seksuologische problemen en genderdysforie. We bieden behandeltrajecten op maat en behandelen zo nodig ook comorbiditeit. Wij zoeken iemand die breed ingezet kan worden en specifiek belangstelling heeft voor problematiek op seksuologisch gebied in combinatie met een psychiatrische aandoening. Je gaat samenwerken met twee seksuologen met veel ervaring op het gebied van psychiatrische aandoeningen in brede zin en genderdysforie en seksuele problematiek in het bijzonder.
Je werkzaamheden zullen bestaan uit:

 • Intake en indicatiestelling;
 • Deelname aan multidisciplinair overleg;
 • Geven van groepsbehandeling en individuele behandelingen;
 • Hanteren van crisissituaties, opstellen van signaleringsplannen en betrekken van naasten;
 • Zorgdragen voor adequate registratie (Regiebehandelaar);
 • Consultatie aan verwijzers en instellingen;
 • Desgevraagd verzorgen van interessante trainingen en cursussen.

Voor meer informatie lees het ervaringsverhaal van Gert en Marian, seksuologen bij Lentis. https://www.werkenbijlentis.nl/ervaringen/het-verhaal-van-gert-en-marian/


Wij hebben veel te bieden

Werken als seksuoloog bij PsyQ betekent dat je deel gaat uitmaken van een enthousiast en betrokken team met een hoge mate van expertise op het gebied van somatoforme stoornissen, ADHD, seksuologische problemen en genderdysforie. Het behoort tot de mogelijkheden om de opleiding tot Seksuoloog NVVS te volgen, vanzelfsprekend binnen werktijd en op onze kosten én met de mogelijkheid tot werkbegeleiding van een van onze seksuologen. Het betreft een dienstverband voor onbepaalde tijd, mits je aan de opleidingseisen en competenties voldoet. En verder:

 • Een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Naast een breed scala aan opleidingsmogelijkheden kun je denken aan: tablet-/laptop-regeling, fitness abonnement, fietsplan, korting bij (zorg)verzekeringen;
 • Een aantrekkelijk pensioenfonds;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Een eindejaarsuitkering, die je ook kunt gebruiken om de cao-vergoeding voor woon-werkverkeer te verhogen;
 • De mogelijkheid tot deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen vanuit Lentis leefstijl;
 • De mogelijkheid tot het volgen van online trainingen en cursussen;
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Je bent welkom!

Vragen? Bel ons en wij vertellen je graag meer.
Nadere informatie is verkrijgbaar bij Fimmy Wezeman, inhoudelijk teamleider, bereikbaar via telefoonnummer 050-5223344. Met alle plezier mag je een dagje meelopen en zelf ervaren hoe het bij ons is.

Geïnteresseerd?

Online solliciteren is mogelijk tot 1 maart 2021.

Ondervind je problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 - 16.30 uur, tel. 050 - 409 7007. Buiten deze werktijden kun je mailen naar hrservice@lentis.nl of bellen naar de desbetreffende HR assistent via tel. 050 ? 409 7310.

Sollicitatiegesprek vanuit huis

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het mogelijk dat Lentis het sollicitatiegesprek omzet in een videogesprek. Dit wordt vermeld in de uitnodiging van het sollicitatiegesprek.


Reageer op deze vacature