Gediff. verpleegkundige/ gediff. AB PsyQ Groningen

PsyQ is een samenwerkingsverband van vier GGZ-organisaties met de ambitie om GGZ effectiever en efficiënter te maken. Vanuit Lentis zijn er vestigingen in Groningen, Emmen, Zwolle, Enschede, Apeldoorn, Hilversum en Arnhem. PsyQ staat voor specialistische, respectvolle en toegankelijke SGGZ. Daar waar mogelijk en gewenst behandelen we ook online. We hechten veel waarde aan een gezonde leefstijl en bieden ook op dit gebied modules aan. Er is enerzijds ruime aandacht voor evidenced based en volgens vaste principes werken en effectmeting. Anderzijds zien we de mens als meer dan een patiënt met een klacht: we kijken en luisteren naar de persoon, beschouwen de problematiek in een context en een voorgeschiedenis, luisteren naar het hele verhaal en maken samen met de patiënt de behandeling op maat. Bij ons werken hoog opgeleide professionals, in een zorgvuldige disciplinemix: klinisch psychologen, psychiaters, systeemtherapeuten, verpleegkundig specialisten, EMDR-practitioners en vaktherapeuten. We leren van elkaar, spiegelen elkaar en sparren met elkaar en zijn expliciet gericht ontwikkeling. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers toegewijd en gedreven zijn. PsyQ-Groningen levert SGGZ middels 1 algemene polikliniek, 8 specialistische poliklinieken (stemmingsstoornissen, angst- en dwangstoornissen, psychotrauma, ADHD, somatiek & psyche, psychoseksuele stoornissen, eetstoornissen en persoonlijkheidsstoornissen), 2 deeltijdteams (persoonlijkheidsstoornissen en eetstoornissen) en een eetstoornissenkliniek. We behandelen patiënten tussen de 18 en 65 jaar. Het gaat om complexe problematiek: we onderscheiden ons van BGGZ en van FACT. Uitgangspunt is het biopsychosociaal modaal; belangrijk aandachtspunt is zelfregie bij de patiënt. De nadruk ligt op verschillende vormen van groepsbehandeling. Omdat een gezonde leefwijze veel positieve invloed heeft op psychiatrische problematiek is er uitgebreid aandacht voor leefstijl. Daarnaast vinden er individuele behandeling plaats. We werken zowel face-to-face als online. Doordat PsyQ-Groningen een onderdeel van Lentis is, zijn de lijnen met IHT en klinische teams kort.

Waarom heb je als gedifferentieerd verpleegkundige/ gedifferentieerd agogisch begeleider bij PsyQ Groningen de leukste baan?

Voor het ambulante en deeltijd team van PsyQ eetstoornissen, zijn wij op zoek naar een

gedifferentieerd verpleegkundige/ gedifferentieerd agogisch begeleider voor 32/36 uur per week

Dit ga je doen als gedifferentieerd verpleegkundige/ gedifferentieerd agogisch begeleider bij PsyQ Groningen

 • Je begeleidt de deeltijd groep en daarnaast heb je individuele gesprekscontacten (van zowel deeltijd als ambulant), waarin jij, vanuit jouw vakgebied je eigen accenten legt.
 • Je werkt dagelijks nauw samen met je collega's om met elkaar continue zorg te dragen voor een samenhangende behandeling.
 • Het voorkomen en hanteren van crisis is een wezenlijk onderdeel van je baan. Je moet duidelijk en vasthoudend durven zijn ook als patiënten zich suïcidaal uiten of zichzelf beschadigen.

Ben jij de gedifferentieerd verpleegkundige/ gedifferentieerd agogisch begeleider die wij zoeken?

 • Je beschikt over de volgende competenties: goed reflectief vermogen, communicatief, stressbestendigheid, flexibiliteit en structurerend vermogen
 • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding (HBO-V (gedifferentieerd verpleegkundige) met een BIG?registratie als zodanig, Social Work/SPH (gedifferentieerd agogisch begeleider), toegepaste Psychologie of een andere relevante opleiding) en aantoonbare ervaring binnen de GGZ;
 • Ervaring met groepswerk en kennis van de doelgroep is een pré;

Wat houdt de functie in?

 • Je levert een bijdrage aan individuele behandeldoelen uit het behandelplan, met de focus op commitment problemen, destructief en zelfdestructief gedrag en sociaal-maatschappelijke problemen. Dit doe je door middel van individuele sociotherapiegesprekken, signaleringsplangesprekken en door het geven van groepstherapie. Als sociotherapeut kun je na overleg ingeschakeld worden voor crisisgesprekken bij patiënten van de andere groepen uit hetzelfde programma.
 • Je neemt deel aan mondelinge overdrachten, behandelplanbesprekingen en reflecties en draagt zorg voor verslaglegging in het elektronisch patiëntendossier.
 • Je levert een bijdrage aan het creëren van een therapeutisch milieu en zorgt voor structuur en betrouwbaarheid op de afdeling.

Arbeidsvoorwaarden

 • Het salaris is ingedeeld in FWG 45 (gedifferentieerd agogisch begeleider) of FWG 50 (gedifferentieerd verpleegkundige), conform de cao GGZ;
 • Wij bieden je meteen een vast contract aan;
 • Een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Naast een breed scala aan opleidingsmogelijkheden kun je denken aan: tablet-/laptop-regeling, fitness-abonnement, fietsplan, korting bij (zorg)verzekeringen;
 • Een aantrekkelijk pensioenfonds;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3%, die je ook kunt gebruiken om de cao-vergoeding voor woon-werkverkeer te verhogen;
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen
 • De mogelijkheid tot deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen vanuit "Lentis-leefstijl"
 • De mogelijkheid tot het volgen van online trainingen en cursussen;
 • In overleg zijn er mogelijk meer uren beschikbaar bij één van onze andere behandelprogramma's binnen PsyQ of Lentis.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Je bent welkom!

Vragen? Bel ons en wij vertellen je graag meer!
Nadere informatie is verkrijgbaar bij Jolanda van der Velde Wijngaard, Inhoudelijk teamleider Eetstoornissen of Valesca Döst Algemeen Teamleider Eetstoornissen tel. 050-5223344. Met alle plezier mag je een dagje meelopen en zelf ervaren hoe het bij ons is.

Geïnteresseerd?

Je kunt tot en met 24 januari 2021 online reageren op deze vacature. Ondervind je problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 ? 13:00 uur, tel. 050 - 409 7007. Buiten deze werktijden kun je mailen naar hrservice@lentis.nl of bellen naar de desbetreffende HR-assistent via tel.: 050-4097310.

Voor deze vacature wordt zowel in als extern geworven waarbij de interne kandidaat bij gelijke geschiktheid voorrang geniet.

Sollicitatiegesprek vanuit huis

Door het coronavirus is het mogelijk om het sollicitatiegesprek via een videogesprek te laten plaatsvinden of gewoon bij ons op locatie. We laten de keuze aan jou.


Reageer op deze vacature