Slaapwacht PsyQ Groningen

PsyQ is een samenwerkingsverband van vier GGZ-organisaties met de ambitie om GGZ effectiever en efficiënter te maken. Vanuit Lentis zijn er vestigingen in Groningen, Emmen, Zwolle, Enschede, Apeldoorn, Hilversum en Arnhem. PsyQ staat voor specialistische, respectvolle en toegankelijke SGGZ. Daar waar mogelijk en gewenst behandelen we ook online. We hechten veel waarde aan een gezonde leefstijl en bieden ook op dit gebied modules aan. Er is enerzijds ruime aandacht voor evidenced based en volgens vaste principes werken en effectmeting. Anderzijds zien we de mens als meer dan een patiënt met een klacht: we kijken en luisteren naar de persoon, beschouwen de problematiek in een context en een voorgeschiedenis, luisteren naar het hele verhaal en maken samen met de patiënt de behandeling op maat. Bij ons werken hoog opgeleide professionals, in een zorgvuldige disciplinemix: klinisch psychologen, psychiaters, systeemtherapeuten, verpleegkundig specialisten, EMDR-practitioners en vaktherapeuten. We leren van elkaar, spiegelen elkaar en sparren met elkaar en zijn expliciet gericht ontwikkeling. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers toegewijd en gedreven zijn. PsyQ-Groningen levert SGGZ middels 1 algemene polikliniek, 8 specialistische poliklinieken (stemmingsstoornissen, angst- en dwangstoornissen, psychotrauma, ADHD, somatiek & psyche, psychoseksuele stoornissen, eetstoornissen en persoonlijkheidsstoornissen), 2 deeltijdteams (persoonlijkheidsstoornissen en eetstoornissen) en een eetstoornissenkliniek. We behandelen patiënten tussen de 18 en 65 jaar. Het gaat om complexe problematiek: we onderscheiden ons van BGGZ en van FACT. Uitgangspunt is het biopsychosociaal modaal; belangrijk aandachtspunt is zelfregie bij de patiënt. De nadruk ligt op verschillende vormen van groepsbehandeling. Omdat een gezonde leefwijze veel positieve invloed heeft op psychiatrische problematiek is er uitgebreid aandacht voor leefstijl. Daarnaast vinden er individuele behandeling plaats. We werken zowel face-to-face als online. Doordat PsyQ-Groningen een onderdeel van Lentis is, zijn de lijnen met IHT en klinische teams kort.

Waarom heb je als slaapwacht bij PsyQ Groningen de leukste baan?

Dit ga je doen als slaapwacht in de eetstoornissenkliniek van PsyQ Groningen

 • De diensten als slaapwacht worden verricht tussen 22.45 uur en 07.45 uur (niet op vrijdag- en zaterdagnacht). In sommige gevallen kan er een weekenddienst worden gedraaid, o.a. op feestdagen: 2e paasdag, 2e kerstdag en Koningsdag. Patiënten doen een beroep op de slaapwacht als zij uit de slaap gehouden worden door angsten, paniek, ontreddering. De slaapwacht verricht een korte interventie met het doel dat de patiënt zich rustig genoeg voelt om de nacht door te komen.
 • Bij brandalarm handelen overeenkomstig het protocol op de locatie.
 • Bij calamiteiten neemt de slaapwacht contact op met de bewakingsdienst, c.q. Meldpunt Lentis en stelt in overleg met hen prioriteiten.
 • Bereid zijn om overdag in te vallen bij vakantie en/of ziekte van personeel (dit is geen verantwoordelijke dienst).

Ben jij de slaapwacht die wij zoeken?

Voor de eetstoornissenkliniek van PsyQ Groningen zoeken we een enthousiaste collega met:

 • Minimaal een afgeronde MBO-opleiding, gericht op het werken in de gezondheidszorg/psychiatrie.
 • Ervaring in het werken met bewoners met psychiatrische problematiek.
 • Een BHV-certificaat of bereidheid deze te behalen.
 • Bevoegdheid om zo nodig medicatie uit te delen en de bereidheid om hiervoor een opleiding te volgen.

Arbeidsvoorwaarden

 • De functie is ingedeeld in FWG functiegroep 30. Een 1,06% dienstverband, een bedrag van ?33,27 voor elke slaapdienst, alsmede een vergoeding voor 1/4 van de uren doorgebracht in slaapdienst;
 • Het gaat om een jaarcontract;
 • Een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Naast een breed scala aan opleidingsmogelijkheden kun je denken aan: tablet-/laptop-regeling, fitness-abonnement, fietsplan, korting bij (zorg)verzekeringen;
 • Een aantrekkelijk pensioenfonds;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3%, die je ook kunt gebruiken om de cao-vergoeding voor woon-werkverkeer te verhogen;
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen;
 • De mogelijkheid tot deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen vanuit "Lentis-leefstijl";
 • De mogelijkheid toto het volgen van online trainingen en cursussen;
 • Wij vinden het bij Lentis belangrijk dat onze medewerkers ruimte krijgen voor eigen ontwikkeling en ambities. Hierover gaan wij graag met je in gesprek.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Je bent welkom!

Vragen? Bel ons en wij vertellen je graag meer.
Nadere informatie is verkrijgbaar bij Jolanda van der Velde-Wijngaard, Inhoudelijk Teamleider PsyQ Eetstoornissen en/of Valesca Döst, Algemeen Teamleider PsyQ Eetstoornissen, bereikbaar via telefoonnummer 050-5223344. Met alle plezier mag je een dagje meelopen en zelf ervaren hoe het bij ons is.

Geïnteresseerd?

Je kunt tot en met 24 januari 2021 online reageren op deze vacature. Ondervind je problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 ? 13:00 uur, tel. 050 - 409 7007. Buiten deze werktijden kun je mailen naar hrservice@lentis.nl of bellen naar de desbetreffende HR-assistent via tel.: 050-4097310.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten voorrang genieten in de procedure. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Sollicitatiegesprek vanuit huis

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het mogelijk dat Lentis het sollicitatiegesprek omzet in een videogesprek. Dit wordt vermeld in de uitnodiging van het sollicitatiegesprek.


Reageer op deze vacature