KP / psychotherapeut PsyQ Persoonlijkheidsproblematiek

PsyQ is een samenwerkingsverband van vier GGZ-organisaties met de ambitie om GGZ effectiever en efficiënter te maken. Vanuit Lentis zijn er vestigingen in Groningen, Emmen, Zwolle, Enschede, Apeldoorn, Hilversum en Arnhem. PsyQ staat voor specialistische, respectvolle en toegankelijke SGGZ. Daar waar mogelijk en gewenst behandelen we ook online. We hechten veel waarde aan een gezonde leefstijl en bieden ook op dit gebied modules aan. Er is enerzijds ruime aandacht voor evidenced based en volgens vaste principes werken en effectmeting. Anderzijds zien we de mens als meer dan een patiënt met een klacht: we kijken en luisteren naar de persoon, beschouwen de problematiek in een context en een voorgeschiedenis, luisteren naar het hele verhaal en maken samen met de patiënt de behandeling op maat. Bij ons werken hoog opgeleide professionals, in een zorgvuldige disciplinemix: klinisch psychologen, psychiaters, systeemtherapeuten, verpleegkundig specialisten, EMDR-practitioners en vaktherapeuten. We leren van elkaar, spiegelen elkaar en sparren met elkaar en zijn expliciet gericht ontwikkeling. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers toegewijd en gedreven zijn. PsyQ-Groningen levert SGGZ middels 1 algemene polikliniek, 8 specialistische poliklinieken (stemmingsstoornissen, angst- en dwangstoornissen, psychotrauma, ADHD, somatiek & psyche, psychoseksuele stoornissen, eetstoornissen en persoonlijkheidsstoornissen), 2 deeltijdteams (persoonlijkheidsstoornissen en eetstoornissen) en een eetstoornissenkliniek. We behandelen patiënten tussen de 18 en 65 jaar. Het gaat om complexe problematiek: we onderscheiden ons van BGGZ en van FACT. Uitgangspunt is het biopsychosociaal modaal; belangrijk aandachtspunt is zelfregie bij de patiënt. De nadruk ligt op verschillende vormen van groepsbehandeling. Omdat een gezonde leefwijze veel positieve invloed heeft op psychiatrische problematiek is er uitgebreid aandacht voor leefstijl. Daarnaast vinden er individuele behandeling plaats. We werken zowel face-to-face als online. Doordat PsyQ-Groningen een onderdeel van Lentis is, zijn de lijnen met IHT en klinische teams kort.

Wie zijn wij

Binnen het team persoonlijkheidsproblematiek deeltijd worden twee therapiestromingen aangeboden: schemagerichte therapie (SFT) en mentaliserend bevorderende therapie (MBT). Binnen de MBT worden primair patiënten met een borderline persoonlijkheidsstoornis behandeld. Het doel van MBT is dat de patiënt leert stil te staan bij de gedachten, gevoelens en bedoelingen van zichzelf en van anderen. Hierdoor leert de patiënt zijn emoties te reguleren, contacten te repareren en zelfbeschadigend gedrag te verminderen. De therapeut heeft daarbij een actieve, nieuwsgierige, niet-wetende houding. De MBT-deeltijd bestaat uit een driedaags programma, waarin beeldende groepstherapie een onderdeel is. Alle groepstherapieën worden met een co-therapeut gegeven en voorafgaand aan de therapie is er een overdracht en nadien een reflectie, om te zorgen dat er voldoende methodisch gewerkt wordt. Daarnaast is er wekelijks een MDO en tweewekelijks een team intervisie.

Dit ga je doen als klinisch psycholoog / psychotherapeut bij het team Persoonlijkheidsproblematiek deeltijd

Je bent hoofdbehandelaar van één van de 3-daagse MBT-groepen. Daarbij geef je behandelinhoudelijk sturing en ben je regiebehandelaar in het multidisciplinaire team volgens de MBT methodiek. Als behandelaar houdt je je bezig met het uitvoeren van individuele- en groepspsychotherapie (MBT) binnen ons multidisciplinaire team en met crisis interventies en ? achterwacht.

Daarnaast heb je één of meer van de volgende taken:

 • Intake, diagnostiek en indicatie onderzoek;
 • Geven van werkbegeleiding;
 • Interne en externe consultaie, voorlichting en scholing;
 • Een bijdrage leveren aan wetenschappelijk onderzoek.

Ben jij de klinisch psycholoog / psychotherapeut die wij zoeken?

Voor ons team Persoonlijkheidsproblematiek Deeltijd aan de Hereweg, vlakbij de Groninger binnenstad, zijn wij op zoek naar een klinisch psycholoog of psychotherapeut voor 24 uren in de week (uren in overleg)

 • Je bent in het bezit van een afgeronde opleiding tot klinisch psycholoog / psychotherapeut en bent als zodanig BIG-geregistreerd;
 • Basisscholing Mentalisatie Bevorderende Therapie is vereist en bereidheid tot verdiepende scholing.

Daarnaast beschik je over de volgende competenties:

 • Een uitstekend reflectief vermogen. Voor de behandelmethode en doelgroep is het noodzakelijk vaak te reflecteren op ingezette interventies. Daarnaast is het bij deze doelgroep zeer belangrijk dat men kan reflecteren op overdrachts- en tegenoverdrachtsfenomenen;
 • Een goed communicatief vermogen: er is veel afstemming nodig om een eenduidige behandellijn uit te zetten. Je zorgt ervoor dat de behandeling consistent wordt uitgezet in het behandelteam;
 • Stressbestendigheid en flexibiliteit. Het voorkomen en hanteren van crisis is een wezenlijk onderdeel van deze behandeling. Je moet affiniteit hebben met crisis en snel een risicotaxatie kunnen doen, overleggen en handelen;
 • Nuchterheid en humor zijn een pré.

Wij vragen iemand die klantgericht is en samenwerking zowel intern als extern van groot belang vindt. Je werkt resultaatgericht en bent doortastend. Je bent niet bang om deel te nemen in een dynamisch team en je kan je aanpassen aan de veranderende GGZ.


Wij hebben veel te bieden

Wij bieden een interessante werkplek, met goede secundaire arbeidsvoorwaarden, binnen de specialistische zorg wat in een inhoudelijk sterke keten behandeling biedt aan mensen met persoonlijkheidsproblematiek. Het betreft een dienstverband voor onbepaalde tijd, mits je aan de opleidingseisen en competenties voldoet.

 • Er is veel aandacht voor scholing, intervisie en supervisie. Je wordt goed ingewerkt in de methode en opgeleid tot (minimaal) MBT therapeut. Je zal komen te werken binnen een ervaren team;
 • Doordat je verantwoordelijk bent voor een relatief klein aantal patiënten is er veel mogelijkheid voor verdere ontwikkeling van psychotherapeutische vaardigheden;
 • De functie in het MBT team beslaat 24 uur. Voor eventuele overige uren kan in overleg rekening worden gehouden met de wensen.

En verder:

 • Een salaris dat afhankelijk van de afgeronde opleiding is ingedeeld in FWG 65 (psychotherapeut) of FWG 70 (klinisch psycholoog), conform de cao GGZ;
 • Een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Naast een breed scala aan opleidingsmogelijkheden kun je denken aan: tablet-/laptop-regeling, fitness abonnement, fietsplan, korting bij (zorg)verzekeringen;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3%, die je ook kunt gebruiken om de cao-vergoeding voor woon-werkverkeer te verhogen;
 • De mogelijkheid tot het volgen van online trainingen en cursussen;
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen vanuit Lentis Leefstijl;
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen;
 • Ten behoeve van de accreditatie (klinisch psycholoog) is jaarlijks een persoonlijk budget beschikbaar gesteld van circa ? 3.591,- naar rato van het dienstverband.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Je bent welkom!

Wij bieden jou een baan met afwisseling, mogelijkheden voor kennisdeling en de ruimte om jezelf te ontplooien. Daarnaast kom je te werken in een hecht en betrokken team.

Zelfs bij lichte belangstelling mag je bellen, wij beantwoorden graag je vragen. Je kunt contact opnemen met Wendy Afman, gezondheidszorg psycholoog MBT of Fiona Koster, psychotherapeut MBT bereikbaar via: 050-522 33 44.

Geïnteresseerd?

Je kunt tot en met 31 januari 2021 reageren op deze vacature. Ondervind je problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 ? 13:00 uur, tel. 050 - 409 7007. Buiten deze werktijden kun je mailen naar hrservice@lentis.nl of bellen naar de desbetreffende HR-assistent via tel.: 050-4097310.

Sollicitatiegesprek vanuit huis

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het mogelijk dat Lentis het sollicitatiegesprek omzet in een videogesprek. Dit wordt vermeld in de uitnodiging van het sollicitatiegesprek.


Reageer op deze vacature