Klinisch psycholoog kliniek eetstoornissen

Als enige instelling in het noorden van het land beschikken we over een kliniek voor eetstoornissen. We kunnen daarmee patiënten verder helpen die een tijd intensieve behandeling nodig hebben in hun worsteling met een ernstige en complexe eetstoornis. In de meeste gevallen betreft het patiënten met ernstige anorexia of boulimia nervosa. Naast de eetstoornis is er vaak sprake van co-morbiditeit. We bieden zorg voor inwoners van de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, de kop van Overijssel en de Noordoostpolder. In de kliniek werk je samen met een enthousiast team, waarvan een ieder vanuit zijn of haar deskundigheid een bijdrage levert aan het totaal van het behandelaanbod. De opgenomen cliënten verblijven door de week in de kliniek, omdat het in de eigen omgeving niet meer lukt. Ze gaan in de weekenden naar huis, om het geleerde in de praktijk te brengen. Onder het motto ? zo kort als kan en zolang als nodig -, verblijven cliënten minimaal 6 weken tot 6 maanden in de kliniek. De kliniek heeft 9 bedden en een noodbed.

Waarom heb je als klinisch psycholoog bij PsyQ Groningen de leukste baan?


Dit ga je doen als klinisch psycholoog bij PsyQ Groningen

We zoeken op dit moment:

Een klinisch psycholoog/specialismeleider eetstoornissen voor 32-36 uur. Je gaat werken als behandelcoördinator in de kliniek eetstoornissen en stuurt daarnaast als specialismeleider inhoudelijk ook de polikliniek eetstoornissen en deeltijdafdeling eetstoornissen aan.
De 3 afdelingen werken nauw met elkaar samen ten behoeve van continuïteit van zorg.

 • Als behandelcoördinator in de kliniek voor eetstoornissen ben je inhoudelijk verantwoordelijk voor het behandeltraject van cliënten en geef je inhoudelijke aansturing aan het multidisciplinaire team.
 • Je bent verantwoordelijk voor het indiceren van een opname, het geven van individuele en groepstherapieën.
 • Je bent de coördinerende schakel tussen cliënt, team en externe partijen. Je draagt zorg voor het gezond houden van het groepsklimaat.
 • Als specialismeleider eetstoornissen ben je mede verantwoordelijk voor het inhoudelijke behandelbeleid van PsyQ Eetstoornissen in Groningen en de buitenvestigingen van PsyQ Lentis.

Er is daarnaast ruimte om andere vormen van behandeling uit te voeren, afhankelijk van je wensen daarin (CGT/psychotherapie, EMDR, systeemtherapie). Ook als je nog geen ervaring hebt met deze doelgroep maar je wel geïnteresseerd bent, ben je van harte welkom om te solliciteren.

Noodzakelijke competenties zijn:

 • Een uitstekend reflectief vermogen. Het is bij deze behandelgroep zeer belangrijk dat men kan reflecteren op overdrachts- en tegenoverdrachtsfenomenen binnen de groep en in het behandelteam.
 • Goed communicatief vermogen. Er is afstemming nodig om een eenduidige behandellijn uit te zetten. De klinisch psycholoog zorgt ervoor dat de behandeling consistent wordt uitgezet in het behandelteam.
 • Stressbestendigheid en flexibiliteit. Het voorkomen en hanteren van crisis is een wezenlijk onderdeel van deze behandeling. Je moet affiniteit hebben met crisis en snel een risicotaxatie kunnen doen, overleggen en handelen.
 • Nuchterheid en humor zijn een pré.

Wij hebben veel te bieden

Je gaat werken in een specialistisch team met fijne collega's en een goede werksfeer. Je standplaats wordt de bruisende stad Groningen.
Het betreft een dienstverband voor onbepaalde tijd, mits je aan de opleidingseisen en competenties voldoet.

En verder:

 • Een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Naast een breed scala aan opleidingsmogelijkheden kun je denken aan: tablet-/laptop-regeling, fitness abonnement, fietsplan, korting bij (zorg)verzekeringen;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3%, die je desgewenst kunt gebruiken om de cao-vergoeding voor woon-werkverkeer te verhogen;
 • De mogelijkheid tot het volgen van online trainingen en cursussen;
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen vanuit Lentis Leefstijl;
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.
 • Ten behoeve van de accreditatie is jaarlijks een persoonlijk budget beschikbaar gesteld van circa 3.591,- naar rato van het dienstverband.
 • Je hebt de mogelijkheid om deel te nemen aan regionale en landelijke projectgroepen die als doel hebben de kwaliteit van eetstoornissenzorg te verbeteren.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Je bent welkom!

Wij bieden jou een baan met afwisseling, mogelijkheden voor kennisdeling en de ruimte om jezelf te ontplooien. Daarnaast kom je te werken in een hecht en betrokken team.
Bij belangstelling mag je bellen, wij beantwoorden graag je vragen. Ondervind je problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 ? 13:00 uur, tel. 050 - 409 7007. Buiten deze werktijden kun je mailen naar hrservice@lentis.nl of bellen naar de desbetreffende HR-assistent via tel.: 050-4097310. Neem gerust contact op met de manager inhoudelijke zaken, Myrtho van den Hoeven telefoon 050-522 33 44 of mail mmm.vandenhoeven@groningen.psyq.nl. Met alle plezier mag je een dagje meelopen en zelf ervaren hoe het bij ons is.

Sollicitatiegesprek vanuit huis

Door het coronavirus is het mogelijk om het sollicitatiegesprek via een videogesprek te laten plaatsvinden of gewoon bij ons op locatie. We laten de keuze aan jou.


Reageer op deze vacature