Klinisch psycholoog kliniek eetstoornissen PsyQ

PsyQ is een samenwerkingsverband van vier GGZ-organisaties met de ambitie om GGZ effectiever en effici��nter te maken. Vanuit Lentis zijn er vestigingen in Groningen, Emmen, Zwolle, Enschede, Apeldoorn, Hilversum en Arnhem. PsyQ staat voor specialistische, respectvolle en toegankelijke SGGZ. Uitgangspunt is het biopsychosociaal modaal; belangrijk aandachtspunt is zelfregie bij de pati��nt. Daar waar mogelijk en gewenst behandelen we ook online. Omdat een gezonde leefwijze positieve invloed heeft op psychiatrische problematiek hechten we waarde aan een gezonde leefstijl en bieden ook op dit gebied modules aan. Er is enerzijds ruime aandacht voor evidenced based en volgens vaste principes werken, inclusief effectmeting. Anderzijds zien we de mens als meer dan een pati��nt met een klacht: we kijken en luisteren naar de persoon, beschouwen de problematiek in een context en een voorgeschiedenis, luisteren naar het hele verhaal en maken samen met de pati��nt de behandeling op maat. Bij ons werken hoog opgeleide professionals, in een zorgvuldige disciplinemix: klinisch psychologen, psychiaters, systeemtherapeuten, verpleegkundig specialisten, EMDR-practitioners en vaktherapeuten. We leren van elkaar, sparren met elkaar en onze medewerkers zijn toegewijd en gedreven. PsyQ-Groningen levert SGGZ middels 1 algemene polikliniek, 8 specialistische poliklinieken (stemmingsstoornissen, angst- en dwangstoornissen, psychotrauma, ADHD, somatiek & psyche, psychoseksuele stoornissen, eetstoornissen en persoonlijkheidsstoornissen), 2 deeltijdteams (persoonlijkheidsstoornissen en eetstoornissen) en een eetstoornissenkliniek. We hebben een eigen psychodiagnostiekafdeling. We behandelen pati��nten tussen de 18 en 65 jaar. Het gaat om complexe problematiek: we onderscheiden ons van BGGZ en van FACT. De nadruk ligt op verschillende vormen van groepsbehandeling maar we geven ook individuele en systeembehandeling. Als enige instelling in het noorden van het land beschikken we over een kliniek voor eetstoornissen. We kunnen daarmee pati��nten verder helpen die een tijd intensieve behandeling nodig hebben in hun worsteling met een ernstige en complexe eetstoornis. In de meeste gevallen betreft het pati��nten met ernstige anorexia of boulimia nervosa. Naast de eetstoornis is er vaak sprake van co-morbiditeit. We bieden zorg voor inwoners van de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, de kop van Overijssel en de Noordoostpolder. In de kliniek werk je samen met een enthousiast team, waarvan een ieder vanuit zijn of haar deskundigheid een bijdrage levert aan het totaal van het behandelaanbod. De opgenomen cli��nten verblijven door de week in de kliniek, omdat het in de eigen omgeving niet meer lukt. Ze gaan in de weekenden naar huis, om het geleerde in de praktijk te brengen. Onder het motto ? zo kort als kan en zolang als nodig -, verblijven cli��nten minimaal 6 weken tot 6 maanden in de kliniek. De kliniek heeft 9 bedden en een noodbed.

Waarom heb je als klinisch psycholoog bij PsyQ Groningen de leukste baan?


Dit ga je doen als klinisch psycholoog bij PsyQ Groningen

We zoeken op dit moment:

Een klinisch psycholoog/specialismeleider eetstoornissen.��Het aantal uren bepalen we graag in samenspraak met jou. Je gaat werken als behandelco��rdinator in de kliniek eetstoornissen en stuurt daarnaast als specialismeleider inhoudelijk ook de polikliniek eetstoornissen en deeltijdafdeling eetstoornissen aan.
De 3 afdelingen werken nauw met elkaar samen ten behoeve van continu��teit van zorg.

 • Als behandelco��rdinator in de kliniek voor eetstoornissen ben je inhoudelijk verantwoordelijk voor het behandeltraject van cli��nten en geef je inhoudelijke aansturing aan het multidisciplinaire team.
 • Je bent verantwoordelijk voor het indiceren van een opname, het geven van individuele en groepstherapie��n.
 • Je bent de co��rdinerende schakel tussen cli��nt, team en externe partijen. Je draagt zorg voor het gezond houden van het groepsklimaat.
 • Als specialismeleider eetstoornissen ben je mede verantwoordelijk voor het inhoudelijke behandelbeleid van PsyQ Eetstoornissen in Groningen en de buitenvestigingen van PsyQ Lentis.

Er is daarnaast ruimte om andere vormen van behandeling uit te voeren, afhankelijk van je wensen daarin (CGT/psychotherapie, EMDR, systeemtherapie). Ook als je nog geen ervaring hebt met deze doelgroep maar je wel ge��nteresseerd bent, ben je van harte welkom om te solliciteren.

Noodzakelijke competenties zijn:

 • Je bent in het bezit van een afgeronde opleiding tot klinisch psycholoog en bent als zodanig BIG-geregistreerd;
 • Een uitstekend reflectief vermogen. Het is bij deze behandelgroep zeer belangrijk dat men kan reflecteren op overdrachts- en tegenoverdrachtsfenomenen binnen de groep en in het behandelteam.
 • Goed communicatief vermogen. Er is afstemming nodig om een eenduidige behandellijn uit te zetten. De klinisch psycholoog zorgt ervoor dat de behandeling consistent wordt uitgezet in het behandelteam.
 • Stressbestendigheid en flexibiliteit. Het voorkomen en hanteren van crisis is een wezenlijk onderdeel van deze behandeling. Je moet affiniteit hebben met crisis en snel een risicotaxatie kunnen doen, overleggen en handelen.
 • Nuchterheid en humor zijn een pr��.

Wij hebben veel te bieden

Je gaat werken in een specialistisch team met fijne collega's en een goede werksfeer. Je standplaats wordt de bruisende stad Groningen.
Het betreft een dienstverband voor onbepaalde tijd, mits je aan de opleidingseisen en competenties voldoet.

En verder:

 • Een salaris dat is ingedeeld in FWG 70, conform de cao GGZ;
 • Een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Naast een breed scala aan opleidingsmogelijkheden kun je denken aan: tablet-/laptop-regeling, fitness abonnement, fietsplan, korting bij (zorg)verzekeringen;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3%, die je desgewenst kunt gebruiken om de cao-vergoeding voor woon-werkverkeer te verhogen;
 • De mogelijkheid tot het volgen van online trainingen en cursussen;
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen vanuit Lentis Leefstijl;
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.
 • Ten behoeve van de accreditatie is jaarlijks een persoonlijk budget beschikbaar gesteld van circa ? 3.638,- naar rato van het dienstverband.
 • Je hebt de mogelijkheid om deel te nemen aan regionale en landelijke projectgroepen die als doel hebben de kwaliteit van eetstoornissenzorg te verbeteren.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Je bent welkom!

Wij bieden jou een baan met afwisseling, mogelijkheden voor kennisdeling en de ruimte om jezelf te ontplooien. Daarnaast kom je te werken in een hecht en betrokken team.
Bij belangstelling mag je bellen, wij beantwoorden graag je vragen. Ondervind je problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 ? 13:00 uur, tel. 050 - 409 7007. Buiten deze werktijden kun je mailen naar hrservice@lentis.nl. Neem gerust contact op met de manager inhoudelijke zaken, Myrtho van den Hoeven telefoon 050-522 33 44 of mail mmm.vandenhoeven@groningen.psyq.nl. Met alle plezier mag je een dagje meelopen en zelf ervaren hoe het bij ons is.

Sollicitatiegesprek vanuit huis

Door het coronavirus is het mogelijk om het sollicitatiegesprek via een videogesprek te laten plaatsvinden of gewoon bij ons op locatie. We laten de keuze aan jou.


Reageer op deze vacature