GZ-psycholoog

PsyQ is een samenwerkingsverband van een viertal grote GGZ organisaties in Nederland waaronder Lentis. Vanuit Lentis zijn er vestigingen in Apeldoorn, Arnhem, Emmen, Enschede, Groningen, Hilversum en Zwolle. PsyQ richt zich op het aanbieden van toegankelijke, kwalitatief hoogwaardige geestelijke gezondheidszorg. Via uitgewerkte zorgprogramma?s worden de meest voorkomende ziektebeelden behandeld: angst, depressie, ADHD, somatiek, seksuologie, trauma, eetstoornissen en persoonlijkheidsstoornissen. De afdeling Deeltijd Persoonlijkheidsproblematiek behandelt cliënten met ernstige persoonlijkheidsproblematiek door poliklinisch een samenhangend behandelprogramma te bieden, waarin er multidisciplinair wordt gewerkt. Cliënten volgen met name groepstherapieën. Er worden twee therapie stromingen binnen de deeltijd aangeboden, schemagerichte therapie (SFT) en mentaliserend bevorderende therapie (MBT). Binnen de MBT worden primair patiënten met een borderline persoonlijkheidsstoornis behandeld. Het doel van MBT is dat de cliënt leert stil te staan bij de gedachten, gevoelens en bedoelingen van zichzelf en bij die van anderen. Hierdoor leert de cliënt zijn emoties te reguleren, contacten te repareren en zelfbeschadigend gedrag te verminderen. De therapeut heeft daarbij een actieve, nieuwsgierige, niet-wetende houding. De MBT deeltijd bestaat uit een driedaags programma, waarin beeldende groepstherapie een onderdeel is. Alle groepstherapieën worden met een co-therapeut gegeven en voorafgaand aan de therapie is er een overdracht en nadien een reflectie, om te zorgen dat er voldoende methodisch gewerkt wordt. Daarnaast is er wekelijks een MDO en tweewekelijks een team intervisie.


Ben jij een gz-psycholoog die zich graag verder wil ontwikkelen en uitdagen? Houdt je van teamwork en groepsdynamieken dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Wie zijn wij?

PsyQ Persoonlijkheidsproblematiek Deeltijd biedt intensieve, kwalitatief goede behandelprogramma's van één tot drie dagen per week aan patiënten met complexe persoonlijkheidsstoornissen. We volgen daarbij de multidisciplinaire richtlijn persoonlijkheidsstoornissen. Er wordt samenhangend behandeld vanuit een multidisciplinair team. We werken grotendeels groepsgericht en onze indicaties verlopen derhalve zorgvuldig.

Wij bieden een behandelklimaat waar mensen zich veilig genoeg voelen om te oefenen met voor hen belangrijke ontwikkelingstaken om zo de gestagneerde ontwikkeling weer op gang te helpen. De rigide (rationele) patronen kunnen daarin besproken worden en versoepeld, waardoor de kwaliteit van leven toeneemt en het zelfbeeld verbetert.

Daarbij kiezen wij bewust voor twee behandelmethodieken: schema focused therapy (SFT) en mentalization based treatment (MBT). We beantwoorden daarmee de behandelvragen van een brede en complexe doelgroep. We streven ernaar als team om open te blijven voor innovatie en onze behandelvisie scherp te houden.


Dit ga je doen als gz-psycholoog bij PsyQ

Als gz-psycholoog ben je hoofdbehandelaar van één van onze 3-daagse SFT-groepen Je bent daarbij verantwoordelijk voor het opstellen, uitvoeren en evalueren van behandelplannen en doet dit in nauwe samenwerking met je eigen multidisciplinaire behandelteam. Je hebt als hoofdbehandelaar een essentiële rol in het creëren van een veilig therapeutisch klimaat. Een belangrijk deel van je werkzaamheden bestaat uit groepspsychotherapie ?deels CGT getint - aangevuld met individuele therapie gesprekken. Daarnaast voer je één of meer van de volgende taken uit:

 • Intake, diagnostiek en indicatie onderzoek ten behoeve van de hele deeltijdafdeling;
 • Interne en externe consultatie;
 • Geven van voorlichting en scholing;
 • Co-behandelaarschap in één van de andere schemagroepen van onze afdeling;
 • Deelname aan afdelingswerkgroepen c.q. afdelingsbeleid.

Ben jij de gz-psycholoog die wij zoeken?

Voor het team PsyQ Persoonlijkheidsproblematiek Deeltijd in Groningen zijn wij op zoek naar een gz-psycholoog voor 28-32 uur per week (minder uren in overleg) voor het regie- en co-behandelaarschap van twee van de vier deeltijd schematherapie groepen. Wij zoeken een toegankelijke professional die houdt van samenwerken binnen een multidisciplinair team. Je wilt jezelf verder ontwikkelen en uitstekende zorg leveren aan onze cliënten. Verder vragen wij van jou:

 • Een BIG registratie tot gezondheidszorgpsycholoog;
 • Minimale scholing in SFT (basiscursus). Of je bent bereid deze cursus te volgen voorafgaand aan of aan het begin van het dienstverband;
 • Een uitstekend reflectief vermogen;
 • Je hebt kennis van en inzicht in individuele en groepsdynamische processen;
 • Goede communicatieve vaardigheden voor de afstemming van een eenduidige behandellijn;
 • Stressbestendigheid en flexibiliteit;
 • Nuchterheid en humor zijn een pré.

Wat wij jou bieden

Werken als hoofdbehandelaar bij het PsyQ Deeltijd programma in Groningen betekent dat je gaat werken in een gedreven en ervaren team van professionals dat zich dagelijks met kunde en compassie inzet voor de behandeling van mensen met ernstige persoonlijkheidsstoornissen. Je komt te werken in een hecht en betrokken team.

Binnen ons team is er veel aandacht voor scholing, intervisie en supervisie. Je wordt goed ingewerkt in de methode en je wordt opgeleid tot SFT-therapeut. Doordat je verantwoordelijk bent voor een relatief klein aantal patiënten is er veel mogelijkheid voor verdieping in het werk en verbetering van psychotherapeutische vaardigheden.

'Deeltijdwerk is prachtig en uitdagend! Het geeft ontzettend veel voldoening om als team een goede samenwerking te vinden en te zien dat mensen die zo ernstig zijn vastgelopen in hun persoonlijkheidsontwikkeling, weer gaan groeien en perspectief krijgen.'

Het betreft een dienstverband voor onbepaalde tijd. Dat vullen we aan met:

 • Een salaris dat is ingedeeld in FWG 65, conform de cao GGZ;
 • Een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Naast een breed scala aan; opleidingsmogelijkheden kun je denken aan: tablet-/laptop-regeling, fitness abonnement, fietsplan, korting bij (zorg)verzekeringen;
 • Aan het einde van het jaar krijg je bij ons een eindejaarsuitkering van 8,3%, deze kun je desgewenst gebruiken om de cao-vergoeding voor woon-werkverkeer te verhogen;
 • De mogelijkheid tot het volgen van online trainingen en cursussen;
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen via Lentis Leefstijl. Via Leefstijl kun je onder andere samen met collega's sporten, workshops volgen of een 'health-check' laten doen:
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Je bent welkom!

Wanneer jij je aangesproken voelt om te werken met een bijzondere, complexe en kwetsbare doelgroep en je vindt de uitdaging en afwisseling van werkzaamheden prettig in je werk, dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren!

Heb je vragen over de functie neem dan contact op met Natascha Loman, algemeen teamleider PsyQ persoonlijkheidsproblematiek deeltijd, bereikbaar via telefoonnummer 0651998076 of Jetske Hoornstra (klinisch psycholoog, PsyQ persoonlijkheidsproblematiek deeltijd, bereikbaar via 050 522 3344).

Geïnteresseerd?

Je kunt tot en met 25 augustus reageren op deze vacature. Ondervind je problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 ? 13:00 uur, tel. 050 - 409 7007. Buiten deze werktijden kun je mailen naar hrservice@lentis.nl of bellen naar de desbetreffende HR-assistent via tel.: 050-4097310.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten voorrang genieten in de procedure. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.


Reageer op deze vacature