Basisarts (ANIOS)

Lentis Ouderen- en Volwassenenpsychiatrie helpt volwassenen met psychische of psychiatrische problemen. Ons doel is het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van onze cliënten. We voelen ons verantwoordelijk voor iedereen die onze specialistische zorg nodig heeft en bieden een breed aanbod in zowel stad als regio. Wij staan met ons zorgaanbod midden in de maatschappij, zijn dynamisch en innovatief en bieden, waar nodig, 24 uur per dag zorg in een keten. We zijn gedreven door onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en inhoudelijke deskundigheid en zijn trots op het werk dat we doen.

Wil jij als basisarts jouw kennis en kunde uitbreiden binnen de psychiatrie? Of ben je aan het oriënteren welke specialisatie je wilt gaan doen? Dan hebben wij een interessante en leerzame functie voor jou!

Wie zijn wij?

Je werkt als basisarts (ANIOS) in het Acute cluster. Onder het cluster Acute psychiatrie valt de HIC en de IHT (Intensive Home Treatment). De 24 uurs Crisisdienst wordt vanuit dit cluster georganiseerd, in samenwerking met andere onderdelen van Lentis.

De ambitie is om de kliniek verder te ontwikkelen naar een state-of-the-art High Intensive Care (HIC) kliniek. Daarnaast wordt binnen het cluster Intensive Home Treatment (IHT) vormgegeven. Een IHT-behandeling is gericht op herstel en als behandelaar sta je dicht bij de patiënt en zijn of haar omgeving. Zo wordt bijvoorbeeld familie nauw bij de behandeling betrokken en vindt de behandeling in de eigen omgeving plaats. De behandeling is op maat gemaakt en verschilt per persoon. De Kliniek en het team IHT werken nauw met elkaar samen.

Wanneer je werkt binnen het Acute cluster is geen werkdag hetzelfde. Vanaf onze locaties in Groningen en Winschoten werken wij hard om patiënten en hun omgeving veilig door een psychiatrische crisissituatie te leiden en een opname te voorkomen of te verkorten. Dit doen we door snelle triage, het behandelen van acute klachten, het herstellen van de balans in de thuissituatie en crisisinterventies. Het is werk op het scherpst van de snede en hierdoor een zeer dynamische werkplek. Hier werken mensen die met veel enthousiasme deze diverse doelgroep behandelen.

Dit ga je doen als basisarts (ANIOS) bij Lentis

Als basisarts (ANIOS) kom je binnen het Acute Cluster van Lentis te werken. Je komt in aanmerking met veel verschillende ziektebeelden. Binnen de kliniek kom je te werken in een dynamische omgeving waarbij je nauw samenwerkt met je team en altijd kunt terugvallen op de psychiater.

Binnen de crisisdienst werk je met een vast team Triage verpleegkundigen waar veel kennis en kunde in huis is.

Binnen het Acute Cluster heb je als basisarts veel afwisseling in je werkzaamheden, waardoor je in een korte periode veel leert. Ook krijg je te maken met een combinatie van psychiatrische en somatische ziektebeelden.

Verder bestaan je werkzaamheden uit:

 • Het voeren van intakes, onderzoek, diagnostiek en behandeling;
 • Medicatiebegeleiding;
 • Verwijzen van cliënten voor een specialistische behandeling;
 • Contacten met verwijzers, en zult samenwerken met verschillende disciplines;
 • Deelname aan relevante workshops of congressen;
 • Je werkt nauw samen met de betrokken psychiater.

Ben jij de basisarts (ANIOS) die wij zoeken?

Wij zoeken basisartsen voor 32-36 uren per week die op zoek zijn naar een afwisselende en dynamische werkplek waarbij leren en ontwikkelen centraal staat. Er bestaan ook mogelijkheden om uiteindelijk in opleiding te gaan binnen onze organisatie. Verder pas je in ons team wanneer:

 • Je in het bezit bent van een afgeronde academische opleiding Geneeskunde, bij voorkeur aangevuld met werkervaring binnen de GGZ;
 • Je BIG, alsmede AGB geregistreerd bent;
 • In het bezit bent van een geldig rijbewijs B.

Wij hebben veel te bieden

Je werkzaamheden als basisarts (ANIOS) binnen ons team vraagt veel flexibiliteit en vakinhoudelijke deskundigheid. Dat waarderen wij zeer. Indien je voldoet aan de criteria en competenties van deze vacature bieden wij je een jaarcontract aan. Wij vinden het bij Lentis belangrijk dat onze medewerkers ruimte krijgen voor eigen ontwikkeling en ambities. Hierover gaan wij graag met je in gesprek. Dat vullen we aan met:

 • Een salaris dat is ingedeeld in FWG 65, conform de cao GGZ;
 • Een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Naast een breed scala aan; opleidingsmogelijkheden kun je denken aan: tablet-/laptop-regeling, fitness abonnement, fietsplan, korting bij (zorg)verzekeringen;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Aan het einde van het jaar krijg je bij ons een eindejaarsuitkering van 8,3%, deze kun je desgewenst gebruiken om de cao-vergoeding voor woon-werkverkeer te verhogen;
 • De mogelijkheid tot het volgen van online trainingen en cursussen;
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen vanuit Lentis Leefstijl;
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Je bent welkom!

Wij bieden jou een baan met afwisseling, mogelijkheden voor kennisdeling en de ruimte om jezelf te ontplooien. Daarnaast kom je te werken in een hecht en betrokken team.

Zelfs bij lichte belangstelling mag je bellen, wij beantwoorden graag je vragen. Met alle plezier mag je een dagje meelopen en zelf ervaren hoe het bij ons is. Je kunt contact opnemen met Jan Piet van Steensel, Algemeen Manager Acute Zorg via 06-51750645 of jp.vansteensel@lentis.nl .

Geïnteresseerd?

Online solliciteren is mogelijk met de sollicitatiebutton. Ondervind je problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 ? 13:00 uur, tel. 050 - 409 7007. Buiten deze werktijden kun je mailen naar hrservice@lentis.nl of bellen naar de desbetreffende HR-assistent via tel.: 050-4097112.


Reageer op deze vacature