(gedifferentieerd) Agogisch begeleiders en/of (gedifferentieerd) Verpleegkundigen

Forint is in Noord-Nederland de forensisch psychiatrische zorgketen van AFPN Groningen (poliklinisch en ForFACT), BW Forint, FPA Zuidlaren en FPC Dr. S. van Mesdag. Onze doelgroep bestaat uit kwetsbare mensen die door hun psychiatrische problematiek grensoverschrijdend gedrag (dreigen te) vertonen. Door dit gedrag komen zij met politie en justitie in aanraking of dreigen daarmee in aanraking te komen. Vaak is er ook sprake van verslavingsproblematiek. Onze samenwerking maakt het mogelijk deze mensen gedurende hun behandeltraject de juiste mate van behandeling, zorg en beveiliging te bieden. De FPA biedt forensische diagnostiek en specialistische behandeling aan patiënten met complexe psychiatrische problematiek, vaak in combinatie met een verslaving en/of een verstandelijke beperking, die een verhoogd risico hebben op het plegen van een delict. De FPA bestaat uit de locaties Eikenstein en Cederborg en biedt plaats aan zestig patiënten, waarvan het merendeel een strafrechtelijke titel heeft. De behandeling is zowel individueel als in groepsverband. Samen met de patiënt, zijn/haar familie, naastbetrokkenen en het multidisciplinaire team wordt stabilisatie en herstel van de problematiek bevorderd. De behandeling is gericht op het verminderen van het recidiverisico (het opnieuw plegen van een delict), om uiteindelijk veilig terug te kunnen keren naar de maatschappij. Om in te schatten wanneer dit mogelijk is voert de FPA risicotaxaties uit. Het instellingsklimaat binnen de FPA is veilig, ondersteunend en gericht op structuur en herstel. De mate van zelfstandigheid en de mogelijkheden van de patiënt staan centraal. Om die reden werken wij met verschillende behandelmilieus. Met een empathische, uitnodigende houding betrekken wij de patiënt bij zijn of haar persoonlijke leerdoelen. Door het behoud van zoveel mogelijk autonomie en keuzevrijheid, voelt iedere patiënt zich verantwoordelijk voor zijn/haar behandeling.

Wie zoeken wij?

Voor FPA Zuidlaren zijn we op zoek naar twee (gedifferentieerd) verpleegkundigen en/of (gedifferentieerd) agogisch begeleiders voor 28 tot 32 uren per week.

Je bent in het bezit van een afgeronde opleiding verpleegkunde niveau 4/6 met ruime werkervaring of je hebt een afgeronde opleiding SPW/Social Work niveau 4/6 met ruime werkervaring. Je hebt kennis van (individuele) rehabilitatievisie, kennis van de sociale kaart, kennis van psychische en (forensische) psychiatrische problematiek. Daarnaast is kennis en ervaring van/in het forensische werkveld is een pré. Tot slot beschik je over goede sociale en communicatieve vaardigheden, signaleer je tijdig risico's, sta je in voor een nieuwe uitdaging en ben je bereid om je bij te scholen. Je bent flexibel inzetbaar tijdens ziekte, vakanties en incidenteel in het weekend.

Wat houdt de functie in?

Als (gedifferentieerd) Agogisch Begeleider/ Verpleegkundige bij Forint heb je verschillende werkzaamheden. Je voornaamste bezigheid is het begeleiden van patiënten bij activiteiten. Bijvoorbeeld bij observeren, stabiliseren en behandelen van psychiatrische problematiek in de 24-uurs zorg. Je draait mee in alle diensten vroeg, laat en nacht.

Verder:

  • stel je verpleeg- en vroegsignaleringsplannen op;
  • doe je observaties en verwerk je deze in rapportages;
  • bespreek je deze rapportages en draag je zo bij aan het bepalen van het behandelplan;
  • draag je bij aan de veiligheid van de afdeling en die van onze maatschappij;
  • begeleid je individuen en groepen op en buiten te afdelingneem je deel aan multi- en monodisciplinair werkoverleg en intervisie.

Wat bieden wij?

Een werkomgeving en een team, waarin u bovengenoemde vaardigheden optimaal kunt ontwikkelen. Het salaris is ingedeeld in FWG functiegroep 40, 45 of 50 conform de cao GGZ,  afhankelijk van je diploma's. Daarnaast bieden wij jou een uitgebreid pakket met secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan het fietsenplan ? tegen een scherp tarief een fiets aanschaffen met fiscale voordelen ? en de mogelijkheid om een goedkoop fitnessabonnement af te sluiten. Ook zijn er fiscale voordelen voor het aanschaffen van een mobiele telefoon, tablet of een laptop, een fitnessabonnement en krijg jij de mogelijkheid om korting te ontvangen bij (zorg) verzekeringen. Tevens biedt Lentis de mogelijkheid om deel te nemen aan aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd mits je voldoet aan alle functie-eisen en competenties voor de functie.


Vragen? Bel ons en wij vertellen je graag meer.

Voor verdere informatie over de functie kunt u contact opnemen met mevrouw Miranda van den Hof, (teamleider FPA Zuidlaren) via 050-4097543

Geïnteresseerd?

Online solliciteren is mogelijk tot en met zondag 1 maart aanstaande.

Ondervind je problemen met het online solliciteren? De Helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 ? 13.00 uur via 050 - 409 7007 of via hrservice@lentis.nl.

Voor deze vacature wordt zowel in- als extern geworven waarbij de interne kandidaat bij gelijke geschiktheid voorrang geniet.


Reageer op deze vacature