Programmaleider sociale teams

Kwartier Zorg & Welzijn is een dynamische welzijnsorganisatie die in opdracht van de Gemeente Midden-Groningen werkt aan het behouden en versterken van welzijn. Er wordt gewerkt aan het vergroten van de zelfredzaamheid van de inwoners, het voorkomen van sociaal isolement en het versterken van de sociale samenhang. Kwartier is zichtbaar, herkenbaar en benaderbaar en daarmee ‘Altijd in de Buurt’.

Kwartier Zorg & Welzijn is zo spoedig mogelijk op zoek naar een

Programmaleider sociale teams
Voor 24 tot 28 uur per week voor de duur van een jaar

Omdat één van de twee hiërarchisch leidinggevenden minder gaat werken komen er een aantal taken vrij die door de programmaleider overgenomen gaan worden. Deze taken worden uitgebreid tot een takenpakket van 24 tot 28 uur per week.

De programmaleider richt zich op verschillende projecten van de 4 sociale teams in de gemeente Midden-Groningen waarbij de focus ligt op het werkveld Jeugd en de Jeugdwet. (bijvoorbeeld het project “Geweld hoort nergens thuis”, gezinsondersteuning, wachtlijst aanpak Jeugd).

In deze functie vervul je een verbindende en ondersteunende rol voor alle betrokken partijen en ben je verantwoordelijk voor een goede onderlinge afstemming en tijdige terugkoppeling. Samen met de betrokken partijen werk je aan de voortgang van de projectdoelen. Je beschikt daarbij over het vermogen om vijf stappen vooruit te denken en je hebt een proactieve houding.

Je vindt het prettig om de steun en toeverlaat te zijn van de twee hiërarchisch leidinggevenden en kan goed schakelen tussen diverse werkzaamheden. Dat betekent onder andere de brede ondersteuning van de hiërarchisch leidinggevenden in het meedenken in aanpak van programma’s en projecten, ondersteunen bij en organiseren van bijeenkomsten, ondersteunen bij onderzoeken en adviezen en andere soortgelijke taken.

Onze ideale kandidaat is een ervaren professional met een hands-on mentaliteit. Planmatig en gestructureerd werken zit echt in je DNA. Met jouw gedrevenheid, vasthoudendheid en natuurlijk overwicht weet je een effectieve (project) aanpak te realiseren.


Wat vragen wij van jou:

 • HBO werk en denkniveau;
 • Ruime kennis van en ervaring met de Jeugdwet en het werkveld Jeugd;
 • Analytisch vermogen voor het verbinden van beleidslijnen naar concrete en haalbare doelen op de werkvloer;
 • Een flexibele instelling waarbij je zelfstandig kan werken en gericht bent op samenwerking;
 • Je bent service verlenend en staat collega’s bij waar nodig en roept tijdig hulp van collega’s in;
 • Een proactieve en ondernemende houding in het signaleren en bespreken van consequenties van ontwikkelingen;
 • Aangezien je regelmatig met verschillende belanghebbenden aan tafel zit beschik je over sterke communicatieve vaardigheden;
 • In korte tijd weet je processen, procedures en werkwijzen te implementeren en verbeteren en weet je anderen mee te nemen en te motiveren bij de verschillende projecten;
 • Je bent een echte problemsolver en komt met creatieve oplossingen voor de uitdagingen van een dynamische werkomgeving waar niet alles in strakke processen is gegoten;
 • Verbindende kwaliteiten zowel naar de partners op alle gebieden in het werkveld als hiërarchisch leidinggevenden en medewerkers van de sociale teams;
 • Voor de uitoefening van deze functie is het kunnen overleggen van een VOG noodzakelijk.


Wat bieden wij?

Kwartier is een middelgrote organisatie met zelfstandige en betrokken medewerkers. Wij bieden een mooie positie in een organisatie die volop in ontwikkeling is. Kwartier past de cao Sociaal Werk toe.

Deze cao kent onder andere een aantrekkelijke IKB (Individueel Keuze Budget) en loopbaanbudget regeling. De salariëring is afhankelijk van opleiding en ervaring en is gebaseerd op salarisschaal 10 (min. € 3.197 max. € 4.712 bruto per maand op fulltime basis).


Vragen?

Voor nadere informatie over de functie kun je contact opnemen met mw. I. Bouius, hiërarchisch leidinggevende, van maandag t/m donderdag te bereiken tussen 9.00 en 12.00 uur op tel.nr. 06-27870044.

Solliciteren?

Ben je geïnteresseerd in deze functie, stuur dan vóór 1 november 2021 jouw motivatiebrief en Curriculum Vitae, t.a.v. mw. A. Jaarsma, directeur-bestuurder, per mail naar 

Procedure

De sollicitatiegesprekken zullen op woensdag 10 november plaatsvinden.

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet prijs gesteld