Learning & Development Adviseur

Ben jij een HR professional die er energie van krijgt om collega’s in hun kracht te zetten en te laten groeien? Wil jij je visie en expertise op het gebied van leren en ontwikkelen inzetten binnen de dynamische omgeving van Koninklijke Wagenborg? Dan hebben wij een fantastische baan voor jou.

 De rol van learning & development adviseur is nieuw binnen het team corporate HR, dat op dit moment uit zeven collega's bestaat. Zij stellen Wagenborg-brede beleidskaders op, adviseren en ondersteunen de divisies en coördineren HR-initiatieven. Verder houden ze zich bezig met  werving en selectie, beoordeling, ontwikkeling en verzuimbegeleiding van collega’s in Delfzijl en de Eemshaven.

Wat ga je doen?

Op basis van onze organisatiedoelstellingen en HR strategie inventariseer je de opleidings- en ontwikkelingsbehoefte op organisatie-, team- en individueel niveau. Dit vertaal je vervolgens in effectieve ontwikkelingsprogramma’s en initiatieven. Je zorgt voor aansluiting op de leerbehoefte van diverse interne doelgroepen; van technische vaklui tot leidinggevenden en van specialisten tot high potentials.

 Je geeft het learning & development proces niet alleen vorm, je borgt ook de uitvoering. Het is belangrijk dat je plannen en aanpak aansluiten bij de context van ons internationale familiebedrijf. Je bent een stevige gesprekspartner en weet met je kennis, enthousiasme en positieve insteek collega’s mee te nemen in je plannen. Soms besteed je ontwikkeltrajecten uit, maar vaak voer je zelf een coachingsgesprek of geef je zelf een training of workshop.

 Je adviseert en coacht leidinggevenden bij vraagstukken op het gebied van performance en potentieel, maar medewerkers kunnen ook bij je terecht met een loopbaanvraag. Alles met als doel om onze collega’s hun potentieel maximaal tot uiting te laten komen in een continu veranderende wereld.

 

Waarom wij:

  • Een prettige werksfeer en leuke collega’s (al zeggen we het zelf J)
  • Een interessante en uitdagende baan
  • Veel vrijheid en verantwoordelijkheid om deze nieuwe rol vorm te geven
  • Ontwikkelmogelijkheden die aansluiten bij jouw talent en loopbaanwensen
  • Een prima salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden met individuele afstemmingsmogelijkheden

 

Dit ben jij:

  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met het ontwikkelen en realiseren van learning & development programma’s, waaronder management development
  • Je hebt aantoonbare ervaring met training en coaching
  • Je bent in staat om vanuit een onderbouwde visie zelf aan de slag te gaan en tot resultaten te komen
  • Je bent een stevige gesprekspartner en schakelt gemakkelijk tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau

 

Wil je meer weten?

Voor meer informatie over de vacature en de procedure kun je contact opnemen met Simone ten Doesschate +31 596 636 990.

 

Ben je geïnteresseerd?

Klik hier voor meer informatie. Je hoort dan snel van ons over de verdere procedure.

Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure.