Financial Controller

Wij zoeken een ervaren

                                        Financial Controller

Ben jij een financieel expert en op zoek naar meer uitdaging? Met circa 250 vennootschappen en een internationale omgeving hebben wij die complexe administratieve organisatie die wat extra’s van onze mensen vraagt.

Over Koninklijke Wagenborg
Koninklijke Wagenborg is in ruim een eeuw uitgegroeid tot een internationale transportorganisatie met klanten over de hele wereld en medewerkers uit alle windstreken. Wagenborg kent meerdere unieke divisies met veel dynamiek die steeds meer samenwerken in unieke en slimme transport-projecten. Bij Wagenborg zorgen we in de breedste zin voor transport. Van hoog naar laag. Over zeeën en wegen. Van kleine en grote zaken. In binnen- en buitenland. En dat maakt wie we zijn. Betrokken en betrouwbaar. Het zit in ons bloed. Wij denken niet in problemen. Wij denken in oplossingen.

Wat ga je doen?
Onze afdeling Financial Control is verantwoordelijk voor de interne en externe financiële informatievoorziening. De focus ligt daarin op de scheepvaartdivisie van Koninklijke Wagenborg, maar we verzorgen ook de maandelijkse reporting, budgettering en jaarrekening voor de hele Wagenborg groep. Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor het verbeteren van alle daaraan gerelateerde administratieve en financiële processen en voeren we periodiek internal audits uit bij bedrijfsonderdelen. De afdeling bestaat uit 11 medewerkers.

Als Financial Controller ben je verantwoordelijk voor de planning & control-cyclus van een aantal vennootschappen. Je coördineert en verzorgt samen met collega’s de rapportages, jaarrekeningen en de geconsolideerde jaarrekening. Je zorgt ervoor dat de juiste informatie tijdig beschikbaar is voor het besturen van de vennootschappen en de verantwoording die daarover moet worden afgelegd. Ook draag je deelverantwoordelijkheid voor de totstandkoming van het budget en voer je periodiek internal audits uit.

Verder schrijf je position papers op het gebied van keuzes in accounting. Je gebruikt jouw kennis over accounting en verslaggeving graag om actief mee te denken over veranderingen en procesverbeteringen. Daarbij heb je ook een leidende rol in verschillende uitdagende projecten ter verbetering van administratieve processen.

Wat verwachten we van jou?

  • Je hebt een afgeronde masteropleiding Accountancy
  • Een theoretische opleiding RA en kennis van IFRS zijn een pre
  • Je hebt minimaal 4 jaar werkervaring in accountancy of een soortgelijke functie in controlling
  • Je denkt in oplossingen, bent accuraat en resultaatgericht
  • Een goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift

Wat hebben we te bieden?
Bij Wagenborg ben je als Financial Controller meer dan een standaard Financial Controller. We bieden een uitdagende en afwisselende baan, waarbij je veel vrijheid en zelfstandigheid krijgt om jouw ideeën in de praktijk te brengen. Zo draag je bij aan het succes van Wagenborg.

Verder krijg je de ruimte om je te ontwikkelen, bieden we gunstige arbeidsvoorwaarden en een prettige werksfeer in een leuk team.

Ben je geïnteresseerd?
Klik hier om te solliciteren. Je hoort dan snel van ons over de verdere procedure.

Heb je vragen over de vacature, neem dan contact op met Marc Fleurke, Manager Financial Control, tel. 0596-636260.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.